Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

jak si našetřit na vstupní kapitál ??


Doporučené příspěvky

před rokem a půl jsem byla na semináři "úvodní kurz do intradenního obchodování" bohužel jsem v tu dobu přišla o práci a tak jsem se docela dost plácala v tom jak přežít, udělala jsem si rekvalifikaci přes úp, který trval 9 měsíců a prakticky ihned potom dostala práci. Chtěla bych si nyní našetřit na vstupní kapitál do e-mini trhů. napadlo mě že třeba tady budete mít někdo přehled kde si mám peníze ukládat, kde se mi to bude nejlíp zhodnocovat abych se mohla brzy k vlastnímu obchodování dostat.
na stavebku nám asi zdaní státní příspěvek, na spořících účtech taky žádná velká sláva.
vím že tomáš s petrem nedoporučovali podílové fondy, jeden známý se mi nabídl nějaké nakupování cihliček zlata, pracuje pro firmu FINOD neslyšeli jste o tom?? nejsou to nějací podvodníci??
budu se těšit na každou radu... M.K.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

moc neporadim, jen potvrdim ze podilove fondy zde nejsou pro nas
ve chvily kdy se trhy zacly propadat me muj "osobni" radce jinak profesionalni spol ani nezavolal ze zacinam ztracet desitky procent

po case hledani dalsich moznych investic jsem zjistil ze si clovek opravdu muze leda pomoci sam
to byl a stale je duvod a motivace studia ID

kazdopadne drzim palce (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

marta1216:

myslím, že s aktuálními agresivními marginy kolem 500 USD/kontrakt vám na intradenní obchodování emini stačí na začátek 5000 USD..což je 100 000 CZK...takže dle mého přemýšlet o nějakých investicích, abyste díky nim vydělala na účet je mimo mísu, protože to znamená, že máte k dispozici max. pár desítek tisíc korun, a tady jakékoli úroky, nebo výnosy z čehokoli jsou asi spíš zanedbatelné..

jsem v tomhle laik, tak mě možná někdo opraví...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já např. šetřim na kapitál při studiu pomocí brigád a peníze mam doma v čínském porcelánu :) myslím že je to nejlepší mít je někde doma. a jediný způsob jak jsem já ochoten investovat peníze abych si pomocí nich vydělal na kapitál je např. Pokud chci 250k na poziční obchodování a mam 100k tak pomocí ID nějak rozumně, s nízkým rizikem, pomalu se snažit ale asi bych na spořící učty apod. nedal. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

marta1216: Doporučuju asi to stavební spoření. Sice ti zdaní tu státní podporu, ale pořád tam nějaká je. Je otázka, jestli se do té doby nezmění zákon a nebude nutné doložit účel použití naspořených peněz a pokud by to nebylo použito na náklady bydlení, musela bys pak vracet státní příspěvek. Pokud by se tak stalo, pak je pro tebe nejlepší uložit peníze na spořící účet (např. ING, kde jsou stále ještě 2 procenta), případně nějaký termínovaný vklad na rok apod. Každopádně jak zmiňoval majkll, s částkou do 100 000 Kč nemá toto stejně skoro význam řešit, protože např. roční výnos ze 100 000 kolem 3 procent je 3 000 Kč, to ti ještě zdaní 25 procenty (750 Kč), tedy cca 187 Kč za měsíc (cca 10$). Takže tudy tedy cesta nevede. Budeš si na to muset našetřit z výplaty nebo získat peníze jinak. Protože mě to samotného zajímalo, provedl jsem si simulace se stavebním spořením (2,2% úrok) s následujícím výsledkem:

13668

13669

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Možná, že napíšu něco, co se nebude většině zde přítomných lidí líbit, ale není to od věci. V obchodování na burze používáme normální postupy, jako v každém jiném podnikání, ať oficiálního, nebo toho bez papírů. Proto když chci obchodovat na burze a nemám vstupní kapitál, co kdybych místo hledání malého zhodnocení, které mě někdo dá, tak si ho vydělal sám, svými schopnostmi a svojí pílí. Možná, že by mě to v mnohém pomohlo. Pokud bych uspěl, bylo by to proto, že mám nějaké vlohy kterými jsem schopen se postarat sám o sebe a používám postupy, které mě pomohou i při obchodování na burze. Pokud toho nebudu schopen, bude to známka, že pro mě obchodování na kapitálových trzích nemusí být to pravé. Je to takový malý test, kterým o sobě hodně zjistím, jak na tom opravdu jsem. Dneska kolem sebe máme hodně možností jak vydělat peníze a ať jsme zaměřeni jakkoli, každý si svoji parketu najde. Chce to jenom chtít a dívat se kolem sebe. Nejdůležitější je získat vstupní kapitál, proto co kdybychom sehnali například 50 000 korun, což není žádný nedostižný majetek a na rok zatli zuby, sledovali a hledali svoje šance, místo toho abychom navštěvovali banky. Burza není o tom, že se o nás někdo postará, tam bude záležet jenom na nás, jak se s problémy dokážeme poprat. A toto by pro nás mohla být neocenitelná průprava, která by nám mohla dát mnohem více než veškerá burzovní teorie a kdo ty šance neuvidí ani v běžném životě, tak je bude těžko hledat i na burze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MERKUR1:

naprosto souhlasím do posledního slova..já osobně jsem se k tomu postavil přesně tak - pokud nejsem schopný sehnat ani vstupní kapitál, jak chci vůbec obchodovat na burze?? ve výsledku jsem počítal, že mi "spoření" zabere přes dva roky, ale asi díky odhodlání jsem nakonec s rezervou na svůj účet vydělal za cca 1 rok..stálo mě to trochu víc úsilí a nervů kvůli dvěma pracím, ale šlo to...dokonce 100% zafungovalo i "tajemství" (síla přitažlivosti), protože za velmi krátkou dobu poté, co sem se rozhodl, začít pořádně spořit, sem se "náhodou" bez nějakého usilovného hledání dostal k nabídce velmi zajímavé a časově výhodné práce...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MERKUR1, majkll:

Tak pod to se také podepisuji. Prochazim podobnym obdobim - hledal jsem puvodne pridavek k soucasnemu zamestnani, castecny uvazek, abych si privydelal a navysil jeste stavajici ucet. Sila pritazlivosti funguje, jen to chce trpelivost a zase trpelivost - nasel jsem si vhodnou alternativu a ted se jen rozhodnout.

Prilezitosti je opravdu velka rada a internet je jejich velka "skladka" :). Drzim palce Marto! :)

Hezky den,

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak Napsal:
-------------------------------------------------------
> Prostě jak to bylo někde popsáno. Koupit jablíčko
> za dolar a prodat za 1,5 dolaru. To je určitě dost
> rychlá cesta ke zhodnocení peněz. Já to tak dělal,
> mohu doporučit. Prostě uplně normální podnikání,
> obchodování. Pokud v tomto neumím uspět tak těžko
> můžu na burze podstupovat finanční rizika.


"Hele, prosím tě, řekni jak si přišel k takovému bohatství?
No přišel jsem jednou do Ameriky tam jsem utrhl jablko to jsem vyleštil a prodal ho za 50 centů. Za těch 50 centů jsem koupil 2 jablka ty jsem vyleštil a prodal je za dolar. No a takhle to šlo celých deset let. A pak jsem zdědil těch 16 miliard."

Né, vtip :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...