Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Marginy při výpisu nahých opcí


xzajic

Doporučené příspěvky

Ahoj, jen se rad zeptal na ten vypocet marginu. Trochu jsem hledal, ale nejak jsme nenaselk a tvuj priklad je u spreadu. Ja jsem vcera vypsal opci u AAPL a v tuto chvili mam blokovany margin temer 14K USD. A to za jedinou naked call. Viz. obrazky. Nejak se furt nemuzu dopocitat k tomuhle marginu. I. 21.3.12 nakoupena jedna Call opce Apple na strike 615 za cenu 3.05 II. za vypsani jsem obdrzel premium 290.02 a zaplatil 15 USD komise /kolik byl margin zde nevim/ III. AAPL zaclo /vyrazne/ klesat a ja tudiz profitovat IV. soucasny margin Jinak je to demo ucet u CBOE, teprve se ucim a rad bych si v tom udelal poradek. Chtel jsem zacinat s ucte, mezi 5K-10K EUR /nemam jeste vyhledane podminky brokeru apod. na to je brzo/ ale s takovymi marginy jsem tak trochu v ... tedy- jak mam zjistit velikost marginu a co se stane v pripade, ze nebudu mit dostatek prostredku na doplneni uctu po vyzadani brokerem /ze by uzavreni pozice/ ps: s klesanim AAPL jsem absolutne nepocital, spelukoval jsem na pomalejsi stoupani ceny a schramstnuti premia diky expiraci. Omluvte mne prosim za diakritiku a znaky, cerstve jsem °emigroval° a jeste hledam znaky na cizi klavesnici. diky za info :)

19110

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Slavomíre máte v tom guláš, zkoušet si to nanečisto je v této fázi určitě dobrý přístup.
Ideální na to je TOS platforma.
Velmi doporučuji online kurzy na CBOE včetně jejich testů, jsou pro američany, takže je zvládne opravdu každý a nadrilujete základní pojmy a naučíte se řadu nových a důležitých věcí.

1/ Call opci jste prodal neboli vypsal a získal prémium/credit.
2/ Margin za vypisování nahých opcí se počítá broker od brokera, ale vždy vám to vyjde tak, že když koupíte místo nahé opce spread, tak díky páce vyděláte víc než na spreadu. S účtem 10 000 si takovýto obchod nebudete moci dovolit otevřít, ale spread 615/620 za 500 USD margin a premium řekněme třetinové, tj. 100 USD ano a to dokonce až 20 pozic s potenicálním ziskem 2000 USD (a ztrátou 8000 USD).


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za odpovedi.
1. V tomto pripade jsem spekuloval jen a pouze na schramstnuti zbytku premia po vyprseni expirace. Trend jsem neresil, pouze spolehal, ze za dva dny nedosahne tak vyrazneho pohybu.
2. Mimo tohohle obchodu zkousim i spready, ale jeste z toho nemam moc rozum, chce to cas. U spreadu me trochu odrazuje prave jen castecny margin. Do teto doby jsem se motal pouze u komodit a existence premia mne jednoduse nadchla. Osobne budu hledat strategii prave v pomerech casu expirace a hodnoty opce. Spread jsem zkousel zatim jen jeden, ale pomer byl 10 call a 10 put... jaksi to nedopadlo nejlepe :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...