Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Aktivovani TS az po dosazeni PT


Slavomir.k

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem, rad bych si nechal poradit ohledne TS. Zkousel jsem prohledat vlakna a jedine, co jsem nasel byl MauroTrailing ci jak, ale nenasel jsem moznost jeho aplikace pro MT5. Jedu neco mezi swingovym a pozicinim obchodem na EUR/USD (doba pozice bezne 1- 3 dny). Me nastaveni PT, SL se meni dle konkretniho obchodu, ale vzdy vystupuje z MM. TS az do dosazeni TP neuznavam, protoze sice uzavira zisky, ale nejak mi to smrdi paralelou ke skalpingu. Jednoduse si chodim pro vyssi TP. Uz i kvuli uspesnosti meho systemu, ktera neni nejlepsi. Tu vsak kompenzuji prave RRR, ktere mam[bold] 3- 5: 1 [/bold] Prikladam konkretni obrazek realizovaneho obchodu. Rekneme, ze obchod probehl jak mel [bold](MT5 5 digits Activetrades) [/bold]. Otevren s parametry: PT 1800, SL 360, TS: X, RRR 5:1 Situace se vyvijela tak, ze jsem si naplanoval 5:1 RRR s tim, ze dokud nedosahne min. 3:1 pak TS nenastavuji. Po dosazeni 3:1 posouvam SL na tuto uroven a PT zustava. Tim ridim obchod s klidnou hlavou, protoze nemohu dosahnou horsiho vysledku nez + RRR 3:1. Nakonec jsem vystoupil z obchodu na urovni + 1337 p. tj. RRR 3,7:1. Preci jen byl patek a uz jsem chtel uzavrit tyden. SNad to nemam moc roztahane. Mou otazkou tedy je, jak by slo nastavit v MT5 TS tak, aby se aktivoval az od dosazeni meho PT. Nejak spatne nesu svuj vystup z profitabilniho obchodu po dosazeni zisku- pokud trh "vali dal". Jesli je to chamtivost, nebo nechavam proste "zisky bezet" necham na kazdem :-) Nemam moznost ridit pozici intradenne. V pripade takto vyraznych pochybu a dobre nastavenym TS jsem mohl dosahnou RRR 4.7 RRR. Pokud bych nastavil od zacatku TS na uroven SL (tedy tS 360) pak bych riskoval, ze se trh obrati a pozice uzavre obchod pod mym planovanym min PT 3:1 V tomto pripade jsem nastesti mel moznost videt prubeh obchodu a tak jsem si ho tedy uridil k obrazu svemu. Nicmene bych rad dosahl vysledku, kdy se mi aktivuje TS az od dosazeni meho PT. Resp. nejaky kus nadnim, aby dale pokracoval treba s TS 50 p. nebo tak a tak trochu "dojil trh". Zaroven bych se vsak nemusel obavat o naruseni meho RRR, ktere by v tu chvili bylo jiz naplnene. Asi by se to dalo napsat jednoduseji, ale jsem vaha a jak se rika- kdyz vaha nevi co do prispevku vybrat- vybere radsi vsechno. DIky za rady a hezky vikend vsem :-)

20355

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že výše uvedená dva příspěvky (a nově vytvořené vlákno) nepatří do vlákna Interactive Brokers, a proto prosím admina o jejich odstranění.

to Slavomir.k:

Než to tady admin smaže, rychle bych si rád něco ujasnil. Napsal jste: "Nicmene bych rad dosahl vysledku, kdy se mi aktivuje TS az od dosazeni meho PT."

Jestli jsem správně pochopil to, že jedete all-in, all-out, pak je aktivace Trailing Stoploss po dosažení Profit Targetu nesmysl ;) Takže raději bych doporučil více se nad svým tradingem zamyslet a hledat řešení samostatně. Na diskuzi tohle dle mého názoru není.

Tak držím palce, ať se daří! :) Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uznavam chybne zarazeni prispevku. Chtel jsem to vlozit od online platforem, ale nenasel jsem MT.

