Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodní strategie


Volf

Doporučené příspěvky

Trochu se mi zdá, že bychom mohli prodiskutovat obchodní plány ať už převzaté ze světa či nově vymyšlené a tak zakládám toto vlákno.
Osobně nyní velmi tíhnu k systému, který je popsán zde: fxovereasy.50webs.com/TheSystem.html. V principu jde o něco podobného, o čem píše Libic jako Elderův Tripple Screen. Najdeš trend, obchoduješ jen ve směru trendu, používáš oscilátor pro vyhledání okamžiku s lepší cenou, pak koupíš a na konci kanálu (či v přeprodané oblasti) prodáš. Tento systém je sice navržen pro MetaTrader, ale indikátory La Guerre a Juice jsou k mání i na foru VT. SHI channel nahradíš EMA120 a jde se na věc. Já osobně jsem ještě doplnil Gann HiLo Activator pro potvrzení směru.
Určitě se to dá ještě vylepšit, od toho tu máme diskuzi. Takže vyzývám i ostatní, pokud vás tento systém zaujal, případně i jiný, přispějte do fora, ať je z čeho vybírat.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 469
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Mne tento system pripomina dost moj, co teraz testujem :) Tiez som tam mal rukav (DCH) + macd-h + rsi + adx. Cez vikend som spravil upravy a ostal len donchian channel (DCH) a upravene rsi + pivoty a trendlines. ADX bolo zbytocne, pretoze to iste mi ukazuje aj DCH a macd-h pracuje na principe MA a mne MA nesedia. Teraz je toho ma monitore "relativne malo", ale myslim, ze to bude stacit. Prikladam aj piatkove obchodovanie eur/usd, je to skor ukazkovy graf, ale aj minuly piatok bol taky, uvidime, ako bude vyzerat najblizsi piatok.

392

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Určitě se dá souhlasit, že princip je velmi podobný. Najít trend a v trendu hledat místa s lepší cenou. Kanál pak určuje možný rozsah pohybu. Donchian channel ještě navíc dobře zobrazuje nedávné S/R úrovně. Máš nějaká další pravidla, např. vstupuješ až po proražení trendline, nevstupuješ před pivot line, pokud RSI50? Vidím, že úprava v RSI spočívá v tom, že tam jsou další úrovně 15 a 85%. Takže vstupuješ při překročení těchto úrovní?
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Predkladam vam tady svuj obchodni system k diskuzi. System je zalozen na dvou LRMA 89 a 13. Vstupuje do pozic jedine ve smeru trendu a vystup z pozice je kdyz kratsi LRMA (13) se dostane do protitrendu. Tento system jsem podrobneji popsal ve VT foru a je v sekci TRADING SYSTEMS REQUESTS. David Berg z nej vytvoril AOS. Je to prvni verze a urcite bude treba ji vyladit. Napr. nekdy se nezobrazi nakupni signat ikdyz by mel, nebo se zobrazuji exit signaly ktere tam nemaji co delat, navic v nem delaji neporadek neutralni "zony" (zlute linky) pokud znate barevne LRMA z tohoto fora. Tento system obchoduji "rucne" na demo ucte M10 grafech. Jako pomocny indikator k tomu pouzivam WCCI (rovnez z VT fora). Chtelo by to k tomuto AOS pridat WCCI jakozto momentum indikator a zaroven aby doslo k potvrzeni signalu vychazejicich z LRMA. WCCI by mel rovnez vstupovat do pozic ve smeru trendu a potvrzovat LRMA signaly. Vse je zretelneji videt na prilozenych obrazcich. Zasilam rovnez zminovany AOS. Pokud se nekdo vyzna v programovani a aspon trochu ho zaujal tento system tak bych rad to tady prodiskutoval. Paul

393

394

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Predkladam vam tady svuj obchodni system k diskuzi. System je zalozen na dvou LRMA 89 a 13. Vstupuje do pozic jedine ve smeru trendu a vystup z pozice je kdyz kratsi LRMA (13) se dostane do protitrendu. Tento system jsem podrobneji popsal ve VT foru a je v sekci TRADING SYSTEMS REQUESTS. David Berg z nej vytvoril AOS. Je to prvni verze a urcite bude treba ji vyladit. Napr. nekdy se nezobrazi nakupni signat ikdyz by mel, nebo se zobrazuji exit signaly ktere tam nemaji co delat, navic v nem delaji neporadek neutralni "zony" (zlute linky) pokud znate barevne LRMA z tohoto fora. Tento system obchoduji "rucne" na demo ucte M10 grafech. Jako pomocny indikator k tomu pouzivam WCCI (rovnez z VT fora). Chtelo by to k tomuto AOS pridat WCCI jakozto momentum indikator a zaroven aby doslo k potvrzeni signalu vychazejicich z LRMA. WCCI by mel rovnez vstupovat do pozic ve smeru trendu a potvrzovat LRMA signaly. Vse je zretelneji videt na prilozenych obrazcich. Zasilam rovnez zminovany AOS. Pokud se nekdo vyzna v programovani a aspon trochu ho zaujal tento system tak bych rad to tady prodiskutoval. Paul PS: nejdou mi prilozit prilohy a obr. Vse je na VT foru.

