Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

jak si našetřit na vstupní kapitál ??


Doporučené příspěvky

  • 2 týdny později...
  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

DObrý den, nemohu založit nové téma tak píšu sem. Mám opačný problém, mám k dispozici poměrně hodně peněz (cca 2 mil. Kč) ale obchodovat ještě nechci, nedopadlo by to dobře. Potřeboval bych se poradit, co zatím s těmi penězi dělat, aby jen tak zbytečně neležely na účtu. Samozřejmě můžu využít nějaký druh termínovaného vkladu, ale třeba někdo poradí i jinou výnosnější možnost - nějaký rychlý nízkorizikový obchod, kde by se ty peníze rychle otočily, nebo nějakou rozumnou investici, i když zase ne moc dlouhodoboou. Měli byste nějaký nápad? Ale prosím nic časově náročného, čas chci věnovat studiu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zabak1 Napsal:
-------------------------------------------------------
> DObrý den, nemohu založit nové téma tak píšu sem.
> Mám opačný problém, mám k dispozici poměrně hodně
> peněz (cca 2 mil. Kč) ale obchodovat ještě nechci,
> nedopadlo by to dobře. Potřeboval bych se poradit,
> co zatím s těmi penězi dělat, aby jen tak zbytečně
> neležely na účtu. Samozřejmě můžu využít nějaký
> druh termínovaného vkladu, ale třeba někdo poradí
> i jinou výnosnější možnost - nějaký rychlý
> nízkorizikový obchod, kde by se ty peníze rychle
> otočily, nebo nějakou rozumnou investici, i když
> zase ne moc dlouhodoboou. Měli byste nějaký nápad?
> Ale prosím nic časově náročného, čas chci věnovat
> studiu.


Já bych si to rozdělil na třetiny, třetinu bych dal například na spořící účet, třetinu na nějaké podílové fondy a s tou poslední třetinou bych obchodoval.

Ovšem pozor! Pokud budeš mít vklad například u Interactive brokers fundovaný 100 000 USD a více, tak Ti povolí tzv. "portfolio margin", což je účet s naprosto luxusním výpočtem marginu, tzn. i kdybys nechtěl celou tuto částku proobchodovat, tak ji můžeš na účtu mít (a to jak v cash, tak samozřejmě investovanou) a máš možnost vyšší páky.

To samozřejmě neznamená, že bys měl jako začátečník obchodovat s pákou, a už vůbec to neznamená, že bys měl chtít větší páku, znamená to ale, že můžeš alokovat více kapitálu na nějaké hodně konzervativní strategie (mám na mysli například strategie dividendové).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@zabak1: na jak dlouho chceš mít ty peníze bokem? a kolik jsi schopen a ochoten riskovat, že v době výběru těch peněz budeš lehce v mínusu?

rozhodně neinvestuj do fondů, to je jako koupit si nějaký sportovní náčiní v tescu anebo si koupit dacii (auto), prostě parodie na dobrý produkt pro masu, která je mimo mísu.

dej vědět, jaký je tvůj horizont a já ti sem velmi rád napíšu můj názor :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@xzajic: Jak jsem psal obchodovat nechci vůbec, zatím se učím. Takže akcie a zřejmě ani podílové fondy nejsou to pravé, to už člověk musí vědět, co dělá.

@horse.czech: Jsem na začátku, takže možná rok, možná dva. Někdo tu psal že může trvat klidně tři roky do ziskového obchodvání. Takže zhruba v tomto horizontu a dobré by bylo kdyby k těm penězům byl přístup, pokud by se mi dařilo dřív. V mínusu bych byl nerad, ale nemám to promyšlené, to by asi záleželo na konkrétním instrumentu, co nabízí a s jakým riskem. Když vezmu termínované vklady, výnosy jsou 100% jisté a nabízejí se kolem 4% p.a., takže možnou ztrátu by měl vyvážit o to vyšší možný zisk. Děkuji za nápady.

@Pavel K.: Já jsem měl za to, že už se obchodováním živíte, to pro vás přece nemůžou být žádné podstatné peníze. Ledaže byste mi je chtěl zhodnotit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zabak1:
Když nechceš akcie ani podílové fondy, tak už toho moc nezbývá. Snad nějaké dluhopisy, ty ale většinou mají delší splatnost. Pokud máš termínovaný vklad za 4%, tak se toho drž a dej tip, kde takové úroky dávají.

Já bych ty peníze rozdělil napůl, polovinu na termínovaný vklad a s druhou polovinou bych obchodoval nízkorizikové kalendářní spready. Na to nepotřebuješ žádnou dlouhou průpravu ani speciální znalosti ani příliš času a výnos v desítkách procent ročně je víceméně zaručen. Poměr riziko/výnos je tady velice příznivý a výchozí částka cca 50000 dolarů je dostatečná.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

paja1 Napsal:
-------------------------------------------------------
> zabak1:
> výnos v desítkách procent ročně je víceméně zaručen. Poměr riziko/výnos je tady velice příznivý a výchozí částka cca 50000 dolarů je dostatečná.
>
Co to je za hloupost "výnos v desítkách procent víceméně zaručen"??? Ty máš na tomto více než 1 rok ziskový za sebou live s více než 20% konstantně? Fakt ne...


Link to comment
Sdílet pomocí služby

xzajíc:
Obchoduju live. Vzhledem k tomu, že vydělávám pravidelně každý měsíc (obvykle i každý týden), tak jsem napsal to, co jsem napsal. Víceméně zaručen neznamená "zaručen na 100%", ale s tak vysokou pravděpodobností, že to vzhledem k dosahovaným výnosům považuji za vysoce lukrativní. Historii na spreadech mám jen 3/4 roku dlouhou, takže máš pravdu, že to není průkazné, nicméně mě uklidňuje ta pravidelnost. Možná jsem se nechal unést, přílišná sebejistota je matkou průšvihu, tak se poopravím: zatím jsem měl 3/4 roku štěstí.
Ne že bych věřil všemu, co se kde dočtu, ale i majitelé zdejšího serveru považují v seriálu o spreadech roční výnos 50-100% za normální. Moje dosavadní zkušenost to potvrzuje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové nezlobte se ale já zatím opravdu nebudu obchodovat. Nejsem hazardér. Nechápu, proč to považujete za jediný možný způsob zhodnocení peněz a proč mě tlačíte do něčeho, o čem zatím moc nevím a o čem jasně říkám, že dělat nebudu. To že mám nějaký kapitál neznamená, že o něj chci přijít. Doufal jsem v nějaké jiné návrhy. Obchodování ano, ale v budoucnu a do té doby hledám alternativu. Obchodování jako alternativa obchodování mi moc smysl nedává.

@Jiří S.: Je to víceméně zisk z podnikání během 10 let, z tohoto pohledu to takové velké peníze nejsou. Je třeba vhodně investovat do rozvoje, vše neprojíst a nevyhazovat za zbytečnosti. A negamblovat na burze, když jí nerozumím.

@roman06: Ano, mentoring je samozřejmě jedna z věcí, o které uvažuji, ale jak oddělit zrno od plev?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel... s tebou to nema nic spolecne :) myslim to obecne.... i kdyby ti nekdo zhodnotil 30% rocne tak sice pekne ale nic se nenaucis... a penize samotne nikoho stastneho neudelaji atd atd..... (jenom gamblery jo)

jak oddelit zrno od plev? Ucit se od toho kdo vydelava, ukaze ti ze vydelava a ukaze ti JAK.... a sam cti hodne knih abys zjistil PROC ..... at se dari (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...