Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Broker pro opce


regis

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 417
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

zdravim zdejsi diskutujici,

a prosim o radu zkusenejsi uzivatele s obchodovanim opci u IB. V patek jsem chtel poprve cvicne vypsat call opci na june live cattle s lednovou expiraci a pri pokusu exekuovani obchodu na me vyskocilo okno "no trading permission". Absolutne netusim o jake povoleni by se melo jednat. Pres IB jsem jiz zobchodoval desitky komodit. spreadu, ale toto byl prvni pokus obchodu s opcemi. S fin. rezervou by nemel byt problem, na uctu se nachazi dostatek volnych prostredku. Jeste nez budu kontaktovat primo IB podporu, tak se pokousim polozit dotaz v tomto vlaknu.

diky vsem za eventuelni odpovedi s pozdravem medrico

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Zdravím,

založil jsem si demo na platformě ThinkOrSwim (broker TD Ameritrade). Několik měsíců jsem se učil opční obchodování (IronCondor + Covered Call). Během toho jsem šetřil na reálný účet. Minimální velikost byla 3.500 USD. Tento týden jsem se konečně dostal k tomu, že si založím reálný účet. Po vyplnění online formuláře mi to napsalo, že nemohu založit účet. Na LiveChatu jsem se dozvěděl, že mám smůlu, že neotvírají účty pro obchodníky z České Republiky...

Mohl bych poprosit o radu, u kterého jiného brokera by bylo možné obchodovat? Interactive Brokers jsou fajn, ale vyžadují minimální účet 10.000 USD.

Předed dík.

J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No třeba z důvodu poddimenzování účtu, margin na většinu opčních obchodů je zhruba $500-2500, k tomu přidáme aktuální ztrátu pokud se obchod nebude vyvíjet od začátku dobře a to se prostě stává a jsme na margin callu, což je stav kdy broker žádá doplnit kapitál, jinak zavře pozice které jsou aktuálně ve ztrátě i když by časem byly ziskové.

Pokud to takto nestačí, doporučuju pročíst si kvanta příspěvků proč neobchodovat s malým účtem tady na fóru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím.

Děkuji za odpověď. Nemám v plánu z počátku obchodovat něco jiného než strategii Iron Condor. Pokud vím, je na něm větší margin než maximální ztráta, tj. na margin call bych se s jedním kontraktem za cca 500-1000 USD neměl dostat.

Obchodování opcí bych rozhodně neměl jako hlavní zdroj příjmů. Beru to tak, že je na nich reálná šance je zhodnotit víc než na nějakém termínovaném vkladě a pod.

Do budoucna bych rád přešel na IB, ale aktuálně na to nemám kapitál a zároveň jsem chtěl současný kapitál aspoň nějak zhodnotit než budu mít našetřeno na účet u IB. Proto jsem se ptal na jiné broikery než je IB.

Je tedy nějaký jiný broker než TD Ameritrade, který otvírá účet od +/- 3500 USD?

Díky,

J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj, dotaz sem asi nepatri, ale opci se tyka, tak ho dam sem:-)

resim tenhle problem - priklad:

chci obchodovat opce na futures a pouzivam na anlyzu TOS grafy. ze mam signal vim na close dne v TOS grafu. a tady je zadrhel. jsou tri moznosti.

1) obchoduji-li RUT, tak graf konci ve 22:00 a zrovna tak je to posledni cas, kdy muzu udelat obchod s opcemi. ok!
2) obchoduji-li psenici /ZW, tak ta zavira ve 20:30. to uz vim, ze mam signal, takze do 22:00 si muzu udelat obchod. ok!
3) obchoduji-li /ES nebo neco obdobneho co se hybe po 22:00, pak nevim ze mam signal a nemuzu ho zobchodovat v opcich. az kdyz se dokresli svicka v TOS vim, ze mam signal, ale opce uz jsou zavrene.

napada vas nekoho, jak to vyresit? me napadlo jedine, nastavit si graf tak, aby zobrazoval pouze regular trading hours a nikoliv celou obchodni seanci, to by mi pomohlo. bohuzel, nic takoveho jsem nenasel. nevite, zda to jde?

diky za tipy a nebo jine napady:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Zdravím,
otvoril som si live účet u brokera Sogo Trade, mám v pláne im poslať peniaze, aby som mohol obchodovať kreditný vertical spread na SPY, QQQ, DIA, apod. Máte s týmto brokerom nejaké skúsenosti? Poplatky sa mi zdajú v rámci možností ok, support (vrátane live chatu) ok, komunikácia takisto dobrá, platforma pre opcie tiež.
Rád by som nejaké skúsenosti od iných, skôr ako tam pošlem kapitál.
Dík.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

galant,

pokud se dobře dívám, tak 5 USD/opční kontrakt, to je z mého pohledu "zlodějina" pokud budeš obchodovat opce na nejfrekventovanější indexy, pokud se dále dobře dívám, tak 5 USD za nákup akcií, pokud za čtvrtletí neuděláš více než 150 obchodů, to je také katastrofa.

Nevím k čemu ti bude kvalitní support, obchodovat budeš přece sám podle své hlavy, pokud se dívám na poplatkovou politiku tak Broker-Assisted příkaz tě stojí 25 USD...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mapler,

dík za info.
Vedel by si mi teda poradiť, ktorého brokera si vybrať, keďže plánujem začať s 5k $, obchodovať len kreditné spready a len na najfrekventovanejšie indexy? Som z toho už dosť bezradný :S
Demotradujem už dosť dlho na optionsXpress, ale tie poplatky sú dosť vysoké. Skúšal som aj Choice trade (na deme), len sa mi zdala tá ich platforma trochu neprehľadná.
Ktorého brokera by si mi doporučil? Samozrejme, ktorý umožňuje otvoriť účet aj pre SK/CZ traderov.
Dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...