Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Směrové opční strategie.


jancocer

Doporučené příspěvky

Takže APi je v podstatě pro ty obchodníky, co si to chtějí ulehčit, nebo je jim zatěžko zadat příkaz ručně?
V posledních týdnech se snažím pomocí opcí obchodovat earnings a dělám to všechno "ručně". Nemám žádnou potřebu to automatizovat. Jiná situace je třeba na forexu, kde to bez automatů již ani nejde, ale při opčních obchodech mi připadá, že jejich cena se nedá úplně předem naplánovat.
Zrovna minulý týden jsem chtěl vypsat put opci na QIHU, ale prémia byly tak malá, že to vůbec nemělo smysl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hornys,

pomocí API můžeš například streamovat opční kontrakty do Excelu a z něj pak provádět své příkazy nákup/prodej podle svých kritérií. Myslím si ale, že pro běžné obchodování je to "příliš sofistikovaný" přístup a pokud neobchoduješ například velké pozice, chceš provádět arbitrážní opční obchody nebo sledovat "řecká písmena" celého portfolia a podobné vychytávky, tak nemá smysl se obchodováním opcí přes alespoň v začátcích API zabývat, o nic podstatného nepřicházíš. K pochopení API budeš také potřebovat z největší pravděpodobností velmi důkladnou znalost Excelu a programování ve VBA, nakonec stejně zjistíš, že samotné TWS ti poskytuje více než základní komfort při obchodování opcí.

Pokud by jsi ale pomocí API pokročil k nějakému smysluplnému zlepšení ve tvém obchodování, tak budu rád (a předpokládám, že i ostatní) za každý poznatek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně si myslím, že pomocí TWS se dá udělat hodně a lidé, kteří ztrácejí čas prováděním analýz pomocí ToS a jiných si výrazným způsobem nepomáhají. Krásné jsou obrázky obchodního "pracoviště" se sešti monitory (také by se mi to líbilo), ale nejkrásnější by bylo obchodovat z mobilu, kdekoli na světě, zadáním a kontrolou pozic během čekání až číšník přinese na stůl večeři.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
×
×
  • Vytvořit...