Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka začátečníka II


Doporučené příspěvky

Měl bych otázku a moc se omlouvám, pokud se to tu již někde řešilo. Některé posty jsou přes 11 let staré a těžko se mi v tom vyhledává :)

Řeším brokera. Napřed bych chtěl položit otázku, zda je nutné být u IB, aby člověk měl naději na úspěch. Teda má smysl již od začátku být u těch nejlepších brokerů? Má jen s těmi nejlepšími člověk naději na úspěch? Nevím, nemám dostatek dat na to, abych si mohl odpovědět sám, sháním nějaké zkušenosti.

Dále - jak je možné dopravit peníze za oceán? Mám dolarový účet u FIO banky, ale dočetl jsem se, že mi na posílání peněz do Ameriky nic platný, jelikož se platba nezobrazí pod mým jménem. Jak to vyřešit? Jak pak peníze zase dostat zpět? Existuje nějaký kvalitní evropský broker na úrovni IB, kde toto odpadá? Čekají mě stejné problémy i s Ninjatrader brokery? (Ninjatrader jsem si velmi oblíbil)

Omlouvám se za takové otázky, zatím jsem sám neobchodoval. Mám otevřený jen účet u FIO brokera na futures. Neplatím žádné měsíční poplatky, ale zase mi "platforma" umožňuje jen ty nejzákladnější příkazy. Jde na e-brokera od fio napojit nějaká sofistikovanější platforma? (jako jde na Ib napojit Ninja) Zkoušel přes to vůbec někdo obchodovat? Vždyť přece dřív, když se obchody zadávaly telefonicky, se to taky nějak dalo dělat. Přijde mi, že na to, abych vstoupil do dlouhé (nebo krátké) pozice s jedním/dvěma kontrakty mi e-broker stačí, i když musím všechno zadávat ručně. Můžu si svůj systém otestovat naživo a netlačí na mě nevyhnutelnost měsíčních paušálů za pronájem platformy.

Děkuji za každý názor. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 1,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Mlokz,

brokeři se liší kvalitou exekuce, platformami (a možnostmi), cenami (fixní + hlavně komise), úrovní podpory, zabezpečením atd.

Tedy u výběru brokera záleží, co člověk preferuje. IB určitě není nejlepší broker. Je to levný broker, který nabízí například nadstandardní techonologie (například API) a z mého pohledu je důvěryhodný.

Ad evropský broker - tady hlavně záleží CO chcete obchodovat. Např. americké trhy nemá smysl obchodovat s evropskými brokery, protože ti budou spíše dražší atd.

Pokud FIO neumí posílat příkaz pod Vašim jménem, tak přeci existují další banky - toto mi v tradingu příjde jako úplně ta nejmenší komplikace. Ale pod jakým jménem by pak platbu posílali... Podle mě půjde z FIO převod normálně provádět..

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
jsem začínající, mladý "broker" - tedy užívám demo účty.... Nechci tu psát příběhy, co tu už proběhli tolikrát a musíte být na ně alergičtí. Je mi něco málo přes 18 let a mám nastudovány knihy a další inspirativní knížky - klasika - Kiyosaki, Alexander Elder, Ludvík Turek, knihy od pánů: Nesnídala a Podhájského, Steenbarger, John Vanhara, atd.

Mám sny, jako: vydělat kapitál-tradovat, vytvořit pasivní příjmy, začít podnikat i v jiných oborech a uspět i v jiných mých zájmových oblastech. Abych se ale dostal k jádru.[bold]Mám dotaz zda se někde v České Republice nachází nějaké vzdělávací centrum - typu něco jako má Microsoft : Studentské trenérské centrum - vychovává si vlastně budoucí zaměstnance, akorát zda je tedy něco takového i pro budoucí tradery/brokery.[/bold] Chápu, že samostudium je důležité a trading je celkem uzavřený byznys, kam patří úzká skupina lidí a info/zkušenosti si předávají pouze za úplatu, za nějaké semináře, kurzy, vzdělávací materiály,.... Bohužel já si to zatím nemohu dovolit.
Cítím se v tomto oboru sám a i časově odsouvám a prokrastinuji trading, jezdil bych i klidně přes půlku republiky, jen abych mohl víkend strávit ve společnosti lidí, jenž se zabývají tradingem. S tímto se pojí další dotaz: [bold]Zda nějací brokeři - teď myslím kamenné společnosti nabízejí určitý typ "brigády" ? [/bold] - vím, musí se to číst směšně, už jen protože se přes víkend neobchoduje. Mám na mysli i klidně nějakou podřadnější práci, jen abych se dostal blíže do té mé vysněné komunity, od kterých mohu čerpat inspiraci, motivaci a hlavně zkušenosti.

Nechci skončit v komunitě kluků z OVB, jen abych si připadal, že "podnikám" - tady nekritizuji, existuje a pracuje takto spoustu firem, ale OVB je profláklé, proto jmenuji. Nechci si už vydělávat na podřadných brigádách ale chci získávat zkušenosti, jenž mě posunou vpřed. Výplata z mých aktuálních brigád už pro mě znamenají jen čísla, která jsem získal něčím co bych v životě nechtěl dělat, ale jen proto, že to jsou právě peníze, které avšak každý potřebujeme, tak to trpím.

Děkuji mockrát za odezvu a Vaše rady, budou pro mě klíčové :) .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nemyslím si, že nic takového existuje. A pokud v 18ti začnete pracovat někde "v oboru", tak bych si tipoval, že právě skončíte spíše v nějakém telefonním callcentru....

Osobně bych radil rozvíjet se po dalších stránkách. Pokud se chcete věnovat tradingu, tak bych studoval statistiku, programování a podobně a tradingu bych se věnoval při této činnosti.

