Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

FOREX a TA


Adraj

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 188
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To Standby
Popis jak to funguje máš o něco výše a "nová barevná čára" tam naskočí po celkovém ukončení daného baru (svíčky). MFI si to "počítá" podle vzorce, který máš ve skriptu (pro každou danou TA nebo AOS - pro MFI viz níže)...

SID

_MFC:= If(Volume > Ref(Volume,-1), If(_MFI > Ref(_MFI,-1), 1,
If(_MFI If(Volume Ref(_MFI,-1), 3,
If(_MFI
PlotMFC:= if(PlotChoice=1, _MFC, null);

{
Where:
1 = + Volume, + _MFI
2 = + Volume, - _MFI
3 = - Volume, + _MFI
4 = - Volume, - _MFI
}

PlusVolumePlusMFI:= if(PlotChoice=2 AND _MFC=1, Volume, null);
PlusVolumeMinusMFI:= if(PlotChoice=2 AND _MFC=2, Volume, null);
MinusVolumePlusMFI:= if(PlotChoice=2 AND _MFC=3, Volume, null);
MinusVolumeMinusMFI:= if(PlotChoice=2 AND _MFC=4, Volume, null);

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Timd
Obecně platí, že čím více MA, tím lépe (nejen pro vyznavače MA). Proto vznikl i KST (popis na jiném vlákně), který pracuje mnohdy i se stovkou ! různých MA. Existují další modifikace (např. lineární regrese). Do update VT 1,7.5 byly přidány i další modifikace MA, především proto, že si to vyvolala poptávka uživatelů Jsou různé AOS, které pracují i se čtyřmi až šesti MA nebo MACD atd. Navíc máš i různé typy MA - Simple, Weighted, Exponential, Triangular atd. Kombinace jen dvou MA, jak píšeš, např. 5-10 a druhý 60-80 může být mnohdy zavádějící a ne vždy dobře signalizovat situaci na trhu. MA v různých periodách signalizují i trendy a směry vývoje, proto mnohdy jen dva pro tradery nestačí..Můj oblíbený AOS se čtyřmi MA, Elliotem. DMI a ADX je myslím hodně dobrý pro vstupy a určitě jen se dvěmi MA by takové výsledky neměl. Pro běžné vstupy dva MA možná postačí, ale osobně bych na tento signál nereagoval a už vůbec nevstupoval na pozici.
Asi tady založím nové vlákno jen pro MA, protože problematika nejoblíběnějšího, nejpoužívanějšího a pro FX i nejprověřenějšího indikátoru je dost rozsáhlá a dobře zvolené MA a jejich vzájemné kombinace jsou dost účinný nástroj.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K tvému návrhu se připojuji. Na okraj: v literatuře o FX trhu jsem taky narazil na nějaké studie o použití momenta tuším, že to bylo prakticky testováno (nějaká universita prokazovala relevanci TA) . Link si boužel nepamatuji. Ale obecně je momentum na trhu FX mezi tradery oblíbeno? Osobně vidím nejlepší použití pokud trh není v trendu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Timd
OK, založím MA a FX. Myslím, že MA je oblíben hlavně proto, že existuje spousta variant MA a v určitém smyslu slova, ti MA nastíní i možné trendy a směry.

To Meda
Najeď si na vlákno Indikátory a obchodní systémy, dnes jsem tam uváděl algoritmus pro KST při short. Z toho pochopíš, jak funguje více MA v KST a v čem je ten vtip... :)

SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ono KST je v podstate oscilator zalozeny na MA. Obecne bere nekolik MA a kazdemu priradi urcitou vahu a pak pocita zmenu a vrati nejakou hodnotu. Samozrejme ze se da pocitat s mnoha MA zaroven, ale v tom indikatoru co sem SID daval se pocita vzdycky se tremi (a relativne kratkymi, coz me prekvapilo ;]).
Kazdy z indikatoru ma sve hvezdne okamziky a chvile, kdy stoji proste za nic :) V koncovce bude zalezet na money managementu, jestli budete mit vubec sanci vydelat, a na psychologii - jestli te sance vyuzijete nebo se budete tlouct prinejlepsim malinko v plusu.
Co s tyka MA - ja osobne bych obchodoval na zaklade protnuti dvou MA jedine ve smeru trendu - tj. odbouram tim polovinu vstupu, ktere vetsinou nebyvaji ziskove. Trend bych urcoval na vetsim timeframu (tj. obchoduju rekneme protnuti dvou MA na 5min, trend urcuji na 30min pomoci MACD nebo MA nebo janevimceho, zalezi na tom, s cim se kdo citi lepe). Testoval jsem to a da se to, akorat to chce poradne promyslet MM (tj zpracovat si nejaky usek dat, cca 20 - 30 obchodu). Pak uvidite, jaky SL, jak ho posouvat, kolik dat PT, jakou velikost pozice, pripadne vystup, jestli nekdo chce vystupovat na zaklade indikatoru, proste udelat si na tuhle strategii MM. To je muj nazor na obchodovani za pomoci MA.
dzink

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, nastavil jsem si na EUR/SUD viz obrázek WMA 12,21,63,144, + ADI, Jak vyhodnotit nejoptimalnejsi vstup? U MA se mi zda ze ten signal se potvrdi az za dlouho, a trh je pak jiz nekde jinde, dokonce se muze i otocit. Chci rozbehnout diskuzi o jednotlivych TA vstupnich strategiich. DavidF

199

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Timd
Ty jsi asi nějaký šprýmař... :)..Co jiného očekáváš od grafu, který máš nastavený, jak se dívám, na 1 hod. graf ?! ADI ti v tom případě maximálně naznačí vývojové trendy po dnech... Nastav si graf na 5-15 min. a situace se ti radikálně změní. Nemůžeš nastavit krátkou periodu MA na 12,21 a očekávat na hodinovém grafu nějaký "zázračný" a jasný signál pro vstup...Respektivě můžeš, ale vypovídající hodnota bude asi taková, jako kdybys chtěl vstupovat na pozici podle zpráv z vývoje ekonomiky v Somálsku..Obecně platí, že vstup na pozici pro buy (u MA) se děje tehdy, pokud hodnota menšího MA je nad hodnotou většího MA. Při 4MA (tvůj příklad) jsou hodnoty 12,21 signální pro momentální vývoj, hodnota 63 pro střednědobý trend a hodnota 144 pro středně-dlouhodobý trend. Pokud jsou křivky grafu MA 12,21 nad MA 63 resp. 144 je reálný předpoklad vzestupného trendu (směru), pokud pod MA 63,144 trendu sestupného..Vzájemné prolínání těchto křivek (především MA 12,21) tvoří signál pro vstupy/výstupy, ale na kratších grafech !! K tomu je dobré přiřadit další TA, např. trendové DMI (tvoje sólo ADI má menší vypovídající schopnost) anebo něco, co ti bude signalizovat stav trhu z hlediska momentální situace (RSI,CCI,%R atp.) Pokud máš nastavený graf na 1 hod., nastav si i MA na delší periody, řekněme 55,89,144,233 podle Fibonacci, ale signál ti to vydá maximálně tak 2-3x denně a ne vždy bude signál pozičně kvalitní. FX je o neustálých včasných nákupech a včasných prodejích (a naopak), ne o čekání.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...