Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodovanie a zamestnanie


Doporučené příspěvky

oousha,

nikoho ste sa nedotkli a ani tu nevidím žiadne rozbroje. Chceli ste poradiť a tak to tu máte. To, že sa každý vyjadril aj k iným skutočnostiam, to je prirodzené. Po prečítaní Vášho príspevku mňa napadli tie isté veci, ako ostatných.

Čo sa týka strát - nie je pravidlo, že prvý rok je stratový - ja som od svojich začiatkov v zisku. Ale je to dosť pravdepodobné, takže možno naozaj nebude čo daniť. Každopádne máte dosť času, nerobte zbytočne unáhlené rozhodnutia. Zistite si potrebné veci a ak Vám trading pôjde, potom založíte s.r.o. Buďte dobrý investor a rozmýšľajte, kam viažete peniaze a či je to v danú dobu vôbec potrebné.

Veľa úspechov

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 209
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

oousha možná myslela, že o ztráty z tradingu nelze snižovat zdanění ze zaměstnání, kdežto v s.r.óčku to jde.

Jenže pokud náhodou vznikne zisk:), tak se pak daní nadvakrát:( a pokud se to chce z něj vytáhnout, tak snad dokonce včetně toho zdravotního a sociálního.

V Česku na to máme u FO paragraf pro Ostatní příjmy, takže u zaměstnání to zdravotní a sociální neovlivní ani nahoru, do celkového zdanění se to však započíst muší. Pak je vhodné a asi i nutné se dohodnout se mzdovkou že si přiznání budu dělat bez nich a formuláře na sociálku a zdravotní si pak také muším nezapomenout zařídit.

Problém je v tom, že i ztráta se muší do DP uvádět a otravovat se se mzdovkou a mzdovku pokud v průběhu vznikl nějaký příjem který dává povinnost DP podat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to [bold] Levatio[/bold]:
Myslela som dobre to video-a nie vsetci vedia vsetko-tyzdenne tu pribudaju novacikovia pre nich-len pre zaujimavost som to tam dala-ale [bold]mozes dat kludne zmazat[/bold]
Nervy mame obcas vsetci-ale tak da rozum ze ked sa na nieco pytas a uplne na nieco ine dostanes odpoved-nevišm ci by si bol spokojny.
Uz pod toto vlakno nic pisat nebudem-este sa mi dostane dalsich cennych rad a polozky sa rozrastu o nezmyselne kurzy-asi je skutocne lepsie sa nikoho nic nepytat-davat na kazdeho nazor nikam by som sa nedostala.
Off.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím všetkých traderov,
obchodujem popri zamestani a chcem sa s Vami podelit o moje skusenosti, snad to niekomu pomoze alebo ho to aspon inspiruje. K tradingu som sa dostal na jeseň v roku 2008, začal som ako vacsina z Vás, štúdiom. Naostro obchodujem tri mesiace, ide o druhy štart naostro (prečo druhý k tomu sa dostanem neskôr).
Moju cestu až do dnešného stavu by som rozdelil do viacerých fáz, ked to spätne hodnotím, každá z nich bola pre mňa veľmi dôležitá.

[bold]Fáza 1: [/bold] Hľadanie alternatívneho príjmu a slobody
Toto bola a stále je moja hlavná motivácia, ktorá mi dodáva vôľu ísť za svojim cieľom. Mal som k dispozícii nejaké finančné prostriedky a hľadal som možnosti ako o nich už neprísť a naopak ich zhodnotiť alebo investovať. Ale do čoho? S týmto som si lámal hlavu. Nápadov bolo viacero, už si ani presne nepamatám ako som sa dostal k finančíkovi, no našiel som tu čo som hľadal. Odpovede na moje otázky. Dal som si záväzok, že si každý deň prečítam pár článkov na tomto serveri. Prvý polrok som vlastne nerobil nič iné len som čítal a robil poznámky.

[bold]Fáza 2 :[/bold] Hľadanie obchodnej idemtity a systému
Tu padlo rozhodnutie, že budem pozičným obchodníkom a k tomu som prispôsobil aj zdroje ďalších informácii, ktoré som hľadal pre vývoj svojho systému. Ubehol ďalší polrok. To všetko popri práci a vďaka motivácii a rozhodnutiu, ktoré som urobil v prvej fáze. Najviac ma ovplyvnila kniha A. Eldera: Come into my trading room. postavil som podľa nej svoj systém TSS.