Petr

Kubino Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím,
> jsem začínající, mladý "broker" - tedy užívám demo
> účty.... Nechci tu psát příběhy, co tu už proběhli
> tolikrát a musíte být na ně alergičtí. Je mi něco
> málo přes 18 let a mám nastudovány knihy a další
> inspirativní knížky - klasika - Kiyosaki,
> Alexander Elder, Ludvík Turek, knihy od pánů:
> Nesnídala a Podhájského, Steenbarger, John
> Vanhara, atd.
>
> Mám sny, jako: vydělat kapitál-tradovat,
> vytvořit pasivní příjmy, začít podnikat i v jiných
> oborech a uspět i v jiných mých zájmových
> oblastech. Abych se ale dostal k jádru.Mám dotaz
> zda se někde v České Republice nachází nějaké
> vzdělávací centrum - typu něco jako má Microsoft :
> Studentské trenérské centrum - vychovává si
> vlastně budoucí zaměstnance, akorát zda je tedy
> něco takového i pro budoucí tradery/brokery.
> Chápu, že samostudium je důležité a trading je
> celkem uzavřený byznys, kam patří úzká skupina
> lidí a info/zkušenosti si předávají pouze za
> úplatu, za nějaké semináře, kurzy, vzdělávací
> materiály,.... Bohužel já si to zatím nemohu
> dovolit.
> Cítím se v tomto oboru sám a i časově odsouvám
> a prokrastinuji trading, jezdil bych i klidně přes
> půlku republiky, jen abych mohl víkend strávit ve
> společnosti lidí, jenž se zabývají tradingem. S
> tímto se pojí další dotaz: Zda nějací brokeři -
> teď myslím kamenné společnosti nabízejí určitý typ
> "brigády" ? - vím, musí se to číst směšně, už jen
> protože se přes víkend neobchoduje. Mám na mysli i
> klidně nějakou podřadnější práci, jen abych se
> dostal blíže do té mé vysněné komunity, od kterých
> mohu čerpat inspiraci, motivaci a hlavně
> zkušenosti.
>
> Nechci skončit v komunitě kluků z OVB, jen abych
> si připadal, že "podnikám" - tady nekritizuji,
> existuje a pracuje takto spoustu firem, ale OVB je
> profláklé, proto jmenuji. Nechci si už vydělávat
> na podřadných brigádách ale chci získávat
> zkušenosti, jenž mě posunou vpřed. Výplata z mých
> aktuálních brigád už pro mě znamenají jen čísla,
> která jsem získal něčím co bych v životě nechtěl
> dělat, ale jen proto, že to jsou právě peníze,
> které avšak každý potřebujeme, tak to trpím.
>
> Děkuji mockrát za odezvu a Vaše rady, budou pro mě
> klíčové .


Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Kubino)
připojím jen názor k té komunitě lidí....
Tahle myšlenka je sama o sobě zcestná.

Pokud Ti nestačí komunita zde na FIN, tak hledej na zahraničních serverech, protože v ČR není nic jiného / zajímavého a kvalitního, narazíš jen na napodobeniny FIN s jasným úmyslem - vydělat na kurzech a hlavně 99 procent lidí v těchto komunitách dlouhodobě prodělává a to často i na SIMu (pak se není trochu co naučit).

VIP komunity: Úspěšní si mezi sebe notabene zadarmo nepouští nováčky, nemají důvod.

Přesně chápu jak se cítíš, řešil jsem před rokem obdobnou věc. Šel jsem pak cestou založení vlastní skupiny nadšenců, která je dnes uzavřená, scházíme se i osobně na několikadenních srazech, o to více je vše postavené na důvěru v předkládané informace. Dát dohromady 20 lidí ve stejném oboru a se stejným nadšením pro to do kupy, je věc neskutečně vzácná.

Doporučuji udělej to samé, navzájem se pak budete motivovat k růstu v problematice a výsledky se dostaví sami, pro tebe to může pak být jen přestupní stanice, ale díky vytvořenému profitu se dostaneš někam dál.

Hodně štěstí ;)

ZYP

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Petr:
Děkuji za odpověď. Pokud jste studiem myslel VŠ, tak si myslím, že je pro mě neperspektivní. Jsem hodně time managementový typ a myslím, že by výsledná prospěšná informační hodnota byla malá, ale pokud máte na mysli samostudium, tak se na ty doporučené oblasti zkusím zaměřit.

to ackin:
Děkuji za feedback. Udělal si dobře. Pokud něco není, tak to žaložím :) . Budu se inspirovat a snad dám tedy také nějaké lidi do kupy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj měl bych jeden dotaz, pro někoho je asi dost triviální, ale přemýšlím nad ním už nějakou dobu.
Chci si koupit nějaké akcie firem v USA. Žádná velká investice, jen něco kolem 200k.
A teď k tomu jak to udělat. Nechci žádný obchodní platformy a takový věci co se používají na livetrading atd...
Důvod je jen jeden a to ten, že chci akcie koupit a držet je 20let. A během této doby mě absolutně nezajímá jak se budou vyvíjet na trhu, nechci to sledovat atd... Neptejte se na to proč to tak chci, prostě to tak je. Někde jsem četl, že fyzické papírové akcie už nějakou dobu neexistují a vše teď jede elektronicky. Proto mě zajímá jak budu já vědět, že ty akcie vlastním a tudíž jak to bude vědět trh? Co vlastně budu mít "fyzicky" v ruce?
A po dvaceti letech až se rozhodnu s tím něco udělat (nepředpokládám, že by ty firmy padly...) jak to prodat?
Je mi jasné, že do tak vzdálené budoucnosti nikdo nevidí, ale prosím o odpovědi jak to udělat...

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...