Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodování zpráv


Retro

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 397
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zase z toho nerobte horor. Broker má záujem, aby obchodnák zarábal, lebo na tom zarába tiež a nie málo. V tom obchodníkovi pomáha. Problém začne, keď dostane broker po prstoch od poskytovateľa likvidity, pretože aby nalákal ovečky dáva broker podmienky na ktoré nemá nárok. To sa stáva obvykle pri správach a pri gapoch. Ak máte systém, ktorý obchoduje inokedy, tak radšej používajte ten.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zase nedělej z těch brokerů takové chudinky. Pomoc začátečníkům nevidím v tom, že "vytuneluju" forexfactory - v tom lepším případě na to aspoň upozorním, v tom horším to vydávám za svůj systém. A na backtestu pár obchodů netvrdím, že se jedná o robustní systém.

Nebo nedávám k dispozici systém, který sice dlouhodobě nesmaže účet, ale už podle parametrů nikdy ani nemůže dlouhodobě vydělávat - výsledek - v lepším případě se začátečník plácá od mínusu do nuly pořád tam a zpátky atd., v tom horším to psychicky nevydrží a účet smázne. Vydělává pouze poskytovatel dat (nechci tyto "chytráky" nazývat brokery).

Mimochodem ruku na srdce - skutečně si myslíte, že deset, dvacet tisíc CZK, jak je často českými brokery prezentováno, je te správný počáteční kapitál?

foglik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To premnath:
[bold]Mělo by to tak být[/bold], ale celá věc je komplikovanější!
Jde také o to o jakého brokera se jedná, takzvaný DD broker je MM (market maker), takže vstupuje proti traderovi, traderův zisk je brokerova ztráta, traderova ztráta je brokerův zisk.
Další věc je celé to pozadí, celé to provázání s bankami atd. v tom se málokdo vyzná.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

David345 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den, tento systém asi nebude fungovat u
> každého brokera že? Mě broker nastaví asi 10 min
> před zprávou, že můžu nastavit čekající příkaz
> nejblíže o 300 bodů (30 pips)... a tudíž se mi ani
> ty příkazy ani nezadají.. Dělá tohle každý broker?
> Nebo se najde někdo kdo to nedělá..??

U seriozniho brokera si muzes zadavat prikazy naprosto kam chces. Zadne omezeni neexistuje. Jinak jsem prispevky v tomto vlaknu necetl, ale jak slysim "obchodovani zprav", tak bych to prinejmensim nikomu nedoporucoval. A kdyz uz, tak jedine zadat prikaz s dostatecnym predstihem (nekolik minut) pred reportem, a pak uz jen doufat, ze bude clovek mit vylozene stesti. Predvidat smer pohybu se neda, i kdyby byl znam vysledek zpravy dopredu, zcela bezne se stava ze cena udela pravy opak nez co dava smysl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No právě, že mám blokovaný čekající příkaz třeba i 15 min před zprávou. Což je strašně brzo. Nedoufám, že trh zareaguje přesně podle předpovědi, ale doufám že se pohne. Na demo účtu mi to fungovalo skvěle a na reálu o něco hůř, ale pořád se solidním ziskem. Až najednou mi zablokovaly ty příkazy a už byl konec..

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...