Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

Brmbolec:

to je klasický problém časových grafů. Pokud dostane trh kopanec a ty čekáš na close úsečky, musíš se smířit obvykle s dost špatnou vstupní cenou. Často následuje korekce, který vyhodí malé stop-lossy, nasbírá další vlnu nakupujících páč jsou zrovna "slevy" a rally pokračuje. Bohatší konkurenci je jasné, kde asi vstupuje "většina" a snaží se toho nějak využít.. Řešení je buď používat velký SL přičemž ale trpí poměr mezi riskem a potenciálem obchodu, protože nevýhodnou vstupní cenu (pro daný kontext - trend, range) ničím nevylepšíš anebo nečekat na uazvření časové úsečky a vstoupit klidně dříve, což je zase pro některé nepohodlné psychicky a špatně se to backtestuje na "neživých" grafech. Když do toho přidáš ještě neustále se měnící hodnoty ATR a neustálé přepočítávání stop-lossu, protože jednou je korekce na TFku 50 USD a jindy 250 USD, tak ti z toho nic moc kloudného podle mě nevyjde resp. je to celkově silně nekonzistentní. Pro mě osobně je řešení alternativní graf (tickový nebo rangebar) který se tvoří pohybem ceny a není závislý na čase ale na aktivitě na trhu. Pokud se tvoří korekce do trendu a trh nabízí dobrou vstupní cenu v 15:31:25.002, není důvod čekat na např. 15:33 na časovém grafu. To třeba mají vyřešené ti co jedou FIMS páč vstupují i "uvnitř" úsečky (nečekají na close) pouze čekají na spoušť v podobě nějakého volume patternu. Pokud chceš obchodovat krátkodobě intraday, pak je vstupní cena v daném kontextu opravdu důležitá a musíš nad ní víc přemýšlet. Pokud bys ale uvažoval dlouhodobější obchody, stačí počkat na trend, použít velkou stopku a vstoupit můžeš v podstatě kdykoliv (i na časových grafech). Na druhou stranu jsou tu dobré strarší vlákna třeba tady www.financnik.cz/forum/read.php?7,134557,page=1, kde je prakticky ukázáno, že i časový graf se dá dobře zvládnout :) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

tomas262:

Dakujem za vycerpavajucu odpoved. Podobne som o tom rozmyslal aj ja: ATR mi nevyhovuje z dovodov, ktore si popisal aj ty. Teraz backtestujem vacsie SL, ktore su este stale pre mna prijatelne a uvidim aky to bude mat vplyv na vysledky. Skusal som aj vstupovat skor ako na close usecky, ale pri tomto postupe som bol celkom nekonzistenty (hlavne ma to tahalo aj vystupovat mimo close :))
Nad alternativnimi grafmi som rozmyslal a asi by to bolo idealne riesenie aj pre mna ale ako zaciatocnik som si povedal ze najprv vyskusam casovy graf a alternativne grafy by som vyskusal az neskor.

Dakujem za vlakno a dobry material na studium

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavoda:
Zdravím,
v prvé řadě chci poděkovat za nasměrování a informace. V druhé řadě musím souhlasit že zprovoznit TWSStart aby běhalo vše je opravdu o nervy. Hrál jsem si s tím hodně dlouho. Pomalu jsem odebíral jeden problém za druhým, jediné co jsem nebyl schopný vyřešit, bylo že se mi TWS chtělo pořád otvírat i když už jsem měl rozběhnutou IB Gateway. Nakonec jsem si stáhl předchozí release 2.5.0.1046 a najednou to běží. Zvláštní.
No k meritu věci. Vím že to bude znít asi divně, ale je možnost mít zapnutou Gateway a zároveň i TWS? Tak že bych v TWS jak jsem zvyklý viděl aktivní příkazy, mohl se podívat na margin, zkontroloval si detail kontaktu přes Contract Info>Detail a tak??

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To by byla asi pravda, ale jestli budu mít combo NJ s běžícími strategiemi + IB Gateway na U123456. To by běželo na VPS.
A pak pasiv. Druhý přihlašovací účet na U123456 s tím že jsem jen připojený a koukám na pozice, account window apd. Vlastně odkuďkoliv, včetně mobilu.
Data bych měl jen pro exekuce na tom prvním přihlašovacím účtu.
Tak by data nemuseli být potřeba, ne?
Jediné co by asi nebylo funkční je FX convert. V případě převodu do base currency. A i to by vlastně mohlo být funkční, protože na trh nevstupuji, ale měním jen v IB kontu..
Hmm
:S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

nevím, jestli se jedná o dotaz patřící do této sekce, ale zajímalo by mě - kolik přibližně traderů obecně dokáže stabilně vydělávat? Já si myslím, že v rámci konkurence profesionálních traderů velkých fondů a bank a navíc při započtení poplatků to musí být opravdu malé číslo. Nebo se mýlím?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

FandaVokurka Napsal:
-------------------------------------------------------
> kolik přibližně
> traderů obecně dokáže stabilně vydělávat? Já si
> myslím, že v rámci konkurence profesionálních
> traderů velkých fondů a bank a navíc při započtení
> poplatků to musí být opravdu malé číslo. Nebo se
> mýlím?

