Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

zacinam, poradte


vladik

Doporučené příspěvky

Dobrý den...
Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s obchodováním futures na EUR/USD...měl by se obchodovat na Globexu. Zajímalo by mě hlavně jaký symbol se zadává do sierry, tak aby se mi zobrazil graf, velikost marginu atd. Mám učet u IB a používam už zmíněnou sierru. Předem děkuji za radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 149
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím všechny,
prosím o radu - postrčení.
cca. půl roku se učím každý den 3 hodiny obchodovat Forex. Přečetl jsem dostupné články na netu, nějaké knihy v češtině ( Ross, Nowak, Williams, Hill ), udělal jsem nějaké back-testy a nyní podle nich obchoduji demo MT4.
Čím více se ale dostávám hlouběji, tím mám v hlavě větší chaos a nevím jak dál a hlavně co dál. Obchodovat živě zatím nechci - dla jsem si závazek, že dříve jak za dva roky nezačnu.
Pokud jste měl někdo v začátcích taky takový pocit beznaděje, prosím poraďte, jak si mám uspořádat další učení a myšlenky.

:S

Předem děkuji za pomoc, zapi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zapi:
docela by mě zajímalo proč až za dva roky? Jestli je to kvůli penězům tak to chápu ale jestli jsi provedl backtesty tak si je ověř na papertradu a pak hurá live. Pokud nevíš vůbec jak dál tak ti doporučuji navštívit nějaké kurzy - například tady na finančníku. Mohu ti je jen doporučit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Zapi.

Ten chaoz má v hlavě na začátku každý, ať dělá cokoli.

Mě nejvíce pomáhá toto:

Nesnažit se hned pronikat do detailů.
Snažit se pochopit burzu jako celek a zapomenout na konkrétní investiční instrumenty.
Na burzu se dívat trochu z odstupu, protože nás jinak pohltí a my se v té záplavě informací ztratíme.
Až pochopíme základy, snažme se pochopit co je důležité a co nikoli.
Na tom důležitém a podstatném pak stavět svůj pohled na burzu.
Tím zjistíme, že burza je založená na stejných principech, ať obchodujeme cokoli. Tyto principy jsou základem, TA je pouze nástroj a tedy ze začátku nejméně podstatný.
Burza je založená na kolektivních emocích stáda, nástroje, například indikátory, jsou založené jen na jednoduchých matematických vzorečcích, kde platí pouze logika čísel, která nemusí mít s vývojem trhu nic společného, protože jsou počítány z cen minulosti.
Atd.

To je můj pohled, ale každý jsme jiný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zapi


Pridam jen neco malo k Merkurovi.
Me pomohlo napsat si na kus papiru co od obchodovani ocekavam.Urcite cile.
Na zakladech profitabilniho systemu si pote stejnym manualnim zpusobem vytvor plan,ktery bude obsahovat presna pravidla.Od vstupu ,pres vystup ,obchodovane symboly,Time Frames,Casy obchodovani, presnou strategii podle systemu ,ktery pouzivas,money management + position sizing . Kazdou malou "blbost" .Priloz k tomu obrazky grafu se strategii a podobne.Po te se to nauc nazpamet a snaz se to v hlave zanechat.
Nezalezi na tom , jestli jsi ,nebo budes diskrecni ci systematicky trader. Bez podobneho planu proste nema smysl zacinat.
Vetsina obchodnich systemu je profitabilni. Tvuj uspech v obchodovani ,ale muzes ovlivnit pouze Ty a Tvuj mozek.Je potreba ho k tomu systematicky dovest ;)


Ray

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za všechny odpovědi,
absolvovat kurzy mám v plánu, ale pro začátek bych rád využil co nejvíce dostupných inforamací - jak se říká "zadarmo" :).
Nejvíc tak na sobě cítím, že potřebuji trénovat psychologii. Přečetl jsem jen "kompletního průvodce" od Nowaka. Pokud znáte někdo nějakou dobrou v češtině, dám si rád poradit.