395

396

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Paul
Hmm..zajímavá modifikace Linear MA s double vstupy a s jednoznačným exitem., i když si myslím, že těch podmínek je ve skriptu zbytečně moc a často to díky podmínce Cond9,10 zbytečně exituje (a občas vyruší signál stávajícího trendu). Pochopil jsem dobře, že podmínky Cond3,4,7,8 slouží jen jako potvrzení trendu ?

Cond1:=Ref(LRMADW1,-1) Cond2:=Ref(LRMADW2,-1) Cond3:=Ref(LRMAUP1,-1) Cond4:=Ref(LRMAUP2,-1) Cond5:=Ref(LRMAUP1,-1)>LRMADW1;
Cond6:=Ref(LRMAUP2,-1)>LRMADW2;
Cond7:=Ref(LRMADW1,-1)>LRMADW1;
Cond8:=Ref(LRMADW2,-1)>LRMADW2;
Cond9:=Ref(LRMAUP1,-1)>LRMADW1;
Cond10:=Ref(LRMADW1,-1)
LongEntry1:=Cond1 and Cond4;
LongEntry2:=Cond2 and Cond3;
ShortEntry1:=Cond5 and Cond8;
ShortEntry2:=Cond6 and Cond7;
LongExit:=Cond9;
ShortExit:=Cond10;

Asi bych úplně jinak definoval exit, ne jen výhradně přes LRMA1, ale přes něco jiného.
Ale tohle využití LRMA přes trendy je hodně dobrý nápad a celkem i variabilní použití při definici period.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pauli: Přikládám AOS s LRMA jak jsem ho dal dokupy já. Ještě v něm není WCCI, protože neznám tvé podmínky pro jeho použití. Ještě by to chtělo specifikovat, zda se mají brát i pozice, kdy LRMA 13 je zelená, ale LRMA89 se stane zelenou až dodatečně nebo musí platit nejdřív LRMA89 a pak až LRMA13. V tomto AOS je naprogramován ten první případ. Moc jsem to netestoval, ale na dnešním 5 min. EURUSD je to v plusu... Určitě se systém hodí spíše do trendujících trhů. Milan

397

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to tak system by mel porovnavat v podminkach oblasti stejne barvy (cervena-cervena, zelena-zelena). WCCI by mel fungovat na protnuti ZL (zero line) ve smeru trendu (oblasti stejnych barev) a potvrdit vstup do pozice. Vystupy by mely byt kdyz 13 LRMA prejde do protitrendu nebo WCCI protne ZL nebo se k ni blizi (tj. protne 100). Snad jsem to popsal srozumitelne. Viz pic3 aktualni GPD/USD M10.

398

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Paul Před časem jsem si z LRMA udělal LRMA3 (3x LRMA v jednom indikátoru). Na obrázku jsou tvoje hodnoty 13 (1), 89 (2) a přidal jsem 144 (3). Spíše bych se zaměřil ve skriptu pro AOS na přechodové fáze uvnitř dílčí LRMA (bílá čára) a případně reagoval na průchod LRMA (13) přes rukáv tvořený LRMA2 (89) a LRMA3 (144) anebo i ve vztahu přes bílé zlomové linie.. SID

399

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ten skript jsem nedelal ja ale David Berg z VT fora. System jsem tam jenom teoreticky popsal. Vstup do pozice musi byt kdyz obe LRMA maji stejnou barvu. Jako doplnek bych k tomu pridal WCCI jakozto potvrzeni vstupu (protnuti ZL) ve smeru trendu. Vystupy by mohly byt pres WCCI kdyz protne ZL nebo 100 v CCI. Viz pic3 vlozeny v odpovedi Volfovi.
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc diky vypada to mnohem lip. Podminky WCCI jsem uz poslal (10:58). Ja to zkousim na 10 min grafech a mam zapnute svicky Heikin-Ashi. Ten profit display ukazuje dobre? Pokud ano tak to bych byl spokojeny. Kdyz se tam jeste zapracuje WCCI tak by to mohlo byt jeste lepsi. Ale i tak ti moc dekuji.
Paul

