Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím všechny...
Vytvořil jsem jednoduchy AOS (jsem v psaní AOS začátečník), ale teď nemůžu nějak přijit na to, jak vyřešit tento problém: Řekněme, že podle mnou nadefinované obchodní strategie systém otevřel Long Possition. Nejde mi dopsat skript na to, aby si počítač "zapamatoval" cenu Buy (za kterou jsem otevřel pozici), od ní odečetl n ticků a tuto cenu použil jako pevný Stop Lose. Prosím poraďte mi jaký příkazy mám použít, jaké OutPut a InPut proměné mám zařadit... Pokud již někdo má tento skript napsaný, prosím pošlete mi ho na adresu: hamartas@seznam.cz. Jsem z toho už na nervy... Díky moooc.
Marťas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkusil jsem nový indikátor z VT 1,7.5 - Pivot Point (PP) a ukazuje to myslím, hodnoty S a R celkem dost slušně (viz graf). Menší problém asi bude, když někdo používá AOS a zároveň tento indicátor hranice podpory a odporu (S/R) v jiném než 15 min. grafu na který je PP nastaven. Na jiném než "předepsaném" 15 min. grafu to už ukazuje dost zkreslené hodnoty S/R. SID

186

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To všichni
Jo, a ještě jedna otázka...
Jak mohu odblokovat z pop up menu jménem Trading System Events zablokování otevření ostrého obchodu?
Alerty mi fungují, ale pozici moje AOS nějak nemůže naostro (tak aby se obchod projevil v mojim demo učtu) otevřít... I když jsem to snad naprogramoval dobře. Někde je to asi bloklé... Nevíte někdo co s tím?
Díky Marťas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To marťas
Nerozumím otázce "odblokování"...Pokud ti nejde nějak "smazat" naistalovaný TS tak pravým tlačítkem na graf a pak Atached Trading systems (pod Add Trading systems) možná radím hloupě, ale moc tvé otázce nerozumím. Na otázky programování ve VT a vše kolem toho, snad jedině počkat na nick Dzink.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky nejak nechapu o co jde. Jaky presne problem mas? Jestli ti funguji alerty, pak jsou dve moznosti:
1/ automaticke obchodovani musis pro dany system spustit, ale to asi vis
2/ mas spravne nastavene alerty v Output Variables, ale nemas tam nadefinovane prikazy Buy a Sell
ale vestim z koule, je to co me v tuhle chvili napada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No já bych řek, že by mohlo jít o nastavení počtu EventCount, které musí proběhnout, aby se to spustilo. Ono to pak alert dá, ale obchoduje to až po určitém počtu ticků v našem směru. Nastavení se změní v Tvorba obchodních systémů/Edit/Vstup/OpenBuy/Upravit/Trading/EventCount - změnit na nižší číslo.

Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

KST
Pokud někdo pracuje s indikátorem KST (kumulativní MA), osvědčilo se mi nejvíce nastavení na hodnotu 1 (Short), Simple a perioda 10 na 10 min. nebo 15 min. grafu. Připojuji i originální algoritmus (ne z VT, ale od autora systému) pro short nastavení. Algoritmy pro Interm. (střed 2), Long (3) a All (4) nebudu zatěžovat, protože je to tak na sto řádků...Když někdo používá jiné nastavení, tak se podělte, ať můžeme navzájem porovnat výhody a nevýhody dílčích nastavení.

Skript pro KST - Short

Daily KST Simple Moving Average or 10/15-Minute Bar Short-term KST:
((C/C10 +C1/C11 +C2/C12 +C3/C13 +C4/C14 +C5/C15 +C6/C16 +C7/C17 +C8/C18 +C9/C19)*30 +(C/C15 +C1/C16 +C2/C17 +C3/C18 +C4/C19 +C5/C20 +C6/C21 +C7/C22 +C8/C23 +C9/C24)*60 +(C/C20 +C1/C21 +C2/C22 +C3/C23 +C4/C24 +C5/C25 +C6/C26 +C7/C27 +C8/C28 +C9/C29)*90 +(C/C30 +C1/C31 +C2/C32 +C3/C33 +C4/C34 +C5/C35 +C6/C36 +C7/C37 +C8/C38 +C9/C39 +C10/C40 +C11/C41 +C12/C42 +C13/C43 +C14/C44)*80)/3-1000

The formula is based on a 10-Period Simple Moving Average of a 10-Period Price Percent Change plus two times a 10-Period SMA of a 15-Period PPC plus three times a 10-Period SMA of a 20-Period PPC plus four times a 15-Period SMA of a 30-Period PPC.

SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pacho
Pokud jsi to zatím nepochopil, je tohle vlákno o diskuzi nad indikátory a obchod.systémy. Algortimus pro KST je tady dán proto, aby především začátečníci pochopili, jak se např. uvedené KST vypočítává a jak funguje. Pokud ti něco nefunguje a s něčím se trápíš je to tvůj problém, nikoliv můj. Dříve uvedené skripty byly reakcí na dotazy z fóra k danému problému.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pacho
Nikde jsem nepsal, že konkrétně skript pro KST se má někde přidávat nebo transformovat. Opakuji, byla to pouze info o funkci KST a na jaké bázi funguje. Protože není možné postihnout, kdo vlákna čte, zda dlouholetí tradeři, středně pokročilí, začátečnící, ti kteří mají zkušenosti s programováním nebo naopak atp., je na každém jednotlivci co mu příspěvky přinesou, čím je obohatí, co zvládnou sami, zda jsou v pogramování AOS na počátku atd.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To L.A.
Perioda 14 na krátkém 5 min. grafu ? Není to moc ? Zkus si dát dva KST pod sebe, řekněme na tom 5 min. grafu, jeden s periodou 10 a jeden s tvou 14 a myslím, že perioda 10 (nebo ještě nižší - 8,9) bude vzhledem k 5 minutáži výmluvnější. Jeden nick, tuším Vachnikd, myslím zkouší převést KST do AOS a to by mohlo být hodně zajímavé. Osobně používám KST jako jeden ze signálu pro výstup (překřížení short a signální křivky) a mám s tím dost dobré zkušenosti i po klíčových zprávách a změnách směru nebo trendu. Vzhledem k nastavení na short používám jen 10 min. grafy.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...