[bold]Fáza 3:[/bold] Backtesting, backtesting, becktesting, ...
Tu dostala zabrať aj moja trpezlivosť, ktorú považujem za moju najslinejšiu stránku. Dopracoval som sa k systému, z ktorého výsledkami som bol spokojný. Toto mi trvalo tak dva roky, pripomínam porpi práci od cca 17:00 do 22:00 (Samozrejme nie v kuse, ale boli aj také dni) + víkendy cca 4 h. Som vďačný svojej žene za jej trpezlivosť so mnou v tom čase.

[bold]Fáza 4:[/bold] Papertrading 1
Systém som začal obchodvať na papier, v tejto fáze som ale podcenil jednu základnú vec. Riadne spísaný Obchodný systém. Aby ste si nemysleli, OS som spísaný mal, no chýbala mi tam časť o psychológii a denných rutinách. Toto je popri zamestnaní veľmi dôležité. Myslel som si, že som pripravený a tak som začal po troch rokoch krvi a potu naživo.

[bold]Fáza 5:[/bold] Škola biznisu zvaného Trading alebo inak povedané facka v správnom momente
Tento kurz (nepripravené živé obchodovanie) ma stál cca 3800 USD, ale ak by som o ne mal príst znova za to čo som sa naučil, dám ich opäť. Vtedy som pochopil (pevne verím), že trading je hlavne o psychológii a dodržiavaní pravidiel. Zistil som, že môj systém je pre mňa psychologicky náročný obchodovať popri práci. Prestal som obchodovať a začal som analyzovať denníky. Vrátil som sa opäť k Fáze 2 a snažil sa zjednodušiť svoj systém. Zosekal som ho a opäť backtestoval.

[bold]Fáza 6:[/bold] Nový OS
Teraz som už vedel aký plán potrebujem, do detailov som si zapísal a pridal som kapitolu denné rutiny, kde som si podrobne popísal každný deň v týždni s činnosťami a načasovaním. Pridal som plán negatívnych scenárov, ktorý pokladám za veľmi dôležitý hlavne ak mám pochybnosti. Prešiel som na papertrading, ktorý mi ukázal, že tetno systém som schopný po psychologiskej stránke tradovať.

[bold]Fáza 7:[/bold] Štart 2
Obchodujem znova naostro, môj nový sytém mi pomáha prekonávať rôzne psychologiské úskalia a rôzne situácie z reálneho života. Napr. neobchodujem cez dovolenku, neobchodujem keď prídem z práce domov, dokonca na trhy vtedy vôbec nemyslím, venujem sa rodine. Príkazy zadávam vždy ráno medzi 6:45 a 7:00. Trh analyzujem večer medzi 21:00 a 22:00 (často to netrvá ani 10 minút). V analýze pokračujem ráno medzi 6:30 a 6:45. Mám naplánované aj kedy vypisujem denníky. Takýto plán mi šetrí veľa času a nervov. Len pre info do práce idem 7:20 a domov prichádzam okolo 17:00.

[bold]Zhrnutie:[/bold] Dá sa to aj popri práci, chce to ale veľkú motiváciu, sebareflexiu, dôveru vo svoj OS a pevne stanovený time managment.

Ak na mňa máte nejaké otázky, rád zodpoviem.
Ďakujem Tomášovi a Petrovi za tento server, Finančník mi dal veľa a som rád, že som mohol niečím prispieť.

Vladec

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Vďaka Shany.

Stranger, obchodujem pozične futures kontrakty. Sledujem päť trhov z troch rôznych oblastí (grains: ZC, ZM; meats: LE, GF; softs: SB). Systém by mi mal podľa backtestu dávať 30 až 50 obchodov ročne (rátam všetky trhy spolu).

Dôležité je pre mňa sústrediť sa na to ako obchodujem a dodržiavať plán. Hodnotím sa na základe dodržiavania pravidiel, nie na základe zisku/straty, to bude dúfam tak po piatich rokoch. Snažím sa neopakovať chyby, ak nejaké urobím.

Pre tých čo pracujú je naozaj najlepšie dodržiavať svoj Time management. Všetky chyby, ktoré som doteraz urobil súviseli s týmto faktorom. (Príklad: Šéf zahlási, "zajtra pôjdeš na služobku do xy na tri dni". chybou je určite otvárať vtedy pozíciu a ak už v nejakej som musím sa rozhodnúť čo s ňou.) Nevziať jeden dva obchody z plánovaných nie je žiadna katastrofa.

