Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kolik by mel byt vydelek obchodniho systemu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 78
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to ondraooo
No jen že dokázat 750 dní v řadě zhodnotit účet každý den o +5% už vyžaduje dávku pořádného štěstí u ručního obchodování (považuji za téměř nemožné), nebo diverzifikované HFT napříč různými instrumenty, což už ale vyžaduje velké technické a programátorské schopnosti a nějaký ten rozumnější cash než $10K :DD

T.S.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Otázkou je, zda by byla likvidita. Pokud vezmeme počátek 1000 USD a první den zisk 50 USD (tedy 5%) a tudíž budeme další den obchododvat s 1050 USD a ty také navýšíme ziskem o 5% atd., je to za 750 obchodních dní 1,05 na 750ou. Tedy účet by měl (při nevybíraní zisků z účtu) teoretickou hodnotu 7 797 839 687 267 395 000 USD. Myslím si, že již po několika měsících takové jízdy by chyběla likvidita.

U opcí je to podobné, ikdyž pomalejší výdělek. Raději na 5% zisku pracuji celý měsíc, ale s jistotou výdělku. I tak lze např. po 10 letech kapitál navýšit téměř 350x. Pochopitelně opět bez výběrů, nebo si vybírat jen to co vydělám nad 5% měsíčně. Těch 5% vždy nechám ležet a s nimi dál pracuji na exponenciálním zisku. Likvidita u opcí je v řádu miliard USD týdně, takže je prostoru dost a dost. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tom_czr Napsal:
-------------------------------------------------------
> to ondraooo
> Ano, je možné 750 dní v řadě zhodnotit účet každý
> den o 5%... Proč takové dotazy?

Hm, to bych chtěl vidět. Dám tomu, kdo to dokáže následující nabídku: Nafunduju mu účet třeba 2000 USD a budete na něm moct obchodovat. Pokud se vám podaří zhodnocovat každý obchodní den účet o 5% a více, je zůstatková hodnota celého účtu po 750 obchodních dnech vaše, tj. včetně počátečního vkladu. První obchodní den, kdy se vám to nepovede, končíme a celý zůstatek na účtu je můj. Ručíte mi za to, že zůstatek na účtu po skončení obchodního dne neklesne pod zůstatek na začátku dne.

Hlásí se někdo?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Nejsem si jist, jestli moje odpoved bude zrovna popularni, ale i tak to zkusim. Ja jsem v obchodu uz peknych par let. To, nac o jsem svou praxi prisel neni nic svetoborneho a shoduji se v tom myslim se vsemi velkymi obchodniky. Neni absolutne podstatne kolik. ale ze to nese. Jde totiz o zakladni princip obchodvani. Pokud jsem schopen dlouhodobe generovat stabilni zisk- pak opravdu neni podstatne jestli je to 1%, nebo 10%. podstatne je, ze jsem toho schopen. Procentualne se to neustale meni. Neni to tedy nic na cem bych mohl stavet. Jedine, na cem mohu stavet je ma schopnost zisk generovat. Pokud me ma cinnost bavi a naplnuje- pak ji nevnimam jako praci, ale proste se bavim. Mimodek se zde generuje zisk. Mozna to zni blaznive, ale chci tim rict, ze co je dnes 1%- muze byt zitra 5, pozitrni 15 a na konci tydne zase 1%. At je to ale jakakoliv procentualni hodnota. vysledek zustava stejny- generuji zisk. Pokud generuji zisk stabilne- pak penize proste jen pritwkaji. Jednou vice jednou mene.

To jedine podstatne ja osobne opravdu vidim jen v tom, ze penize pritekaji. Sam mam vypocitane prumerne procentualni prirustky z ruznych forem obchodovani ktere realizuji, ale abych je korigoval- jen pro prehled. Je uzasne, kdyz se covek distane do situace, kdy je mu jedno kolik. A to skutecne neni tak tezke jak se uda. Je to o stavu mysli. Abych se vyhnul nejakym marketingovym atakum :-D Reknu, ze stav mysli je v tomhle pripade proste jen smer, kterym jsem se rozhodl jit. Ja jsem v jednu chvii presel z "honeni procent" na stabilitu. Vyplatilo se. Nyni se generuji stabilni zisky z mnoha mist a vydelky jsou opet posilany do obehu.

