Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ahoj, mam jeden velmi nezkušený dotaz. Pro mě nehezký termín "shortování" nebo prodeje na krátko, to vlastně neni nic jiného než klasické short pozice, ne? Hlavním dotazem je, jestli si za "zapůjčení" aktiva broker účtuje nějaké speciální poplatky? Můj názor je ten, že broker už tyto služby uvažuje v klasických poplatcích? Pokud bych se mýlil, může mi prosím někdo opravit? Jen jsem v tomto trochu znejistěl.
Díky M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je mi to jasný, že to byl trapný dotaz. Tato otázka bude zanedlouho kladena u mého OS i mně a je tak jednoduchá, až mě zarazila. Jen jsem v tom potřeboval mít 100% jistotu, protože to budu veřejně potřebovat. Mám toho už opravdu dost načteno a pořád se snažím znalosti prohlubovat, ale tohle bylo prostě malý "jen" 99% okno, vim, že zásadní, který mě trochu zarazilo. Tak se omlouvám za opravdu trapný dotaz.
M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mira7:
když už tě sublo mate tím, že to chápeš správně, tak co se týče poplatků za shortování, tak ano platí se speciální poplatky. Např u akcií, nebo u CFD za držení v long i short. U futures to tak není.
Proto ti říkám, ať si to radši pohledáš na netu u konkrétních brokerů pro konkrétní instrumenty a nechytáš se zde zavádějících nepřesných informací.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz. Týká se to tvoření a prolomení swingů. Jde mi hlavně o situaci, kdy trh otáčí strukturu swingů...pokud tedy máme up trend, musí nám trh dělat vyšší high a zároveň nezbytně i vyšší low, nebo může dojít k situaci, kdy trh tvoří vyšší high, ale udělá nižší low, než předchozí swing? Je tato situace už určitým prolomením swingů, nebo se stačí soustředit na High? V případě downtrendu samozřejmě naopak. Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co takle prestat vnimat trh jako podmineny na ANO/NE a zacit ho videt jako kvantovou strukturu, kde prizpusobujeme pravdepodobnost obchodu dle rady faktoru? Logicky pri vytvoreni vyssiho high a nizsiho low nebude pravdepodobnost long obchodu stejne vysoka jako s vyssim high a vyssim low. A tyto pravdepodobnosti zas budou o necem jinem v zavislosti na nizke nebo vysoke cene, na volatilite, na uplynulem case mezi swingy atd. Trend nebo prorazeni swingu opravdu neni jedina informace co trh poskytuje, takze absolutni pravdy se tady nejde dobrat. Pouze nejake mozaiky faktoru, co vytvori co nejpodrobnejsi predstavu o pravdepodobnosti a nutnem riziku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj,

začínám s futures, na které se přesouvám z akcií. Nainstaloval jsem si platformu NinjaTrader, připojil k ní trial intradenní data a na 3min kukuřici ZCU5 si nechal zobrazit CCI50, CCI14, %R Williams 14, EMA34 a EMA204. Při testování jsem zjistil, že jednoduchý systém přeprodaných oblastí, který jsem obchodoval již na akciích, zde nefunguje a nemohl jsem objevit ani žádné patterny 0/v, 2/v, ..., které ve své knize popisoval Tomáš s Petrem.
Jak jste začínali vy? Co byste mi mohli poradit?
Předem děkuji za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SJi:
Nefunguje?? To je blbost, všechny jednoduchý systémy fungujou a obzvlášť ty v knihách...Tak třeba to je znamení, že máš zůstat u akcií.

Tak teď vážně. To si opravdu myslíš, že vezmeš jednoduché pravidlo, objevíš patterny a jdeš vydělávat? Tak na to rovnou zapomeň. Nic co je veřejně známé nefunguje, a když, tak jen omezenou dobu..už z logiky věci. Ale ano, podobně asi začíná každý..postupně zjišťuje, co všechno nefunguje..Když vydržíš, tak máš šanci, že najdeš svůj funkční styl. Ale stojí to čas a peníze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...