A ešte jedna vec ak pracujete: nechválte sa, že sa venujete tradingu, radšej to ani nespomínajte a už vôbec nie nadriadeným, mohli by si myslieť, že sa nevenujete naplno svojej práci!!!

Vladec

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravím všechny přítomné
Mám podobný prablém jako vladecf.
Od ledna příštího roku začínám jezdit s kamionem a chtěl bych začít obchodovat někdy na konci příštího roku až budu mít potřebné finance. Tradingu se věnuju jeden rok, za tu dobu, zatím bez kurzu jen s informací tady na finačníkovi a zakoupených knih, jsem si odzkoušel jak přístup Tomáše tak přístup Petra oba dva na intradenních datech. Abych pravdu řekl líbi se mi oba dva přístupy a zatím sem se nerozhodl který dále testovat. Problém je v tom že jako řidič kamionu nejde obchodovat intradenně i když je to právě to co chci v budoucnu dělat, ale na to si budu muset nějaký ten pátek počkat :). Tak sem se zamyslel jak dál... v úvahu připadá se věnovat pozičně spreadům, opcím nebo obchodování futures kontraktů. Problémů je víc, nikdy nevíte kdy vám v autě pošlape internet jak má.. To je asi ten nejzásadnější problém ale ten už začínám řešit. Rád bych získal nějaké rady jakým směrem se udávat po zbytek roku než získám finance na live obchodování. Vím že spready jsou pro začátečníky vyhovující a málo nebezpečné, opcím zatím moc nerozumím ale věřím že se s nima při správném chápaní a užívání dají vydělat peníze. U futures kotraktů jak píšou Tomáš s Petrem jsou pro začátečníky vyhovujíci zrniny a maso, postupem času bych třeba uvažoval o energii a pod.. Uvažuju že zkusím všechy tři "odvětví" a zůstanu u te co budu chápat jako logicky nejlepší řešení jak z časového hlediska tak i z finančního. Problém je zase v tom že tím nechci strávit zbytečne moc času. Budu rád za každou odpověď a radu od zkušenějších obchodníků než jsem já.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Pavel K. Napsal:
-------------------------------------------------------
> opcan01, presne jsem cekal, ze se toho nekdo
> chytne.. Ano, mesicne jsem schopny prumerne pres
> 20% udelat. Ono to neni zase takovy problem. Risk
> na obchod mam 3%. Popravde klidne si dovedu
> predstavit, ze nekdo zvladne i vic a i ja bych
> chtel jeste pridat, vidim spoustu rezerv a dalsich
> moznosti pro rust. Samozrejme je to zavisle od
> risku, ktery je trader ochotny podstoupit. Ale
> nechci tu o tom vest diskuzi, vzdycky to skonci u
> toho, ze neco jde nebo nejde..
>
> Jeicop, swingove obchodovani nemusi byt nutne
> kapitalove narocnejsi, jen musis zvolit vhodne
> instrumenty. Muzes swingove obchodovat pomoci ETF,
> opci, warrantu, je toho spoustu. Nebo muzes jet
> swingy na forexu, tam si muzes take urcit lehce
> svuj risk, ale s tim uz nemam vubec zadnou
> praktickou zkusenost, takze v tomhle radit
> rozhodne nechci.

Čau můžu se tě zeptat na tvé zkušenosti ohledně ETF ? mám v plánu backtestovat trhy SPY,QQQ,DIA,IWM,GLD,USO,SLV,UNG. Zajímalo by mě jestli by se pár trhů dalo obchodovat s kapitálem 10k $ a s 1% rizikem na obchod. Jak sem psal výše ID u mě momentálně nepřipadá. Za to ETFs nebo opce je pro mě zajímavá možnost jak zhodnotit účet anesedět v 2 hodiny v kuse u intraday obchodování. Předem díky za rady

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davexon:

Určitě dá najít několik ETF, které by se s menším účtem obchodovat daly. Při obchodování ETF s účtem pod 25000$ je navíc k normálnímu money managementu zapotřebí dodržet zákaz intradenního obchodování tj. maximálně 3 ID obchody během libovoných po sobě následujících 5 obchodních dní. To se vztahuje i pro případy, kdy je Tvůj SL zasažen tentýž den, kdy vstoupíš do obchodu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...