Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Nouro,

na konci každého KONTRAKTNÍHO měsíce. T.j. např. až po 3 měsících, kdy se mění kontraktní měsíc. Pokud je již kontraktní měsíc u svého konce, a vy stále chcete držet pozici, dáte příkaz brokerovi ať vás přeroluje do dalšího měsíce a on udělá v podstatě transakci, kterou popisujete. Vše za jednu plnou komisi.

Zdravim,

Tomas
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Má to význam pokud jste dlouhodobý obchodník a chcete zůstat v pozici třeba 6 měsíců nebo déle. Ale většina obchodníků s účtem do 20.000 USD jsou krátkodobější obchodníci a tudíž většina drobných obchodníků přerolování v podstatě nevyužívá. Já za svojí obchodnickou kariéru neroloval ani jedno.
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

To znamena ze novy kontraktni mesic v podstate pokracuje s cenou(pokud se jedna o stejnou komoditu) z minuleho mesice dodani? Myslel jsem ze kontrakty s dodavkou k urcitym mesicum jedou chvili paralelne a ze kazdy mesic ma svuj specificky vyvoj. Pokud ano jak je tedy mozne prerolovat? Jedine za predpokladu ze by cena byla na stejne urovni, je to tak?
Nebo je mozne pri prerolovani vyuzivat vyhod toho ze cena je prave jinna?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jenal. :
jestliže jste v pozici a např. 100 USD v plusu a chcete přerolovat, můžete do kteréhokoliv měsíce, ale zase vám bude otevřena pozice z hodnoty, kde budete 100 USD v plusu. Kromě významu , který uvedl Tomáš se může rolování hodit v kombinovaných strategiích ( futures/opce). Např. jste v pozici a kontrakt je před vypršením ... a vy chcete proti němu vypisovat opci. Tam je zaímavé uvažovat o přerolování do vzdálenějšího měsíce a pak vypsat, protože u vzdálenějších měsíců jsou opce drahé a tudíž inkaso velké.
L.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím všetkých

Práve som si poprvýkrát urobil backtest v TNT na sugar, paladium a platina a čudujem sa že som bol ziskový. Je pravda, že najmä vďaka tomu čo vykonal cukor za posledné obdobie a niečo podobné bolo myslím aj s paládiom. Každopádne som si vedomý, že takéto bullish etapy sa v obchodovaní neobjavujú každú chvíľu. Skúšal som Donchian 5a20 a kombinoval som ho len S/R úrovňami a pevným 300USD S/L. Obdobia gapov spočiatku grafov som proste preskočil. Neznačil som si to ale zisk bol cca 4000 USD. Nakoniec som si však uvedomil, že ja som vlastne celý test vykonal na jednom grafe komodity - teda na jednom kontraktnom mesiaci. Nabehol mi tam nejaký máj 2006 a ja som ho v pohode otestoval na dátach. Potom som však zistil, že grafy každej komodity začínajú obdobím kde sú samé gapy. Je to tak v skutočnosti? Zistil som,napríklad, že kukurica s termínom máj2006 sa vlastne už bez gapov predávala od apríla 2006.( Kým to dopíšem snáď to aj pochopím). Takže ja som si myslel že som si urobil bactest za neviem aké dlhé obdobie a v podstate som testoval len rok dozadu tri komodity.
Aby som si otestoval napríklad kukuricu za obdobie dostupných dát v TNT, musím každý rok otestovať jeden alebo lepšie dva alebo tri kontraktačné mesiace (napr. Január, Máj a September). Viac asi ani nemá zmysel, lebo vývoj na ostatných sa bude prekrývať, resp. bude veľmi podobný. Takže dva až tri grafy na každý kalendárny rok a mám otestované celú históriu za danú komoditu. Uvažujem správne? (Objavil som Ameriku?) Ďakujem vopred za opravy potrebné v mojich úvahách.

Peter

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dreki zjistěte si kontraktní měsíce na stránkách burzy která danou komoditu obchoduje, a backtest dělejte pouze v kontraktních měsících. Volume je jiné a i když je vývoj podobný tak se trh chová trochu jinak. A vy nemůžete obchodovat bez dostatečného volume (záruka koupě prodeje kontraktu), takže v realu se obchodují pouze kontraktní měsíce...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ďakujem za reakciu Viki.

Celkom však nerozumiem. V TNT nájdem napr. Coffe C Open Outcry - kontrakty sú dostupné napr. pre 2005 - marec, máj, júl, september, december.
Takže ak správne chápem každá burza obchoduje na tú istú komoditu len niekoľko kontraktných mesiacov a na každej burze to môžu byť iné.

Údaje v TNT sú z akej burzy?

V každom kontraktnom mesiaci je zrejmé, že spočiatku je trh samý gap a skáče šialene hore a dole.

Ako zistím, že v ktorom období sa už oplatí graf testovať?

A nielen testovať ale aj obchodovať - kedy je volume dostatočné na to aby boli príkazy bez prieťahov realizované a rýchlosť realizácie nemala veľký vplyv na realizovanú cenu?

"Coffe C Open Outcry" - znamená niečo C Open?

Vopred ďakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
není to zas tak složité. Jak psal Viki, tak se to nejlépe dá poznat dle volume.
Každý kontraktní měsíc má svůj koncový den obchodování (viz. FND a LTD), který je jasně daný. Jakmile se začne kontraktní měsíc blížit k tomuto dnu, tak začněte sledovat jak klesá volume. Zároveň s tím sledujte, jak začíná stoupat v dalším kontraktním měsíci (kontraktní měsíce mají posloupnost). No a teď už jen čekejte na okamžik, kdy je volume v dalším kontraktním měsíci vyšší než v tom co jste a obchody přesuňte.
Ujišťuji Vás, že až do toho budete koukat déle, tak Vám to nebude dělat problémy. ;)
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to trochu obráceně, když mě někdo doplní budu rád. Určitou komoditu obchoduje určitá burza, pokud se podíváte v TNT tak ve specifikacích kontraktu (simbol klíče) jsou, nebo je burza která komoditu obchoduje např. soyabeans obchoduje cbot. Poskytovatel (TNT) je data získává z jednotlivých parketů. Jinak v TNT není co řešit máte tam kontraktní měsíce vypsány vedle kolonky s jménem komodity. Takže dál jak popsal Honza..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...