Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Opce (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 18 z 21
Re: opce u IB ?
Vloženo uživatelem: jirib
Datum: March 30, 2012 02:39PM
Statut uživatele: Silver member

a jak dopadl obchod?

Vloženo uživatelem: heechee
Datum: April 3, 2012 11:15PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Špatně. Nákup za 3,60 prodej za 3,06.
BTW: byl to pre-earnings play, kdy jsem předpokládal, že před vyhlášením výsledků poroste implikovaná volatilita.

jirib Napsal:
-------------------------------------------------------
> a jak dopadl obchod?

Vloženo uživatelem: sidth001
Datum: June 11, 2012 12:26PM

Nevíte, jestli se dá nějak zrealizovat opce, která je v den expirace in the money? Jde o to, že jsem tenhle pátek nemohl zobchodovat call opci (8.6.2012) na AAPL se strikem 575. Myslel jsem si, že to IB nějakým způsobem pro mě uplatní... sad smiley
..P

Vloženo uživatelem: goody
Datum: June 11, 2012 02:51PM

Pokud jsi byl s opcí v době expirace ITM tak je divné, že nebyla uplatněna. K uplatnění by mělo docházet automaticky.

Henry.

Datum: June 11, 2012 03:32PM

No, na zacatku obchodniho dne byla out of... tady jsem se nekde docetl, ze se bere otviraci hodnota v den expirace, coz mi prijde divny. Uvidim po otevreni trhu... jinak je to vcelku k nastvani!
diky za odpoved!

Datum: June 11, 2012 04:18PM

Tkze je to takhle! Pokud nema clovek dost penez na uctu, tak " it is lapsed"... Takze jsem nedostal ani 500 dolaru z opce, ani 1200, kdyby mi ty akcie pripsali! Navic jsem mel ty opce 3, takze je to povedeny!

http://ibkb.interactivebrokers.com/node/1767

Takze asi takhle... chybama se clovek uci!

Vloženo uživatelem: radim2
Datum: June 12, 2012 01:57PM
Statut uživatele: Gold member

Pokud ti měly být přiřazeny akcie v hodnotě okolo 170000$ a neměl jsi na margin, tak můžeš být rád, že to ještě dopadlo takhle smiling smiley

------------------------------------------------------
Je třeba vidět souvislosti tam, kde je jiní nevidí.

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 12.06. 13:59 uživatelem radim2.

Datum: June 12, 2012 03:28PM

Z tohohle pohledu asi ano... Ale o tom tu muj dotaz nebyl. Jinak na to,aby dodali 100 akcii, na tom bych nevidel s marginem problem. Es mini je jedem kontrakt 65 tis.

Ale jinak diky za pripominku!

Datum: June 12, 2012 07:23PM

Jenomže indexy mají jiný požadavek na margin než akcie.

Vloženo uživatelem: jurajs
Datum: June 20, 2012 09:55PM

Stalo sa vam, ze IB pyta vyssi margin na 1 kontrakt pri vyssom pocte kontraktov? Priklad: Mam otvorenych 5 kontraktov Iron Condor s marginom 1000 usd/kontrakt. O 2 dni chcem otvorit dalsi IC a ked si dam order preview, vidim, ze za taky isty kontrakt chcu odo mna 3000 usd ako margin. Je to normalne?

Datum: June 21, 2012 02:34PM

Závisí to trochu na vzdálenosti aktuální ceny podkladu od STRIKE opcí, ale hlavně na samotné STRIKE, STRIKE na hodnotě 100 má menší margin než STRIKE na hodnotě 120.

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 21.06. 14:39 uživatelem radim2.

Vloženo uživatelem: vakov
Datum: June 21, 2012 03:44PM

jurajs:
stává se mi totéž a vždy je to v případě, že otvírám nového IC s některou stejnou strike z již otevřených. Problém bude v tom, že IB ztratí přehled o IC a přepočítá to jako jednotlivé vertical spready.
Vašek

Vloženo uživatelem: jurajs
Datum: June 21, 2012 06:45PM

Diky za odpoved, hosi. Myslim, ze je to ako pise vakov, pretoze vzdialenost vypisanej opcie od nakupenej ochrannej mam vzdy rovnaku, aj ked su hodnoty ine. Idem totiz podla delty. Este to budem trochu skumat, ale v pripade vypisovania dalsich IC je asi lepsie pockat na rozdielne striky, aby sa nezhodovali s tymi predchadzajucimi. Trojnasobny margin je totiz celkom rozdiel...

Vloženo uživatelem: jirib
Datum: July 12, 2012 06:05PM
Statut uživatele: Silver member

jak zadat do IB double diagonal?
Např. na SPY myslím
SELL JUL12 135 CALL/BUY AUG12 137 CALL
SELL JUL12 131 PUT/BUY AUG12 129 PUT

double calendar dám aspoň ze 2 kalendářů a dá se to alespoň na 2x, ale DD se mi zdá že půjde zadávat jedině každou ze 4 opcí zvláť, prosím tedy někoho kdo už to zkoušel.

díky,
Jirka

Vloženo uživatelem: MichalJanovsky
Datum: July 13, 2012 10:24PM

DD dávám přes kombo. Je to pracné, ale IB nikdy nebude TOS. A taky jsem líný to zkoušet jinak :S

Aktuální stránka: 18 z 21

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.