Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

  • 2 týdny později...
  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím, rád by som sa spýtal či po absolvovaní online kurzu FIMS II má absolvent prístup do diskusie: FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow, alebo do FIMS 1: Intermarket a volume analýza?
A či sú mu prístupné články v klientskej sekcii napriklad: Live FIMS obchody krok za krokem, lebo pod článkom je uvedené že pre absolventov FIMS 2 ale ak sa vlakno rozklikne je tam uvedný len kurz FIMS A-Z?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Zdravím Vás,

Vaše stránky jsem objevil poměrně před nedávnem. Mám přečtených pár knížek a nespočet článků včetně Vašeho manuálu, který mě hodně věcí vysvětlil.
Založil jsem si demo účet na +500 a zkouším různé techniky obchodování. (kdyby jste měli tip na lepší demo účet byl bych rád, moc mi tam nevyhovují grafy). Trading jsem začal hltat plnými doušky, každopádně v něm plavu, ale snážím se věnovat studiu veškeré volné chvíle.

Narazil na článek o AOS a taky na knihu Trading bez hranic od Toma. Koukal jsem tady na tutoriály ohledně NinjaTrader, nicméně se mi nepodařilo najít žádné grafy, které bych k němu připojil. Jelikož zen-fire a opentick už jsou nejspíš out...

Můj dotaz zní, můžu si někde nanečisto zkoušet AOS a backtesty v nějakém programu? Případně jde to ve zmiňovaném NinjaTraderu? Mohl by mi s tím někdo prosím pomoct?

Děkuji
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahony,
Doporučím na demo účet pro začátek na rozkoukání brokera, který má webovou aplikaci. Například etoro.com, nebo zmiňovaný +500 nebo markets.com. Já sám mám nejvíc zkušeností s etoro. Můžeš zkusit založit i reálný účet. Ale neber to moc jako seriozní trading. Ber to jako hru na které se naučíš základy.
Pokud chceš něco sofistikovanějšího a jsi připravený tomu obětovat hodně času, je dobrá volba ninjatrader. Je zadarmo a můžeš si i založit účet s daty zadarmo. Backtest i AOS samozřejmě NT umí, ale na to ti stačí zadat ninjatrader aos do youtube a hned vidíš jak to funguje.
Za ninju dáš ale 1000 babek.

Uplně nejvíc simple a profi rešení máš založit si účet u interactive brokers a naučit se s platformou TWS, můžeš tak obchodovat naprosto cokoliv. Není totiž vůbec od věci občas koupit nějaké akcie, nebo si nadiverzifikovat různé měny. Přináší to sice zisky menší a pomaleji, ale za to jistěji a téměř bez úsilí.

Velkou roli taky hraje kapitál. Pokud máš k dispozici 10 tisíc dolarů neváhej a založ účet u IB a uč se zaběhu. Peníze si můžeš vybrat a nechat na účtu třeba jen 2K usd. Místo futures obchoduj etf nebo cfd. Nakupuj v malý hodnotách. Neboj se koupit třeba jen jednu akcii. Prostřednictvím etf můžeš obchodovat i všemožný komodity. Pokud budeš obchodovat pozičně, nemusíš teoreticky ani kupovat data. Nevymýšlej žádný složitý strategie. Jen hlídej riziko a před každým obchodem si udělej plán co budeš dělat když...Za rok můžeš udělat 10 -100 %, pokud nenasekáš velký chyby. Pak začni přemýšlet nad intradenním obchodováním s futures, jestli tě to láká.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavoda děkuji za reakci.

Ale nepochopili jsme se. Jsem začátečník a nehodlám teď jít do realných peněz, jelikož tomu ještě tak nerozumím a necítím se na to.

Šlo mi hlavně o to, jestli ve free NinjaTraderovi je možná provozovat backtesty s AOS - bezplatně. A jestli nemáte tip na to, jak do něj dostat nějaké free data. Nechci za nic platit, jelikož to chci jen trénovat.

Na kapitál zatím šetřím a ten čas šetření věnuji studování :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko. Koupil jsem kurz Fims A-Z a už mám skoro za sebou 3 lekce. Problém je, že už nevím kde mi hlava stojí. Už se mi v noci zdá o Numbers Bárech, jak to na mě blíká různýma barvama a trh jak jinak jde proti mě. Pak zjištuji, že mám mezery v tom, co se probíralo ve 2 lekci.

Jak nejlépe se učit a efektivně se učit, tak aby to hlava co nejlépe pobrala?

Řekl jsem si, že nejlepší bude shlédnout všech 10 lekcí. Pochytit od Petra vše co se dá a pak to vzít celé od začatku, ale už s nainstalovaným Sierra Chart a krok po kroku si simulovat jeho lekce ve svým počítači.

Jaký máte vy styl studia? Nějaké tipy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Voresprut:

Úplně tě chápu, Fims A-Z jsem také koupila, prošla jsem 3 lekce, dělala jsem si výpisky ... a chaos. Vrátila jsem se na začátek a jela jsem znovu. Pak jsem se začala mořit se Sierrou, rady na její nastavení jsou všude v kurzu, takže jakmile se tam něco objevilo, udělala jsem si poznámku, v jaké minutě a sekundě to bylo, abych to pak líp našla.

Co mi strašně pomohlo utřídit si myšlenky co je z FIMS důležité, byl v rámci bonusu Kurz FIMS pro malé účty. Oseká to komplikované na základ a dá se líp pochopit, co je základ a co nadstavba. Dnes už si pouštím jen to a k FIMS A-Z se vrátím později.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čau, měl bych jeden dotaz ohledně zobrazení dat v Ninjatraderovi. Vim, že je tu vláko o NT, ale tohle vlákno mi přijde teď jako jediný, kde snad ještě někdo je.

V NT jsem si stáhnul replay data, (jedno jakej den), např. 2.9.2016, trh vyberu ES 09-16. Spustim si market replay data a jdu na graf. Kliknu na 3 tečky, abych vybral instument, najdu si ES a vyberu, dopíšu k tomu 09-16. Dám nový a klasicky se mi otevře tabulka. Problém je v tom, že mi to ukazuje End Date pořád 25.8.2016 a nejde mi to změnit (jestli to vůbec lze).

Neví někdo co dělam špatně, nebo kde je problém v uvedeném postupu, abych se mohl podívat i na novější data?
Díky M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

×
×
  • Vytvořit...