Moje rada na mnozstvi vydelku tedy zni- cokoliv v + (po odecteni nakladu) je uspech. Stabilnim systemem generujici uspech mam zaruku, ze vyslede bude positvni a proto to delam. Jednou vice jednou mene- ale to je uplne jedno. Spravne zvolenym pristupem (a ja verim, ze tento je) dochazi ke generovani zisku, ktery se sam od sebe prose zvetsuje. Neni tedy podstatbne kolik ale nakolik stabilne a za kolik prace.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podle mych zkusenosti je prave ona "stabilita" to nejtezsi co na obchodovani je. Stabilita vydelku je onen holy grail, ktery je temer nedosazitelny a nebavme se ted o casovem horizontu, ale spise o poctu obchodu a o zmenach v charakteru trhu. Kdo ma stabilni vysledky bez ohledu na velikost expozice v trhu a na aktualni stav trhu? Prihlaste se a ja mu privedu neomezeny kapital! Trhy zdaleka nejsou stabilni a stejne tak i equity obchodniku. Ano, pokud je vase obchodovani trend following a rok mame vycemene rustovy trend, ktery je pro vas vhodny, muzete tu smele prohlasit, ze mate stabilni vysledky a ze rok je dostatecne dlouha doba... Ale pak prijde chop, prijde down trend a najednou jedete do drawdownu a otazka je zda vas money management na to umi zareagovat. Jak dalece si umite poradit s outliers, tedy temi negativnimi, jak jste schopni resit drawdowny, to je to dulezite, co na vas driv nebo pozdeji vybafne a pusti se s vami do krizku :)

Omlouvam se za diakritiku, jsem na pocitaci bez cestiny kdesi v centralni Asii po velke davce vina :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Honza K.: rekl bych, ze jeste dost zalezi na tom, co povazujes za stabilitu vydelku... denni, tydenni, mesicni, rocni nebo nekolikaletou frekvenci? :) Rekl bych, ze neni tak velky problem byt stabilne vydelecny v rocnim intervalu a nekolikaletem intervalu, pro vetsinu problem prichazi pri stabilite vydelku na mesicni bazi, tydenni stabilita vydelku je jeste narocnejsi atd. Jde jen o to, co vam staci :) ano charakter trhu se meni... behem roku neni problem se adaptovat, casu je dost, behem mesice uz to problem trochu byt muze a tak dale :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tarako, nevím jak dlouho obchodujete s reálnými penězi, já přes 10 let v USA, hraní na našem porevolučním privatizací zasaženým a praktikami z divokého západu poznamenaném písečku nepočítám... A stabilita je slovo, které jsem ze svého slovníku nadobro vypustil. Prostě to nedokážu, nedokážu předem vědět, že za rok budu mít zhodnocení XX %, protože mám stabilní vývoj equity. Ano, snažím se o to, je to neustálý vývojový proces, ale smířil jsem se s tím, že krásnou rovnou přímku směrem nahoru nikdy mít nebudu. Kdybych věděl, že stabilitu mám zajištěnou, mohl bych aplikovat daleko agresivnější sizing a dneska už bych na burzách zřejmě obchodoval jenom sám se sebou ;)
Trader by podle měl zapomenout na iluzi, že je možné stabilně po velmi dlouhou dobu dělat třeba 5% zhodnocení denně. Pokud mu něco takového v backtestu nebo při SIM obchodování vychází, je s největší pravděpodobností někde chyba.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honza K.
To jsem rád, že to tady někdo, kdo má reálné dlouhodobé zkušenosti napsal. (tu) Mít dokonalou vyhlazenou equity je asi stejné, jako hledat svatý grál. Pro mne je tato informace důležitá z toho pohledu, že i pokud není equity ideální, dá se s tím žít a nestresovat se, že je něco špatně. Jde "jen" o to, psychicky to ustát. Faktem je, že mě osobně zrovna tohle moc nejde :) . Proto děkuji Honzovi za tento příspěvek!

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...