Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

To Sid:
Prosím, jak převedeš jednotlivé grafy do jpg.? a je možný, aby v tom obrázku byla uložena celá jeho délka a ne jenom část,která je vidět?
Jinak se pomalu začínám orientovat alespoň z části v určitých indikátorech, tak snad budu moct již brzy toto forum obohatit něčím zajímavým :).
Díky
Pietro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Získal jsem jeden zajímavý AOS, který pracuje na principu velmi dobře identifikujícího grafu Fisher Transform (někdy označován jako Ehlers Fisher Transform - zkráceně FISH). Pro zájemce o bližší popis a princip grafu viz stránky: http://www.linnsoft.com/tour/techind/fish.htm Na Fisher Transform graf (vznikl koncem roku 2002), který je dnes vysoce "módní", přísahá mnoho FX traderů, jako na bibli a jeho vstupní signály maximálně využívá. Přetransformovaný graf TA na AOS je především určen pro intradenní obchodování na grafech 5-15 min., ale podle mých testů má dobré výsledky i s grafy 30 min. a 60 min. Ideální je asi pro ty tradery, kteří volí taktiku na včasné otevření a následně včasné zavření pozic (5,6 pozic denně) a na více dílčích párů - s menším ziskem 10-15 bodů na pozici. Na grafu (viz obrázek) je dnešní dopoledne (2.8.) u páru EUR/USD. Samotný FISH graf funguje tak, že nákupní/prodejní signál je vydán tehdy, pokud červená linka (Fisher) protne zelenou signální linku. Skript AOS (opět viz obrázek) je celkem složitý a pracuje s okamžitými průměry založenými na formuli Fisher Transform algoritmu: FISH = 0.5*LOG((1+Value)/(1-Value))+0.5*FISH.1 Value = 0.33*2*((Price - MinLo)/(MaxHi - MinLo) - 0.5)+0.67*Value.1 MinLo = Min(Lo, Period) MaxHi = Max(Hi, Period) Price = User Specified (Hi+Lo/2 is recommended) Period = User Specified (10 is recommended). Ehlers Fisher Transform (FISH) se používá nejčastěji v periodě 10 (deset) a v této periodě pracuje i zmíněný AOS. SID

132

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To AOS - konkrétně FISH
Jak správně podotknul Dzink, celý kód (skript) FISH je v příspěvku a ještě navíc i v obrázku. Už jsem psal, že 90% AOS získávám z fóra VT, které je popsáno výše a kde má možnost se každý registrovat a downloady využívat. Zbytek mám většinou od agenta CMS, který je občas poskytuje držitelům reál účtů a jeho zdroje neznám. A bylo by nefér je následně veřejně šířit, už i to kopírování skriptu zde na sklo, není ode mne moc férové...Při zakládání tohoto vlákna jsem očekával i nějakou všeobecnou aktivitu a vzájemnou výměnu info, dle známého - více hlav, více ví.. :)
To Pietro
Krátkodobé obchody - popisoval jsem nedávno systém jednoho pána z Toronta, ten tak krátkodobě obchoduje a využívá indikátorů W%R, RSI, CCI(Turbo) s nějakým vlastním filtrem - jakým nevím, jen tuším, že to bude asi nějaký buffer.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...