Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Weekly opce


xzajic

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Já pořád držím zářiový SPY hedge PUT spread +141 -139, jsem ale připraven i na variantu, že Bernanke řekně něco pěkného o QE3 a SPY ještě poroste. Podívej se na QQQ, tam je situace stejná jako na SPY.

Kromě běžících spreadů jsem tento týden nic nevypsal, nevím jestli je to intuice nebo jsem měl blbý den, ale prostě nevidím nic, kde bych neměl pocit, že je obchod příliš rizikový nebo že mi tam něco vadí. Spíš pokud se nepotvrdí QE3 mania, tak jsem připraven likvidovat dlouhé pozice se zářiovou expirací.

Možná zítra zkusím nějakou krátkou spekulaci na středeční ohlášení iPhone 5. AAPL se rally z konce týdne účastnil velmi vlažně a udělal double top, každopádně očekávám, že event vyvolá zajímavý pohyb.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já budu příští týden nakupovat levné víceměsíční PUTky.
U weekly budu čekat kde se objeví nějaký silný pohyb long a budu prodávat rozumně vzdálené CALLky, myslím že trhy mohou ještě týdny i měsíce růst, v nejbližší době ale asi těžko nastane tak dravý pohyb jako poslední dva čtvrtky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Myslím, že toto je vhodné vlákno pro podělení se ze strategií, pro kterou se mimořádně hodí právě weekly opce. Každý, kdo obchoduje opce ví, že pokud má Short Call a tato se nachází ITM, hrozí mu s velkou pravděpodobností přiřazení této opce na základě exercise držitele Long Call, čím hlouběji ITM, tím méně časového prémia, tím blíže parity opce, tím větší pravděpodobnost přiřazení. Tento fenomén není nic převratného, nicméně mě zaujala možnost jak tohoto stavu využít ve svůj prospěch. Pravděpodobnost přiřazení se dramaticky zvyšuje v období vyplácení dividendy podkladového aktiva.

Výchozí předpoklady :
1/ V následujícím obchodním týdnu existuje akcie, která má Ex-Dividend Day (den rozhodný pro výplatu dividendy), v našem případě např. GS, Ex-div Day 28.5.2013 (další úterý), Dividenda je 0,50/share. Minulý Ex-Dividend Day byl 26.2.2013, Dividenda byla 0,50/share
2/ Pohledem do např. TOS vidím, že GS se 25.2.2013 (předvečer E-Div Day) obchodovalo za Last = 147,65 US
3/ Pohledem do např. TOS vidím, že Weeklys GS Short Call May1 na strike 140 se obchodovalo 21.2.2013 (předvečer Ex-Div Day) za Mark = 7,775 (4 dny do expirace)
4/ Vpředvečer Ex-Div Day pořídím Covered Call s s touto ITM Short Call (100 x GS za 147,65 + Short Call 140 za 7,775)
Suma sumárum jsem za pozici dal -14765 + 777,50 = -13987,50

Co dál :
1/ Přichází Ex-Dividend Day, v jeho předvečer pořídím výše uvedený Covered Call
2/ Ráno Ex-Dividend Day mohou nastat dvě situace :
A/ Jsem přiřazen na Short Call, z účtu mi zmizela Short Call. ale také akcie GS, Assignment proběhlo na strike 140, tudíž mi na účtu přiskočí +14000 = +12.50 Profit
B/ Nejsem přiřazen, za tři dny 1.3. je expirační pátek, opce je stále ITM (GS je 150,53). Proběhne automatické exercise, na účet mi opět přibyde +14000 a vše ostatní zmizí, profit opět +12,50, ale za tři týdny, když nastane Payment Day inkasuji dividendu 100 x 0,50 = 50 USD (-daň 15 % -7,50 USD) = celkově 42,50 USD. Celkový profit této situace je tedy 55 USD.

Možná malý zisk, ale také velmi nízké riziko. Podotýkám, že tuto techniku nelze backtestovat, jak vyplývá z podstaty obchodu, protože nevíte jestli budete přiřazeni v noci před Ex-Div Day nebo nikoliv. Základem celé strategie je, aby pořízený Covered Call "byl v plusu", tzn. Strike + Short Call musí být větší než Share Price (pro variantu A/) a také by měl doběhnout do expirace tak, aby opce byla stále ITM - proto musíme pořizovat opce co nejvíce ITM (pro variantu B/).

mapler

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

docela zajímavé ...
Ale asi bude vše pohřbeno cenou ITM opce - pár dní před expirací je na těchto opcích nízké volume a velký rozdíl bid/ask.
Zkoušel jste to ?