Jo, ještě k příspěvku od Rombica: ano ty dva roky jsou zaprvé k vůli penězům a za druhé bych se nerad pouštěl do něčeho, co dobře alespoň teoreticky neumím. Možná je to pro někoho dlouho, ale mě se to zdá zatím i málo!!!
:S.

Ještě jednou díky všem, zapi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zapi


Pokud to myslis seriozne,tak proc napriklad nezajit k psychologovi. Zjisti co jsi za osobnost .V cem je Tvoje sila a naopak slabost. Cesky narod kouka na psychologa stale spise jako na neco exotickeho.Ale ve svete ,pokud se chcete v businessu posunout a neztracet cas, je psycholog na prvnim miste.
Pokud mas plan zacit live trading za dva roky (proc ne,ja souhlasim) , tak mas spoustu casu stat se kvalitnim obchodnikem. Vsechno muzes do detailu natrenovat a pripravit . 2 roky je zkouska trpelivosti...a ta je extreme dulezita.
Cim dele v businessu jsem ,tim vice na veci koukam z psychologickeho hlediska.

10% businessu = technika ,strategie
20% businessu = money management,position sizing
70% businessu = psychologie obchodovani, sebe kontrola


Ray

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to zapi:

někde zde v diskuzi jsem našel doporučení na knihu Psychokybernetika od Maxwella Maltze. Je to název zavádějící, kniha vznikla před několika desetiletími a není orientována na trading, ale obecně. Musel jsem si odmyslet těch pár křesťanských odboček, ale v ohledu práce se svým mozkem, vědomím a podvědomím, na knihu nedám dopustit. Pokud je to důležité, kniha stojí pár korun.

Jinak, příští měsíc začínám obchodovat live a zároveň to budou 2 roky od prvního kontaktu s tradingem. V mém případě délka přípravy nebyla otázkou peněz, ale náročného zaměstnání. Přeji Ti hodně trpělivosti a úspěšné motivace!

Karel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zapi
ja myslím, že mindrák máš z toho, že to ešte nemôžeš vedieť. Pokračuj tak ešte minimálne cca 2 roky až ti to začne do seba zapadať a nebude problém zdvojnásobiť demo. Potom môžeš skúsiť malý účet live. Maj ale na mysli, že len 5 % obchodníkov s live účtami je úspešných.. Nedaj sa zblbnúť psychológmi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kvido

5% lidi je uspesnych protoze jsou mentalne zrali !
Psychologie hraje nejvetsi roli.
Nesmysly typu "zdvojnasobit demo" a zacit "maly" ucet live je pro novacka akorat tak nebezpecne.
Psycholog neni od toho ,aby z Tebe udelal blazna, co se tradingu tyce.
Na to myslim prijde i prumerne inteligentni tvor .
Neprekvapuje me Tvoje reakce. V CR a SK jsme vyrustali v tom, ze psycholog je posledni zastavka pred blazincem.
Snad z toho dalsi generace vyrostou. Nezname to ale , ze to kazdemu pomuze.
Je to jedna z cest !


Ray (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Czechdaytrader
bol som dvakrát u psychologičiek a tie plytké baby (veľmi slušne povedané) ma dvakrát utopili a tajomne prehlásili ako úžasne ma preklepli - čítal som tie hovadiny čo popísali. :-) Keď myslíš že zdvojnásobiť demo a potom začať s malým účtom live je hlúposť, nebudem ti to vyvracať, ale keď chlapec príde o posledné peniaze, tak sa od toho dištancujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kvido


Kazdy mame jine zkusenosti . Ja jsem navstivil psychologa ,ktery se timto problemem zabyva (trading psychology) .
Netusim,jestli je neco podobneho v CR nebo SK .
Podle me je kazdej schopen zdvojnasobit demo. Je to prece jen DEMO...mozek reaguje uplne jinak .
System se nemeni,ale biochemicka reakce v mozku ano .
Urcite to nestaci k tomu ,abych zacal vesele LIVE .
;)

Ray

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...