Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

jak si našetřit na vstupní kapitál ??


Doporučené příspěvky

zabak1:
Nikdo tě do ničeho netlačí, to byly od různých lidí různé návrhy. Tohle je fórum o tradingu, takže tady je asi většina lidí ujetá tímhle směrem. A je velký rozdíl mezi daytradingem a obchodováním spreadů - to opravdu není totéž. Takže když napíšeš "obchodování jako alternativa obchodování", tak já říkám: ano, to je jedno z řešení. Ono co poradit, když napíšeš, že trading ne, akcie ne, fondy ne.
Ale vážně by mě zajímaly ty 4% termínované vklady - můžeš dát tip?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

zabak1:
podle mě máš vstupní kapitál k obchodování toho co zatím nechceš obchodovat ale učit se víc než dostatečný, takže s ním není třeba dělat nějaké kejkle proti tomu co si s ním s velmi dobrým úspěchem dělal doposud a co umíš nejlépe. Stále si myslím, že v tomhle vlákně bys měl učit Ty ty ostatní, tedy jako nás, jak se našetřuje na vstupní kapitál v takové výši. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@zabaják1: mě to zas jako velký kapitál nepřijde, ale pro začátek dobrý.

pokud chceš mít ty peníze 2-3 roky s velmi dobrou likdivitou, pak termíňák není dobrá volba, protože si ty peníze nemůžeš hned vybrat. ale alespoň část tam dát můžeš.

pokud se chceš podívat na víc procent za rok, tak kolem 6-10%, já bych vyzkoušel bonus nebo discont certifikáty, což jsou vlastně namíchané opce s podkladovým aktivem. výhoda v tom je, že to nemusíš sám hlídat a koupíš to za babku.

víc info o těhle produktech je available v němčině na webu, takže pokud umíš alespoň základy v němčině, tak by to mělo stačit. anebo existuje translate.google.com :-)

@ostatní: ano, toto forum je o tradingu, což je nejvyšší stupeň aktivního moneymanagementu pro retail. na druhou stranu přístup zabaka se neda nechvalit, protože si těch peněz váží a primárně o ně nechce přijít... rozhodně bych tak jeho přístup byl vámi nezatracoval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já mám u Raiffeisen vklad za 2% (před pár měsíci dávali dokonce 2,5%) s výpovědní lhůtou 14 dní, takže je to vcelku likvidní. Rád bych se dozvěděl něco o tom vkladu za 4%, abych porovnal podmínky.

horse.czech:
Tady každý jen radil, co by asi dělal on, být na zabakově místě. Stejně se nikdo nezavděčil. Produkt, který zabak hledá, v dnešní nejisté době pravděpodobně neexistuje. K zatracování, myslím, nedocházelo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@paja1: Asi bychom se mohli dlouho přít, kdo co jak myslel, ale necháme toho, děkuji za Vaše tipy. Přehled termínovaných vkladů je např zde www.mesec.cz/sporeni/terminovane-vklady/ . Předpokládám že aspoň některé ty 4% opravdu reálně nabídnou.

@horse.czech: Děkuji, podívám se na to. Máte naprostou pravdu s tím, že zatím je pro mě nejdůležitější o peníze nepřijít. To raději ať leží 2 roky na běžném účtu, než abych je slepě vrhal na burzu.

@Jiří S: Vydělat peníze je jedna stránka věci, druhá je pak časová náročnost podnikání. Také nelze firmu rozvíjet donekonečna, potenciál růstu je omezený a já jsem narazil na strop. Na burze je tento strop nesrovnatelně výše, proto ji beru jako další krok, nicméně abych se na burze naučil obchodovat, nemohu už z časových důvodů dále podnikat. Pokud bych měl říct svůj recept, hlavní body byly orientace na vyšší příjmové skupiny, obchod podpořený službami a vstřícnost k zákazníkům. Mottem pro mě bylo Baťovo heslo "Udělej zákazníkovi co mu na očích vidíš, peníze už přijdou samy", pro mě to bylo to nejdůležitější, co jsem se kdy o podnikání dozvěděl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 5 months later...

