Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodovanie a zamestnanie


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 209
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 years later...

Zdravím všetkých.Vladecf.Ako sa ti v tejto dobe dari?Dlho ste tu nenapísali pre mna múdre a poučnè vety.Som začitočník a chcem sa venovat pozičnèmu obchodovaniu.Chcel by som sa na všeličo opýtať.Čomu sa zo začitku venovat,akým knihám a príspevkom tu na finančníkovi.Poprosil by som aj administrátora či by ma mohol správne nasmerovať k článkom alebo príspevkom tu na finančníkovi ktorè sa zaoberajú pozičnim obchodovaním.Dakujem vopred všetkým odpoveď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím :-) Hodně štěstí v pozičním obchodování ... já bych doporučil pro začátek "Finanční analýza" od Knápkové, Pavelková a Šteknera. Je to kniha, kterou uplatníte jak v biznyse, tak v obchodování na burze ... a z bestsellerů kolem finančnictví? Tomu se vyhýbám, ale občas si přečtu něco od Kostolanyho, ten má velmi zdravě kritický pohled na svět investic a spekulací a Buffeta.

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Beraniste: Ospravedlnujem sa za dlhé omlčanie.Velmi pekne dakujem za nasmerovanie.Finanční analízu som si zhruba preštudoval a musím sa do toho hlbšie ponorit.O Kostolanym som už počul a už som si ho aj objednal.Odporučili by ste mi ešte nejaké dobré knihy a rady pre začiatočníka ako som ja?Dakujem vopred všetkým ktorý pomožu.Beraniste.Ak sa vás mozem spýtat,obchodujete popri zamestnaní?Alebo sa venujete len obchodovaniu.Dakujem všetkým čo pomáhaju.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podnikám a finance řeším denně ve své firmě. Pokud to lze, tak investuji tam, akcie mám spíše jako finanční rezervu, která se mi pasivně zhodnocuje, aniž bych tomu musel věnovat čas. Má to pro mne více výhod.

1) diverzifikace
2) zdroj pasivního příjmu (zvyšuje mi zisk na hlavu, aniž by mě to stálo čas a nervy)
3) výhodnější daňová sazba
4) finanční rezerva (likvidní a rychle dostupné prostředky)
5) pokud nemohu ve chvíli, kdy mám volné fin. prostředky, najít žádnou příležitost, tak než nechat ležet peníze na účtě, nebo uložit peníze do skladu (do nějakého zboží, které se netočí), pošlu je jednoduše do akcií. Jakmile se zajímavá příležitost objeví, mohu si pro ně jednoduše šáhnout.
6) pokud se sejde v jednu chvíli několik pozit. událostí jako jako velká krize, která srazí cenu akcií, a do toho spadne cena dolaru, raději zainvestuji do akcií, než do čehokoliv jiného v korunách. Můžu tak jedním vrzem vydělat jak na pohybu ceny akcií, ale navíc na kurzu měny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

beraniste,dakujem za info. Takze vi ste uz tak povediac za vodou.Ja momentálne pracujem v zahraničí a chcel by som sa popri tomu pozične venovat komoditám a to cukor,pšenica a kukurica.Na toto by som sa chcel zamerat.Viete mi poradit kde by som zohnal grafi na bactest.Zatial čítam čo je dostupné v slovenčine alebo včeštine.Neni toho vela ale aspon niečo.CHcel by som začat z bactestom a pomaličky vytvárat OS. S pozdravom Peter

