Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

To Vachnikd Myslím, že jdeš správnou cestou, viz vrabci a holubi.. :). KST je asi nejskvělejší MA indikátor, protože hodnotí (podle nastavení) i 50,60 různých MA. Podobný systém, který popisuješ (stop hranice) byl někde na VT fóru. Ideální je mít AOS, který signalizuje vstupy po barech, ale obávám se, že budeš muset vystupovat "ručně". Osobně používám MA s Eliot a s DMI, a KST je tam jako rozhodující koordinační faktor. 4MA s DMI mi hlásí vstupy po barech, takže mám během hodiny i pět, šest otevřených pozic. Pokud mám signál přes MA i DMI, kouknu co na to KST a hlavně se řídím KST pří výstupu. Ale pokud je ještě MA a DMI dle mne OK, ale KST už signalizuje výstup, uzavřu jen jednu max. dvě pozice a zbytek ještě nechám běžet až do doby signálu výstupu přes DMI nebo dalšího KST signálu. Viz obrázek GBP/USD, zatím držím jen jednu pozici +12 bodů a pokud vydá KST nebo něco jiného signál uzavřu to i jen se ziskem třeba 8 bodů a počkám na další signál, třeba u jiného páru. Pořád to říkám, nic nedržet zbytečně dlouho (nedej bože např. tři, čtyři hodiny) a kumulovat bodíky.. :) SID

183

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To Standby
Koukám, že už tady odkaz na 4MA Cross Trend DMI máš, jen si tam uprav parametry v MA. Každý je zvyklý na něco jiného a hlavně obchoduje v jiných min. grafech. To původní odpovídá tak cca 15,30 min. grafům - pro menší rozsahy 5,10 min. je dobré zvolit menší periody MA, protože v tomto AOS jsou přímo provázány s DMI.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To co poslal David tak není ono, jak jsem pochopil z tvého obrázku tak by to mělo přikupovat pozice podle čtverečků nad každou svíčkou, našel jsem sám podobný 4ma+dma a tam automat otevře tu první, ale potom u každé svíčky už jenom ukazuje ale neotvírá, jak to funguje u toho rukávu co dáváš na sklo jako ukázky? Standby

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Dzink
dik za ten link na help. Opravdu tam popisy těch fci jsou. Stahnul jsem jen ten manual a pro oči neviděl ten help.
Dik

To SID
KST s DMI není špatná myšlenka, už to začínám zapracovávat a testovat. Co se týká menších, ale pravidelných zisku, tak je to rozhodně lepší než čekat na "možná" velký sešup. Zvláště pokud se používá exponenciální systém ziskovosti není důvod na nic čekat.

V odpovědi jsi psal, že někde na foru je odkaz na AOS se "Stop hranici", kterou jsem popisoval. Snažil jsem se to asi pět hodin hledat a nepodařilo se mi to. Má angličtina je totiž tak slabá, že je možné, že jsem to přehlíd. Nemáš prosímtě ten link někde poruce :) ?

vachnikd

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To vachnikd
AOS se stopy a limity na fóru VT určitě někde je, alespoň to mám obsažené v nějakém staženém TS. Nechce se mi to hledat, ale skript vypadá asi jako u Parabolic SAR Stop/Limit System, SL a Limit si tam můžeš vesele zadat jaký chceš:

SR:=SAR(Step,Maximum);

LongEntry:= Cross(C,SR);
ShortEntry:= Cross(SR,C);

OpenBuy:= LongEntry AND eventcount('OpenBuy')=eventcount('CloseBuy');

OpenBuyPrice:= valuewhen(1, OpenBuy, C);
BuyLimit:= Cross(C,(OpenBuyPrice+LimitProfit));
BuyStop:= Cross((OpenBuyPrice-StopLoss),C);

CloseBuy:= (BuyLimit or BuyStop or ShortEntry) AND eventcount('OpenBuy')>eventcount('CloseBuy');

OpenSell:= ShortEntry AND eventcount('OpenSell')=eventcount('CloseSell');

OpenSellPrice:= valuewhen(1, OpenSell, C);
SellLimit:= Cross((OpenSellPrice-LimitProfit),C);
SellStop:= Cross(C,(OpenSellPrice+StopLoss));

CloseSell:= (SellLimit or SellStop or LongEntry) AND eventcount('OpenSell')>eventcount('CloseSell');

Odmysli si vstupy pro PSAR a stačí jen myslit "přihodit" formuli pro SL a Limit, resp. je vložit do vybraného AOS. Ale to bohužel neumím, to spíše otázka pro dzinka.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To kuba

v pondělí nebo úterý sem hodím celý systém KST. Do té toby se mi snad podaří zapracovat SIDovou část programu a DMI a otestovat to tak, aby to nemělo zásadní chyby. Ve VT teď posílají novou verzi, tak je to nějak zabrzděné. Uvidíme co bude v pondělí.

To SID
Děkuji, není to sice přesně ono, ale už vím jak na to.

vachnikd

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To vachnikd:

bohuzel StopLoss v AOS nebude nikdy fungovat tak efektivne jako realnej StopLoss na grafu, protoze "output" pro "trading" v AOS se vykona az po ukonceni svicky a v tu dobu uz StopLoss muze byt vic nez neprijemne prekrocen :-/.

Asi by to fungovalo jenom na tickovym grafu.

Rucni StopLoss zustane zatim asi jedinou jistotou. Bohuzel ve VT nejde StopLoss nastavit ze skriptu. Myslim si, ze to tak maj schvalne, jinak by byly jejich servery zahlceny neustalejma pozadavkama na zmeny StopLossu z AOS vsech traderu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To L.A.

když se podíváš na VT-LevelStop Revers Systém, tak zjistíš, že po otevření pozice vydává alert signály na základě nastaveného pipsu, což jsou v podstatě pohyblivé SL. Právě na takovýchto signálech budu ze systému vystupovat. Tudíž mne ukončení svíčky vůbec nemusí zajímat a efektivnost bude dosažena. Na zvážení je samozřejmě bezpečnost takového systému při výpadku připojení, ale to nahradí opravdu jen klasický SL. :)

VT teď vydává beta tester, tak tam se to bude bezvadně zkoušet, protože systémy na těchto pohyblivých hodnotách neukazují zpětně OK hodnoty. Ale právě, až po uzavření svíčky, což je opravdu někdy mino reál.

Možná ještě trochu hloupá a primitivní otázka, ale jaká je fci pro zobrazování aktuální hodnoty měny. Close je hodnota uzavření předchozí svíčky, ale aktuální hodnota??? je to prev?

vachnikd

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...