Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobrý deň

Mam jednu otázku, ktorá je zrejme pre každého jasná.
Začal som papertradovať v platforme svoj OS. Skúšal som to v trhoch US500 a US30. Keď som vstúpil do pozície hneď mi stiahlo cca 50USD. Viem, že sa jedna zrejme o komisie ale nieje to veľa ? Potom každy pohyb bol zmena o cca 7,5 USD a pritom komisie boli už započítané asi po vstupe (tých cca 50USD). Ale v týchto trhoch by to nemala byť takáto hodnota nie ? Alebo sa z pohybu odčítava nejaka hodnota o ktorej neviem ?

Možno je táto otázka každému jasná, ale ja som zatiaľ len backtestoval a teraz som začal aj papertredovat a toto mi nieje jasne. Prosím Vám o vyjasnenie tejto situácie.

Ďakujem všetkých o objasnenie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to marcossoft:

dle toho co pisete se bude jedna o spread, tedy ano, o jisty druh komise, ktery nejdrive musi vyrovnat na 0 a poté budete až mít případný zisk. zřejmě papertradujete u PLUS500 nebo podobneho brokera co ma takto resene komise. pokud vas v to mate, vytvorte si demo ucet nekde jinde.

jinak 50USD je hodne, ovsem pokud neobchodujete treba s 10 kontrakty, pak by to bylo ok

Link to comment
Sdílet pomocí služby


to wolf

Asi som to zle vysvetlil. Ospravedlňujem sa. Aby som problém vysvetlil. Tak ešte raz. Mam platformu. Zrejme to môžem povedať (u TXB-Broker) a mam tam virtuálny účet s 10 000USD. Ak otvorím pozíciu (či LONG alebo SHORT) hneď v tom momente sa príkaz vyplní a hneď som v mínuse cca 50USD. Obchodujem jeden kontrakt. Zrejme su to komisie ale také veľké ? A po ďalšie ak už som v pozícii a trh sa hýbe tak každý pohyb hore či dole je o úroveň cca 7,5USD. Nemalo by to byť presne o 10USD ? Jednoducho mi tu nesedí ta hodnota. Pohyb by mal byť o rovných 10USD nie ? Alebo o niečom neviem ...alebo som to vysvetlil ešte zložitejšie ako predtým ? :)

Ďakujem pekne za cenné rady
Link to comment
Sdílet pomocí služby

To deluxe

Nemám brokera PLUS500 aj keď začal som tam. Mojím brokerom, ktorý používam na backtesting a papertrading ( naozaj prepáčte ak to nesmiem zverejňovať ) je XTB-Broker.

Samozrejme počítam, že tu komisie sú. Ale nerozumiem prečo ak vstúpim do pozície hneď som v mínuse až 50 USD a ešte k tomu ďalší pohyb nestojí 10USD ale niekoľko okolo 7,5USD. To mi nieje jasné.

P.S. Toho brokera používam preto, lebo sú v ňom data približne rok do zadu staré, lebo mi ich platforma vyhovuje a nieje jej používanie obmedzené na mesiac alebo podobne.

Ďakujem za odpovede a rady

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahoj no +500 ti odcitava hned na zaciatku poplatok ale tusim nie fixny ale bodovy takze ked vstupis do pozicie tak si hned akoze v strate niekolkych bodov, tie body su zisk brokera a ano je to celkom dost, takze ak mas ucet s ktorym si mozes dovolit normalneho brokera na +500 zabudni.... ak tie peniaze nemas nuz tak najskorej budes obchodovat aj s mensim objemom a poplatky budu tiez mensie..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, zase jsem se na pár dnů začetl do článků na internetu, a chtěl bych se zeptat na některé věci, které mi nepřišly moc jasné.

1) V jednom článku o obchodních strategiích jsem narazil na jakýsi kód:
[ital]"IF Next Bar Open Low And High > Close.1 THEN BUY Next Bar Open.5 STOP)."
"aktuální otevírací cena je níže než otevírací cena před pěti dny a zároveň je následující cena vyšší než nejnižší cena na předchozí svíčce a také high je vyšší než předchozí zavírací cena."[/ital]
...to se zadává do nějakého obchodního software, který za mě umí nakupovat a prodávat akcie? Jak ten software ví, jaká bude "následující cena" (Next Bar Open) ? To přece nemůže nikdo s jistotou předpovídat jak se ceny budou vyvíjet...

2) V jiném článku se autor zmínil o tom, že na akciích jde vydělávat i pokud jejich cena zrovna klesá, a to pomocí nějakých Short pozicí (Selling short). Vůbec jsem nepochopil, jak takové vydělávání funguje. Byl by někdo ochotný dát mi nějaký jednoduchý příklad s konkrétními čísly?

Děkuji všem, Michal :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

wolf:

Tak zvycajne to nie je viac ako 1 tick, no mesiac dozadu sa mi stalo pri obchodovani FGBL, ze som dostal slippage okolo 5 tickov a zo ziskoveho obchodu bol nakoniec stratovy, ale to je taka kuriozitka, toto sa na "normalnych" trhoch ako FGBL, ES, NQ, YM... casto nestava, na FDAXE tam je to uz o niecom inom, ked vstupujes na tomto trhu v mieste, kde sa trh tak povediac "odtrha"(prave preraza nejakym smerom), tam je to "normalka"....

Nech sa dari

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...