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Nejsem za vodou ani náhodou, ale dělám co umím. Bohužel v tomto vám poradit neumím, protože s komoditami nespekuluji - alespoň ne tímto způsobem. Jediné co vím, že backtesty a demíčka jsou na nic. V reálném prostředí přestává fungovat vše, co fungovalo, a člověk se musí stále přizpůsobovat.
Sám mám kamarády, které roky spořili, aby pak peníze rozmnožili na burze, a také o vše přišli. A ti co nepřišli, tak byli rádi, že skončili s nulou. Je třeba myslet na to, že jakákoliv páka zvyšuje také riziko. Pokud obchoduji s pákou jedna ku deseti, tak aby bylo takové obchodování bezpečné, musíte se desetkrát více jistit. Komodity se obchodují s mnohem většími pákami a když se zeptáte svých brokerů, jaké je průměrné zhodnocení, tak je to nula minus poplatky. Když se zeptáte, jaké je průměrné zhodnocení vrchních pár procent úspěšných traderů, znovu podotýkám PRŮMĚR, tak Vám řeknou, že je to kolem deseti procent. Nevím, ale k vůli takovému zhodnocení podstupovat taková rizika, to mi přijde velmi nešťastné. Navíc tito tradeři jsou úspěšnější např. už jen proto, že obchodují větší objemy méně často a mají tak nižší poplatky. K tomu všemu potřebujete hromadu peněz.
Jaký kapitál byste potřebovali třeba k tomu, abyste si mohli žít, jak nějaký dělník, který chodí denně na pás. Možná tak kolem 5.000.000Kč, protože při ročním zhodnocení 10% to dělá 500.000Kč - tj. 41.666Kč měsíčně. Z toho, když budete hodně spořivý a nenáročný náklady budou dělat 15.000Kč (nájem, energie, pc, auto, kanc. potřeby, internet atd.) ... zbyde vám 26.666Kč z toho zaplatíte (daň, zdravotku, sociálku) a jste na minimálce. To už nevypadá moc dobře, na to že točíte pět mega.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Opravdu se tady pak ale nechci dohadovat jestly mam nebo nemam pravdu . za vším stojí nenažranost lidi chamtivost a obohacovaní se na druhých tak se pak člověk nedivý proč to tak vypadá..
myt 5 mega a točit je na burze si neumím předctavit ale 41 tisíc měsíčně je dostačujicí příjem
Opravdu si myslíte že za pasem je víc tak moje zkušenost je taká odelanych 180 hod ´=14 950 kč čisty zisk
tet je potřeba zaplatit nájem a vydaje nebudu to tady počítat
A můj názor je že Stačí takovým to lidem jako já točit nebo mít na učte kolem 20 000 kč najít mm brokera a hned ma k vyplatě ještě necelých 15 000 kč zisk pokud není chamtivec pokud je tak o tých 20 tisíc přijde do týdne taky takže nesoúhlasim ani z tým že nejlepší tradery ziskaji jen 10 procent teda v mim případe a přiklade

Ve vašem příkladu možná ano ale proč pak točit tak velké peníze když to jde i jinak

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Segina, jste úplně mimo realitu. Točit 20.000Kč a mít 15.000 čistého měsíčně zisk navíc je totální úlet. Srry, ale jste asi takový snílek, jako mí kamarádi. Kdyby to tak bylo, tak jste do pár let nejbohatším člověkem na světě, protože by se jednalo o roční zhodnocení vlastního kapitálu v tisících procentech.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

... jako čistě hypoteticky, kdybyste opravdu dosahoval zhodnocení vl. kapit. 1000%, začínal s 20.000Kč a každý měsíc odložil další 2 tisíce ze zaměstnání, které byste dál otáčel, tak byste při složeném úročení (je-li vám 20 let a do důchodu jdete v 72 letech) šel do důchodu s 31126731911539258342883091048095636334631951220932083712 Kč ... já to číslo ani nedokáži přečíst a možná by ho nedokázal přečíst ani Babiš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to beraniste

Já si myslim, že se tady pletou dvě různý věci dohromady. jednou je zhodnocení a druhou trading. Zhodnocení kapitálu je hlavně u dlouhodobějších investic, vklad účtů, podí. listů atd. Jenže trading je byznys a tak je k tomu nutně přistupovat. To samý máš třeba prodej s čímkoliv jiným. U tradingu je procentní zhodnocení pouze statistický údaj, který nic nevypovídá. Navíc když dáš 1000 na spořící účet tak dostaneš např. 1 procento, takže stačí zvýšovat vklad a můžeš si spočítat jaký budeš mít zhodnocení téměř na beton. U tradingu je systém, který má určitý parametry, %risk, DD atd. Tam prostě nejde jednoduše násobit a myslet si, že když podle údajů za poslední rok mám cca 50 procent, tak navýšením nebo reinvestováním se to bude násobit. To je to samý jako kdybys byl pekař v obci o 100 lidech a postupně ti budou přibývat lidi, první den 10 atd. tak si jaksi logicky neřekneš, že to bude třeba do 1000 lidí, ale je tam strop těch 100. Podle mě nejde určit vypovídající procento zhodnocení u tradingu, pouze se můžeš podívat jak úspěšně či neúspěšně obchoduješ

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...