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Systém nemůžeš programovat tak, že se protne něco a zároveň se protne ještě něco. V okamžiku, kdy jsou např obě LRMA zelené, může být CCI0 nebo TurboCCI>CCI, ale v ten samý okamžik jako nastane shoda u LRMA těžko dojde k přechodu CCI přes 0. A proč tedy používáš WCCI, když nevyužíváš turbo? Pak stačí obyčejné CCI. Mě připadá nejlogičtější varianta pro nákup CCICCI. Dej vědět, jak to funguje. Milan

400

Link to comment
Sdílet pomocí služby

DCH je dobry pri sledovani trendu. Ja s nim urcujem smer trendu a aj vstupy do pozicii. Ak sa pozries na predchadzajuci screenshot zameraj sa na strednu liniu DCH. Ta urcuje zmeny trendu a to ci je dobre kupit/predat.
Ak je cena v dolnej polovici je dobre predavat a pri pohybe k strednej linii je dobre kryt pozicie a byt pripraveny na vystup.
AK je trend dost silny, cena sa len odrazi od tejto linie a smeruje opat nadol.
Tieto vykyvy mi ukazuje RSI, inak podla neho vobec nevstupujem, je len pomocny ukazovat, kedy moze nastat pullback ceny hore alebo dole.

Ak cena na DCH dosiahla dolnu liniu trh ide smerom na juh. Trh je v tejto pozicii pokial sa cena nedotkne hornej linie.
Stava sa, ze korekcia ceny byva dost silna, ale ak tato nedostiahne liniu ku ktorej smeruje, je velka pravdepodobnost, ze sa trh otoci k povodnej linii.

Proti trendu neobchodujem, stalo ma to uz dost pipsov :) Ak ano, musi ist o prerazenie dolezitej trendline, ale zvacsa cakam na prekrocenie strednej linie DCH pre vstup.

Pivoty, su dolezite pre potencial trhu. Cital som take vyjadrenie, ze su ako mapa trhu na nasledujuci den. Mam pri nich niekolko pravidiel, ktore stale menim a doplnam, zatial. Ide o to, aby som zbytocne nesiel do obchodu, ktory nema prilis velky potencial. Napriklad, ak sa cena odrazi od rezistancie1 k pivotu a ide spat k r1, tak je pravdepodobnejsie, ze sa odrazi od r1 a pojde opat dolu. Ak vsak uvazujem o dlhej pozicii (ci uz su to fundamentalne spravy alebo nieco ine), tak svoj vstup stanovym par pipsov nad tuto r1. Ak bude moj prikaz exekuovany, tak r1 sa stava pre mna supportom a svoj SL umiestnim pod nu.

Profit target su pre mna pivoty, pripadne pretnutie trendline. AK vsak mam pochybnosti, nieco sa mi nezda atd. poziciu uzavriem hned, pokial je este v profite.

Trendlines - podla mna su super, zmeny mi ukazuju lepsie ako MA. Casto sa tu pise - trend is your friend. S cim suhlasim, ale je to len polovica vety. Cela veta je : trend je tvoj priatel pokial nie je prelomeny. Nie je to z mojej hlavy, len som to niekde cital.

Volf, ak chces, pozri si dnesne grafy (10min) s mojim nastavenim. Eur/usd mas takmer rovny DCH, jasny swingovy obchod, kde swingy riesis cez RSI, neskor to uz nabralo urcity smer, ktory to ma doteraz :) A je to takmer pri prvom supporte.
Osobne sledujem eur/usd, gbp/usd, usd/can, usd/jpy, eur/gbp. A z kazdeho dna si robim screenshoty, aby som mohol vyvodit nasledovne zavery, co robim dobre a co zle :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je pravda, že dnes pivoty fungovaly velmi dobře Jak na EURUSD tak na GBPUSD. Euro se celé dopoledne se to pohybovalo u 1. mid. supportu, až ho to odpoledne prorazilo a pak se cena pohybovala už jen dolů. GBP se od 1.mid supportu odrazila, pak udělala odraz od 1. rezistance a vrátila se k 1.mid supportu. Dobré je i sledovat S/R tvořené hranicí Donchian channelu. Je vidět, že správně vyhodnocené S/R prostě fungují.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...