Re: Směrové opční strategie.
Datum: August 8, 2012 04:25PM
Přeji dobrý den,
to borax : margin je u TOS (nyní Ameritrade) i IB +-stejný (pro kryté pozice).
U TOS mi připadá struktura čitelnější (přesnější) - resp. málokdy se stane, že jsou jednotlivé opce poskládány "chybně", u IB se mi to občas stane. Protože ale neždímám účty nadoraz, tak jsem to zatím neřešil.
U TOS mi nastává pravidelně dost zajímavá situace - pokud mám vypsané opce a zárověň zadám příkaz pro jejich odkup (GTC, třeba za 1 USD), margin je rázem nulový - jakoby se vypsané opce doplněním příkazu k odkupu změnily na kalendáře.
Proč u TOS - dobrá platforma, data pro backtest (do konce roku 2011, teď jsou už data skoro nepoužitelná).
U IB mám účet v plusu (+11% netto), jeho velikost je cca 1/4 než u TOS, takže ho detailně nesleduji a do celku nezahrnuji. Strategie na SPY stejná, plus pár opcemi jištěných stock (MCD, JNJ, INTC).
To richtip : pár pokusů na SPX (live) jsem dělal před cca rokem, výsledky mě dovedly k tomu, co jsem psal. Je možné, že se zvedlo volume a už je to bez větších problémů. Zkusím ...
Neobchoduje někdo opce přímo na "velký" ES ? To by mohlo být ještě výhodnější.
A k tomu koníčku - nikde nebylo řečeno "vydělávám pokerem 10$ USD týdně" - napsal jsem, že pozice zůstala v zisku 4USD na 1 opci (na 1 kontrakt).
S pozdravem kbtm