Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 72
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobrý den
Prosím někoho, kdo má s touto věcí zkušenosti, jestli by mě nenavedl - setkal jsem se u grafů na barchart.com s jednou nejasností - jaký je rozdíl v grafech mezi nearest a continue ? Na to samé období existují různé grafy a je to dost zásadní, pokud bych si chtěl do grafu promítnout např. vzdálenější rezistenci. Souvisí to snad se spreadem mezi jednotlivými kontrakty ? Jak na sebe vlastně navazují dlouhodobá data ? Děkuji za případnou odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den,

předem musím říct, že jsem se ještě nedostal k backtestingu, natož papertestingu. I když už celý květen pracuji s grafem od: www.futuresource.com/charts/charts.jsp , kde tento odkaz je na Finančníku. Můj systém práce, s tímto grafem je velmi jednoduchý. Vždy, když uzavřely trhy, celý den (graf) jsem si uložil a druhý den ho vyhodnotil mým skromným, začátečnickým obchodním systémem. Jak už asi mnozí vědí, tyto data jsou spožděná o 10 minut, ale to mě v této době vůbec nevadí. 17. 6. jedu na kurz e-mini trhů a po tomto kurzu začnu přemýšlet o koupě SierraChart a opravdovém "ostrém" backtestingu.
Chci se zeptat na toto: v grafu, který používám, musím vždy, když, chci zjisti nový pohyb ceny, tak musím klepnout na tlačítko Get Chart, aby se mi graf aktualizoval. Zajímá mne proto, po jakých časových frekvencí se E-mini SP 500 aktualizuje. Podle pozorování s Futuresource grafu, tak je tento časový interval půl minuty. SierraChart jsem ještě neměl možnost vidět, tak opravdu nevím, jak to chodí v live datech a v takovém softweru.
Za čas bych na to přišel sám, ale i tato maličkost mě zajíma z hlediska mého obchodního plánu.
Děkuju moc za reakce.

S pozdravem Mitaros

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Mitaros:
podobný styl grafů, akorát s podstatně více indikátory/oscilátory Tech.Analýzy najdete třeba na
www.pfgbest.com/traders_tools/quotes/fs_quote.asp
a dovolím si dodat:
i zde velmi podrobně popisované SierraChart+Track'nTtrade jsou kvalitní SW, ale na jak píšete "ostrý backtesting" si osobně myslím že snad ani není třeba užívat placené SW a úplně reálná data.
Proč?
Backtesting dělal/dělá snad každý, každý jinak, po svém, každý ale na ostrém trhu zjistí že k věci přistupuje psychika. A ta u někoho umí otočit i skvěle zvládnutý backtesting jinam. Drahé SW či placená reál data nemusí být zárukou úspěchu. Tím Vás rozhodně nechci odrazovat od čehokoliv! - jistě víte co a proč chcete užít abyste byl úspěšný :-)

úspěch na papíře i v reále přeje
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

zajímalo by mne, jak rychle se plní obchodní příkazy typu Market (např. E-mini SP500). Používám 5min. graf a vstupuji do trhu vždy, když mi obchodní systém vykáže obchodní příležitost. V tomto případě čekám na ukončení 5min. chartu a až se tak stane, ihned zadávám obchodní příkaz typu Market. (zatím ještě nemám žádný SW, natož účet)
Jaká je doba, mezi kliknutím (zadáním příkazu) a vyplněním (kdy prostě koupím/prodám)? Zajímám se proto, zda dokážu "zachytit" Open hodnotu, na začátku 5min. chartu, nebo je ten trh, tak rychlý, že nikdy nechytnu tu Open hodnotu, která je pro mne klíčová. Jak to je? Musím se takhle ptát, protože zatím nemám žádné live data.

S pozdravem Mitaros

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...