Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Skalpování komodit, akcií


Doporučené příspěvky

rolex Napsal:
-------------------------------------------------------
ze skalperu je mi na zvraceni, a cloveka, ktery tak obchoduje ( 20x za den vstup a vystup s prumernym casem 25s v jednom obchode) ja osobne nepovazuji za tradera. ciste osobni nazor a postoj.

Rolex - nemáte tak trochu sám problém s emocemi? :) Ale budiž, každý máme nějaký názor a ten zastáváme, osobně nevidím žádný principiální rozdíl mezi traderem a traderem, přičemž oba dělí pouze hranice délky obchodu 25 nebo jakkoliv jiný počet sekund. Oba obchodují na trhu, oba platí komise a nevím, proč by jeden měl být "ten špatný" protože obchoduje příliš rychle a druhý "ten dobrý".
Pokud se nebavíme o tom, že jeden trader má výhody proti jiným účastníkům trhu, jako je rychlejší přístup na trh, výrazně nadstandardní margins, přístup k subpenny komisím a instrumentům a kdy tedy dochází k pokřivení samotného fungování trhu (problém HFT apod.). Tam souhlasím, ale to už se asi nebavíme o skalpingu.

Pokud někomu skalping funguje, tak ať se mu věnuje ne? ;)

Mimochodem, kde je vlastně hranice, kdy je trader skalper a kdy už ne?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Čau,
někdo sem dával nedávno minutová data některých indexů z ulot.to, stáhl jsem si je a jsou ve formátu .txt, zkoušel jsem dat import do NT ale nechtělo mi to vzít, může mi někdo poradit, jak je tam dostat ?

jinak začínám backtestovat a rozhodně podle přispěvků v diskuzích začnu na vyšších TFs. Měsíc free dema od optimusfutures si pošetřím až na minutové backtesty. Od koho nejlépe tahat denní a týdenní data ?
Michal
Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Osobne nemam proti skalperum nic. Nepotrebuji si ukajet vlastni ego tim, ze nekdo dela neco tak, anebo jinak, Podstatny je finalni soucet. ta bilance na konci rika, kdo je schopny a kdo ne. Jak k tomu dospeje je jeho vec. Kdoo vi, mozna si vazim skalperu vic jak ostatnich obchodniku. Skalperi jsou totiz ti, kdo nam ostatnim davaji moznost vydelat. Prave jejich penize totiz vydelavaji ti ne-skalperi. Byt schopny skalper totiz znamena- mit RDP, nebo onchodni VPS primo na paterni siti (dobra konektivita) a realizovat velkoobjemove automaticke prikazy. jen tak je mozne stabilne protifovat. Takove to rychle mackani mysi doma je jen zpusob jak nechat vydelat ostatnim. Proto semi skalperi libi. To mizive procento ktere to dela poradne si sve zisky zaslouzi a zbytek me necha vydelat. Opravdu je mam rad.

Moje rada tedy pro skalpera znamena- ano skalpuj proc ne- ale delej to poradne jinak prodelaz i boty.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Slavomir.k Napsal:
-------------------------------------------------------
Byt schopny skalper totiz znamena- mit RDP, nebo onchodni VPS primo na
> paterni siti (dobra konektivita) a realizovat
> velkoobjemove automaticke prikazy. jen tak je
> mozne stabilne protifovat.

Paterni sit, VPS, RDP, ABS, ESP, EU, RVHP, KSCM, nic vam nepomuze ani nezajisti profitabilitu :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honza K. Napsal:
-------------------------------------------------------
> Slavomir.k Napsal:
> --------------------------------------------------
> -----
> Byt schopny skalper totiz znamena- mit RDP, nebo
> onchodni VPS primo na
> > paterni siti (dobra konektivita) a
> realizovat
> > velkoobjemove automaticke prikazy. jen tak
> je
> > mozne stabilne protifovat.
>
> Paterni sit, VPS, RDP, ABS, ESP, EU, RVHP, KSCM,
> nic vam nepomuze ani nezajisti profitabilitu


Obavam se Honzo, ze sled terminu, ktery jste pouzil neni zrovna stastny. Vysokofrekvencni sbirani Forex drobku (nebo take vysokofrekvencni obchodovani) neni zadnou novinkou a je velmi dobre funkcni. Ani nemluvim o tom, ze je uakladem kazdeho DD (Dealing Desk. jen pro jistotu abyste zase nevytahl nejake speciality :-)

Pro ponauceni bych pridal odkazy, ale neni zde vkladani mozne. Proto doporucit vyhledat v google terin vysokofrekvencniho obchodovani.

Snad bych jen poukazal ma firmu HFT, ktera v Rijnu 2014 velmi ochotne zaplatila pokutu 1,000,000 $ jen aby se vyhla moznemu celeni zalobe. Nebudu se hadat o tom nakolik je to stabilni, protoze to je vsem znalym jasne- ale myslim ze minimalne vydelcene to je a na tom bychom se mohli shodnout.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...