Nevim, co si predstavit pod pod pojmem all-in a all-out. Prelozit si to mohu, ale nejak mi to nedava smysl. TS bych rad nastavoval skutecne na PT. Jelikoz mam PT 2x. Jeden je muj PT na urovni 3:1 RRR a od toho jeste dale pomoci TS na 5:1 RRR.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

All-in all-out znamená, že "neředíte" ani vstup ani výstup, tj. že vstupujete jednorázově s celým kapitálem, který jste si pro daný obchod určil, a vystupujete taky najednou.

Alternativou je scaling-in a/nebo scaling-out. Osobně bych Vám při takhle brutálně vysokém RRR doporučil otestovat si celou strategii s nasazením scaling-out, tj. například vystoupit s polovinou pozice třeba na RRR 3 (nebo klidně i 2) a druhou polovinu nechat dojet ještě dál, buď k nějaké fixní hodnotě (třeba i RRR 5, nebo třeba taky k rezistanci viditelné na vyšším timeframe), nebo k trailng SL. Můžete si třeba vzít již realizované obchody (ať již paper či live) a trochu si ty různé varianty výstupů otestovat. Jinak obecně se mi myšlenka dvou PT jeví jako rozumná.

A varoval bych vás před lítostí nad tím, že trh po vašem úspěšném výstupu "valí dál". Po bitvě je každý generál a při zpětném pohledu na graf si umí "ideální" vstupy a výstupy stanovit i úplný idiot. Jde o to mít při daném RRR odpovídající úspěšnost (čistě matematicky: při RRR 3 se musíte s úspěšností dostat nad 25 procent). A na tu chamtivost fakt pozor ;)

Já osobně (obchoduji také swingově, ale ne forex, nýbrž "stocks") nikdy neplánuji obchod s RRR vyšším než 3, honění co nejvyššího RRR je podle mě kontraproduktivní. Ale samozřejmě záleží na tom, aby Váš přístup prostě dával smysl jako celek.

Každopádně se nesnažte vymýšlet strategii s vysokou úspěšností a zároveň s vysokým RRR - nic takového totiž neexistuje, mezi výší obojího je nepřímá úměrnost. Spíše bych Vám poradil obchodovat systém, který bude mít dlouhodobě takovou úspěšnost, která pro Vás bude psychologicky ještě komfortní (dejme tomu nad 40 procent) a podle toho pak stanovit realistickou výši RRR.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

diky za odpoved @tom_swing

Konecne mi odpovedel nekdo, na to co jsem chtel :-) Zcela souhlasim s Vasi odpovedi. Prozatim jsem zvoili metodu, kdy vystupuji s 2/3 objemu na PT RRR 1:3) a j jednou tretinou to nechavam bezet dal pomoci TS.

Mam problemy s disciplinou a pokud trh sam sleduji a koriguji- nedela to problemy. Jedinym doposud funkcnim resenim bylo a je, zadat vse pevne na zacatku a pak nechat system bezet samostatne. Jak do toho vlezu je po vsem. Muj bohemsky pristup se zde moc nehodi.

Pravdou je, ze se honim za vysokym RRR. Uspesnost obetuji napospas. Snazit se spojit vysoke RRR s uspesnosti beru jako ztratu casu. Pravdou je, ze pri uspesnosti mezi 33,6- 44,2% (poslednich 9 mes. real) je to trochu na nervy, ale profitbilini to je a navic, kdyz se zadari a realizuji PT na treba na RRR 6:1 (nestava se casto) pak je mnozstvi uvolneneho endorfinu primo umerne stresu pred tim :-) Obchod s plusem kolem 1000 Pips si pak vytisknu a dam na nastenku. Ve chvilich stresu jen ziram jak magor na zed s tim, ze to proste jde.

Budu se vsak presouvat do Full Time a tam si neco takoveho asi nebudu moci dovolit. Proto nyni trochu pozmenim pristup, abych navysil frekvenci obchodu. Ctu sice o obchodnicich, co obchoduji dve hodiny a pak se venuji rodine, ale na to jsem asi jeste moc mlady. Mozna jsem magor, ale ja fakt nevim, co bych mel delat celej den

:S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...