Dobrý den, nemáte někdo nějaké typy, rady pro to jak vydělat v současné době nějaké peníze ? Na internetu koluje spousta různých nesmyslů a problém je u mě ten, že pracuji na směny, proto nějaká pravidelná brigáda typu barman / číšník / výpomoc v kuchyni moc nejde zakomponovat. Jazyky přímo 2x neovládám takže fakt nwm. Co se týče mé práce tak přesčasy placené nejsou. Nejde mi o nic extra, stačilo by 2-3 tisíce měsíčně k platu, abych si žil nadprůměrně. Díky za rady, ikdyž obecné věci co by se dalo, nedalo vím. Spíš mi šlo o nějakou "domácí" práci, příp. něco co se dá dělat kdekoliv a dalo by se to sloučit právě s tou směností. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to spec799:
Hurá do nějakého prodejního multilevelu (zaběhnutého, slušného), nebo běžte dělat realiťáka. Pokud budete !opravdu! pracovat, měl byste schopen "prodejem" nahradit příjem z Vaší aktuální práce a nejlépe jej výrazně překonat v rámci násobků. Nemám zde na mysli pasivní sezení doma a čekání, kdo Vám zavolá, buďte iniciátor obchodů a tvořte si práci. Díky časové flexibilitě a optimálně příjmu o velikosti dvakrát (a více) větším, než co spotřebujete (nějaká tvorba rezerv), se pak budete moci více začít věnovat tradingu.

A nebo druhá varianta, najděte si v okolí úspěšné lidi a navrhněte, že pro ně budete pracovat zadarmo. Naučíte se tak, jak oni dělají byznys a můžete pak po získání zkušeností začít pracovat sám za sebe. Tohle je velmi dobrá cesta :-)

Vzhledem k tomu, že dáváte příspěvek do fóra na finančníkovi, očekávám, že Vám jde ve finále o trading. Proto také musím napsat, že 2-3 tisíce navíc měsíčně k platu, abyste si žil nadprůměrně - to mi přijde jako filozofie, která určitě k úspěchu nevede. Samozřejmě se mohu mýlit :-)
Osobně tomu říkám, že je potřeba zvednout zadek a udělat "killing" - neboli zaměřit se na příjmy o velikosti násobků toho, jaké máme náklady. Člověk potřebuje určitou výraznější energii, aby unikl zemské gravitaci a dostal se aspoň na orbit :-) Z orbitu a dál, to už jde relativně snadno... Ale předtím je třeba zabrat. Vzhledem k počtu příspěvků, které zde na fóru máte, bych doporučil méně sedět u fóra, méně psát a více pracovat :-)

Držím palce a ať se daří :-)

P.S. A takhle to pak při dosažení orbitu vypadá...
www.youtube.com/watch?v=hWz5ltE_I4c&hd=1

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahojky ,
já s tím to problémem už docela dlouho zápasím, už jsem i přestala reagovat na tyto vlákna, protože s mým naivním přístupem mě vždycky nějaký ten dlouhodobý a zkušený trader setřel, v posledním měsíci jsem narazila na velmi zajímavou knihu, kterou ti chci doporučit jmenuje se " Myšlením k bohatství" a napsal Napoleon Hill, jde to stáhnout v pdf z internetu, takže to ani nemusíš půjčovat v knihovně, je tam velmi zajímavě popsáno, že chudobu i bohatství způsobuješ jen svými myšlenkami, přečti si to možná ti pomůže jako to pomáhá mě, a kromě stránek finančníku studuj i třeba Kiosakiho, Baťu získáš určitě velmi zajímavé informace, a začneš najednou kolem sebe vídět různé příležitosti, které jsi dříve neviděl, je to opravdu zvláštní pa M. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...