Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

To Pacho
Tak nerataj a nejprve si danou věc nech projít hlavou, než vypustíš nějakou ptákovinu. Proč by se měla buy pozice zavírat a znovu dokolečka jako buy otvírat, to je většinou u AOS nelogické. Záleží na nastavení. Tenhle to vypínal podle stavu DMI. Margin podle toho jakou máš páku. Na zmíněných 40 pozic ti stačí u standard lotu a leverage 400:1 10 tis. USD (pro mini tisícovku USD) a nějaké drobné pro sichr navíc, u páky 100:1 už ale potřebuješ minimálně 40 tisíc USD. A to je už rozdíl, zda potřebuješ blokovat pro stejnou ziskovou šanci "jen" 250 tis. Kč nebo milión.

To Timd
To je souhrn otázek na které není jednoznačná odpověď.
1. AOS jsou desítky a každému vyhovuje něco jiného a taky záleží na tom, kolik času a v jaké hodiny u PC strávíš.
2. Osobně preferuji a mám raději obchody na fundamenty, ale když už mám nějaký hodně dobrý AOS v reálu, vstupuji podle jeho signálu a vystupuji většinou ručně, tak jak uznám za vhodné. (jak jde trend, jak se prolínají MA, co na to W%R nebo RSI atp.). Ale existují AOS (viz "rukáv"), které otvírají pozice, jak na běžícím páse, a je dobré je při trendu (směru) nechat běžet (třeba jen na mini s 0,1 lotem) a případně korigovat nějaké výkyvy. Každopádně bych nikomu nedoporučoval zapnout ráno AOS a večer jen provést kontrolu stavu. To by možná zavánělo infarktem..:-). Ze zklamání nebo možná i z radosti..:-).
3. viz č.2
4. Perioda grafu je opět rozdílná, někdo jede na 5 min. scalping někdo třeba až na 4 hod. grafy, záleží podle jakého AOS nebo TA obchoduješ a jak máš nastavené u indikátoru parametry. Např. u PSAR můžeš jet na 1 min. grafy s nastavením 0,0007 a 0,0001 anebo na 5 min. grafy 0,005 a 0,001 či 0,006 a 0,2 atd. Variant jsou u TA a AOS tisíce.

SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Nic ve zlim Side ale trochu pocitat by ti neuskodilo. Leverage 400:1 mas len prve 3 standardni loty pak se ti to snizuje.Nad 50 lotu uz je leverage 40:1. Takze 10k ucet by ti urcite nestacil takze nejdriv pocitat a pak psat ptakovinu :D
Na 40 pozic potrebujes margin 34250 usd .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jenom bych to doplnil - pokud nekdo obchoduje stop and reverse zpusobem nejaky AOS, pri nahlych pohybech muze dojit k pomerne velkym ztratam. Pokud jste napr. long a nahle dojde k propadu trhu opacnym smerem (a rekneme ze jste v 30min grafu - tam to 100 bodu za pul hodiny udela klidne), pak se pozice opacnym smerem otvira az po dokresleni baru, tj. otvirate reverzni pozici o 100 bodu k minusu a navic ma trh samozrejme nizsi potencial k dalsimu pohybu opacnym smerem.

Rekl bych, ze nic za nas nebude obchodovat samo :) Rucni vystupy jsou nutnosti. Mam to cerstve otestovane na demo uctu, i velmi zajimavy AOS velkym potencialem muze pri rapidnim pohybu nadelit velke ztraty. (vcera libra -150 bodu).

Pacho: ten system co ukazoval Sid tak funguje, pokud das do kodu, ze ma otevrit pozici pro kazdy bar ve "spravnem smeru". Samozrejme ze se da obchodovat i tak, ze bere jenom prvni z tech signalu a pak drzi pozici, zalezi co das do kodu toho AOS. Trading Systems Builder je docela flexibilni :)
dzink

Link to comment
Sdílet pomocí služby

timd: to zalezi na tom jaky timeframe pouzivas a jakou vstupni strategii :) Zkus si statisticky zpracovat tak rekneme 20 hypotetickych vstupu do trhu a podivej se, jak se trh hybal proti tve pozici. Z toho se da utvorit nejaky zaver. K tomu si zkus vysledovat jak daleko trh zhruba ma tendenci dojit tvym smerem, a mas hruby profit target. Oboje budes potrebovat, SL je jenom jedna hadanka ze tri :)
Ja osobne pouzivam SL od 15 do 25 pipsu na 5min grafech, ale neber to za bernou minci, jednak jsem forexovy embryo a druhak fakt zalkezi na tom, jak hodlas vstupovat do trhu a ridit dal svou pozici.
dzink

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Timd : Dzink ma pravdu skus si to takto otestovat a uvidis. Ja by som este doplnil ze by si si mal urcit pomer zisku a rizika. Myslim si ze najcastejsie byva 3:1 to znamena ze ak davas 30 pip stopku tak by si mal otvarat pozicie ktore maju sancu na minimalne 90 pip profit. Nekdo dva ale i 200 pip stopku aby dal svojej pozicii vacsiu sancu a proti velkym protipohybom si zabezpecuju pozicie inak. Robi sa to hlavne pri zmenach dlhodobejsieho trendu kde mozu byt velke falosne pohyby.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Před časem tady někdo uváděl, že používá pro vstupy MA v kombinaci s RSI, které dobře indikují vstup, ale už hůře výstup z pozice. Pro "vyznavače" vstupů přes MA může být dobrým řešením výstupu z pozice, použití LRMA (Linear Regression Moving Average). LRMA pracuje sice s jedním MA, ale uživatel si může "nacvakat" na graf libovolný počet LRMA, třeba i pět,šest atd a barevně si je odlišit.. Níže uvedený příklad je na dva LRMA s periodou 12 a 34. Princip LRMA je zkráceně v tom, že signalizuje vstup a pohyb (zeleně) a výstup a pohyb (červeně), ale mezi tyto křivky je vložen i neutrální lineární přechod (snad to je vidět - žlutě), který přeneseně vydává signál pro výstup (nebo i vstup) z (na) pozice. LRMA je velmi zajímavá "mutace" MA a celkem podle backtestingu i podle grafu slušně funguje.. :). Doporučuji však zvoli více LRMA, např. čtyři v periodě 12,34,55 a 89. Příklad je z dnešního dopoledne (5.8.) pro EUR/USD na 5 min. grafu. Skript a program zašlu nicku Dzink, ať to tady muže dát k dispozici (pokud bude zájem)... :) SID

149

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Kuba
To je jen můj pomyslný žebříček... :) (AOS). AOS na čtvrtém místě už nese takový název: Fisher+TRI+PSAR a autor pod pojmem TRI označuje metodu tzv. TRIx and TRIx, kde porovnává tři dvojice různých MA a podle jejich vzájemných algoritmů otevírá/uzavírá pozice v závislosti na dalších signálech - Fisher + PSAR.. Uvedený test Fisher byl na 5 min. grafu.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...