Někdy kupuji put opce silně ITM a čekám na "svou" cenu i několik dní, než se někdo najde a vyplní mě.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, zkouším to. S názorem na pořízení ITM Short Call bych si dovolil nesouhlasit. Můj příklad byl ilustrativní, protože jsem zvolil dosti hluboko ITM opci k tvorbě Covered Call pro názornost. Pokud bych zvolil mírněji ITM opci, tedy Short Call 143, která se prodávala za 3,35 s Volume = 221, OI = 139, dostupnost OK, výsledek by byl ještě impozantnější.

Reálná situace : JNJ vyplácí dividendu 0,66 USD/share, Ex-Div Day je 23.5.2013 (čtvrtek), JNJ Short Call 87,50 má Bid 0,84, JNJ Close Pátek = 88,09. Pokud pořídím Covered Call s touto ITM (Volume je 2,585) opcí tak

A/ pokud budu přiřazen ze středy na čtvrtek bude můj profit 25 USD (bez komisí)
B/ pokud nebudu přiřazen, tak pokud v pátek na Close bude JNJ nad 87,50, potom je profit 25 USD (bez komise) + 56,10 (66 USD dividenda-15% daň) = Profit celkem 81,10
C/ pokud bude v pátek cena pod 87,50, potom mi zůstávají akcie, Short Call vyprší jako bezcenná, dividendu kasíruji a ztráta na podkladu je tak veliká, jakou mi nepokrývá prémium z Short call + Dividenda, což při weekly opci a krátkodobosti obchodu nemusí být takové drama

Abych zachoval střízlivou notu, tak musím konstatovat, že tato strategie je dosti náročná na margin (musíš držet podklad) a je tak vhodná spíše pro větší účet. Největším nebezpečím je fatální pokles podkladu bezprostředně po Ex-Dividend Day. Toto se mi stalo například v případě Fordu na konci ledna 2013, kdy nastal dramatický downtrend, nebyl jsem přiřazen a Short Call vypršela bezcenná, nicméně na podkladu jsem prodělal.

"Zachycováním dividend" jsem se dost zabýval, jsou ještě i jiné koncepty a přístupy, jak "ukrást dividendu" a nebýt dlouhodobý investor, ale to bych nechtěl vybočit s tématu weekly opcí. mapler


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Má někdo zkušenosti s long butterfly? případně "special" iron condor, kdy např. na NFLX - put - prodáte ATM, koupíte o 10 bodů nižší strike; - call - prodáte ATM, koupíte o 10 bodů vyšší strike?? vychází dobře RRR, statistiky taky dobré, přijde mi to až příliš hezké... příkladem budiž:

thinkorswim;5.6.2013 close; NFLX; JUN2 13 (9)
vertical - sell - 220 put
- buy - 210 put - inkasované premium za tento vertical: 3.15
vertical - sell - 225 call
- buy -235 call - inkasované premium za tento vertical: 3.39

B/E - přibližně 213 a 231,5

max zisk - 6,54 - realita samozřejmě nižší a navíc komise;
max ztráta - 3,46 - to samé, bude vyšší.

9 dnů do expirace; dá se otvírat i s nižší expirací... premium je nadprůměrné, protože je to ATM, nemám zatím žádné podrobnější statistiky...

co na to říkáte???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To RamosS:

Celkem zajímavé, ale osobně bych se bál. Je to moc blízko ceny podkladového aktiva, skoro ATM.
Jsem zvědav jak Vám to dopadne, snad v zisku.

Když už weeklys, tak dražší akcie, které mají co nabídnout. Hodně striků a dále od ceny akcie.

Např.: PCLN se motá posledení dny kolem ceny 800 USD. Parádní červnový Strangle 850 call a 750 put.
Celkové premium za 10 vypsaných kontraktů na obě strany je 6675 USD netto a koukám na margin, že to po mě chce 119100 USD. Expirace je sice za dva týdny, ale 5,6% za tu dobu je hezký zisk.
Sice to nejsou weeklys, ale zisk kolem 2% hodí určitě i weeklys na podobných strikách. Dnes je čtvrtek a tak přibudou v nabídce po 15:30 českého času právě weeklys JunWk2. Omrknu to, jestli se dále nenaložit.
(V reálu mám co se týče PCLN už dva týdny vypsané 870 call a 740 put - zatím kolem 60% prémia v zelených číslech.)

Podobně to takto dělám ještě u GOOG a AAPL. Někdy weeklys, někdy měsíční nebo kombinace.

Btw.: Moc by se mi zamlouvaly weeklys na VIX. I tak je vypisování VIX ale krásný přivýdělek.

Velké zisky a klidný den přeji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...