To, jestli budeš vydělávat nebo ne je spíš otázka osobního rozhodnutí - vůle a víry v sebe. Vnější faktory ti pouze hází klacky pod nohy. Není to o tom kolik ran uneseš, ale kolik inkasuješ a přesto jdeš dál. Takže když ti řeknu, že 1% z těch co začne nakonec stabilně vydělává? Jakou to má pro tebe hodnotu? Žádnou, buď uvěříš v sebe a možnost, že budeš v tom 1% nebo uvěříš, že na to nemáš a tak se i stane ....


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,

chcel by som sa opytat traderov, ktori obchoduju Woodyho CCI a pouzivaju na vystup hook alebo 123 vystup, ci zaroven pouzivaju aj pevny SL, alebo vystupuju cisto podla indikatoru.
Pravdepodobne nejaky SL pouzivaju vsetci (pre neocakavane situacie), mna skor zaujima ci pouzivate SL ako alternativu vystupu k hooku (stratoveho obchodu) podla toho co pride skor.

Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj Finančníci,
svůj dotaz házím sem, přestože by si možná i mohl zasloužit samostatné téma, ale kdo ví... já osobně ho stejně nemohu založit.
Jelikož je tu spousta edukovaných a finančně vzdělaných lidí, rád bych se vás zeptal, co si myslíte o příchodu nějaké finanční krize, například jako v 30. letech a s tím i souvisejícími investice do FYZICKÉHO zlata či stříbra.
Jak všichni víme, centrální banky dosáhli totálního minima úrokových mír (momentálně 0,05 %), kterého lze dosáhnout pro rozpumpování ekonomiky. Jelikož to už dále nejde, začalo se s kvantitativním uvolňováním tj. tisknutím ničím nekrytých peněz, které- stejně jako všechny peníze. Dále pak ještě za zmínku stojí neustále stoupající akciové indexy, momentální ropná "krize", která může - při současné ceně ropy- způsobit krach těžařských firem v US, pro které je prodej po určitou cenu prodělečný z důvodu nákladného těžení ropy z břidlice a písků atp.
Spousta z těchto věcí - vysoké ceny na burze, nízká úroková míra … - byly takovou menší předzvěstí před krizí v 30. letech (alespoň dle mých informací)

Takže to byl jen takový úvod k mé otázce. Chtěl bych se Vás tedy zeptat:
1) Očekáváte v současné době nějakou finanční krizi? Jak velkou?
2) Přemýšlíte o investici do fyzických komodit, jako jsou zlato, stříbro, platina aby se vám peníze neznehodnotili potenciální hyperinflací?
3) Pokud přemýšlíte o investici do kovů, tak proč a do jakého?


Díky za Vaše odpovědi a mějte hezký den.
Pokud by se zde na toto téma rozjela nějaká debata, budu velice rád. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Františku,
toto je web pro tradery, nikoli dlouhodobě investory. Rozdíl je v tom, ze me jako traderovi je jedno, jestli v dlouhodobém měřítku půjde zlato nahoru, nebo dolu. Co me zajímá, je jestli ho mám právě ted koupit (nebo prodat) abych ho zítra prodal (nebo dokoupil).
Naopak me jako investora zajímá, jestli mám své úspory uložit do zlata, nebo akcii atd s tím, ze me nezajímá jaká cena bude zítra, ale kolik vydělám za rok, nebo za několik let.
Zajímají li tě takovéto dlouhodobě investice, doporučují si nastudovat něco o makro a mikroekonomii a finance. Dalším úspěšným přístupem je investovat do toho, co znáš. Pokud mas Apple, líbí se ti a veris mu, kup si jeho akcie. Poslouchat rady analytiků a rady druhych dava dlouhodobe horší vysledky.

K dotazum:
1. Ne, velkou finanční krizi v brzke dobe neocekavam. Malou krizi by mohl vyvolat grexit, odchod řecka z eurozóny. Podle všeho by mela mít jen lokální charakter, bez vyraznejsiho vlivu na asii, nebo ameriku. Dale hrozí pokles akcii (to ale samo o sobě není finanční krize). Ale vše je jen s určitou mírou pravděpodobnosti.
2. Z dlouhodobého hlediska je lepší ukládat úspory do akcii, nez do nejakych kovu.
3. Viz bod 2.

Pokud bych "investoval" do kovu, pak pres futures kontrakty, jak to mas popsáno v manuálu o obchodování zde na webu. A drzel bych se postupů, které zde Petr s Tomasem popisují.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...