Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • 7 months later...
  • Odpovědí 72
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobré odpoledne,

nějak jsem nezvládal poslední příšpěvek - chybí text! :-)

Mám dotaz na fungování stejných indikátorů ve stejném grafu (zde např. Corn CH07 ke dni 25.1.2007) u dvou různých poskytovatelů dat - zde Barchart a FutureCom.
U obou jsem nastavil stejný histogram MACD 12/26/9 - u Barchart je rostoucí ale u FuturesCom je klesající! :-(

Jak je to možné?

Předem díky na odpověď
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Dobrý den.
mám jeden dotaz ke grafům: na ose y je v grafech cena a mě by zajímalo kde zjistím za jaké množství dané komodity se platí daná cena... třeba u indexu Eura je mi jasné že cena je v současné době kolem 1,3 dolarů za euro, ale není mi to jasné třeba u grafu LIVE CATTLE tam je cena v současnosti kolem 100 ale za jaké množství se těch sto platí? Kdyby to bylo za 1 libru bylo by to trochu moc, tak mi prosím poraďte kde to mám najít. Nechápu proč to není v grafu uvedeno (používám grafy z barchart.com).

děkuji Venca

Link to comment
Sdílet pomocí služby

drvr Napsal:
-------------------------------------------------------
> to Venca:
>
> na ose Y je sice cena,ale vyjádřená v bodech, ne v
> penězích. Např. u ER2 je je jeden bod za
> 100dolarů,u YM je 10 bodů za 50dolarů.
>
> Veronika


no tak v tom případě ale ty body jsou vztažené na určiné množství komodity např u toho eura je jeden kontrakt na 125 000 euro a hodnota 1 eura je 1,3 bodu
a mě zajímá jak je to u live cattle tam je kontrakt na 40 000 liber a mě zajímá na kolik liber připadá současná hodnota kolem 100 bodů?

nebo melu úplně z cesty?

například u ropy mi to taky vychází kontrakt je na 1000 barelů ropy a současná cena je něco málo přes 78 dolarů za barel a to odpovídá tomu co je v grafu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak už mám pocit že jsem na to přišel... podle mě je na ose y cena a pokud se cena změní o jeden celý dolar tak hodnota kontraktu stoupne o částku "hodnota plného bodu". u ropy je cena na ose y uváděna za 1 barel, u live cattle pro 100 liber, u zlata pro 1 troyskou unci, u kukuřice za 100 bu (mimochodem nevíte co to je bu?).

je to tak? doufám že ano protože jinak už si to nedovedu vysvětlit

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobry den,

cital som vela tu na finacnikovi ako je dolezite napozerat si grafy a ziskat pre ne cit,
co je logicke, ale mam nejake nejasnosti.

Kedze este nemam svoj obchodny system a nechcem zacat testovat cudzi OS
(aspon zatial), mam trosku zmatok aky typ grafov zacat sledovat, kedze
kazdy OS pouziva nieco ine .. mal by to byt casovy, range bars, volume .. ?

Nejake odporucania ohladom nastavenia RB ? Zda sa mi ze Woodie poziva 15 range
na TF(?). ohladom FESX nemam sajnu.

Osobne sa mi paci myslienka range bars, ale neviem ci sa daju na takychto grafoch
obchodovat napriklad doubhle top/bottom a ci je na nich vidiet S/R urovne ako
na casovych (pretoze s tymito jednoduchimi formaciami by som rad zacal, aby som
trosku porozumel trhu - chcem zacat s TF alebo/a FESX)

Vdaka:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mazac:

v zacatcich je prakticky uplne jedno jaky trh a jaky timeframe sledujete..pocitam, ze tim nechcete travit treba pul roku, takze to je jen kratkodoba zalezitost zalezitost, nez se zacnete vice profilovat a smerovat k urcitemu trhu a timeframe..

muzete tedy klidne zacit s TF nebo FESX..je to v zacatku podle me opravdu jedno..a timeframe muzete zvolit napr. klasicky casovy graf 3min nebo 5min..jde jen o to seznamit se s tim jak vypada trend, korekce atd...jen koukat, koukat a postupne treba pridavat vyhledavani zakladnich formaci jako double top/double bottom, kreslit trendove linky, S/R urovne atd...

az si vyberete nejaky zakladni OS, ktery chcete zkusit, pak si teprve detailneji zvolte timeframe a trh...samozrejme ze i to muzete a mozna i budete pak casem zase menit, nez najdete idealni variantu pro vasi osobnost..

PS. casem muzete koukat i na vice timeframe, tj. dat si treba tri grafy pod sebe (tickovy,range bars a casovy) a divat se, jak se jednotlive grafy vykresluji, co je na nich odlisneho atd...tak se postupne seznamovat s ruznymi timeframe..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mazac
dovolim si svuj pohled
ja vubec zadnej problem s prebiranim ciziho OS nemel. Vzdyt i proto jsem sel na emini1. Zacal jsem backtestovat - respektive to bylo jen takovy jalovy pokusy (ucil jsem jen vlastne finWin patterny) kde moje eqity byla porad na nule. Pak jsem 2x zmenil timeframe az jsem nakonec skoncil u presne toho co tu dela jeden obchodnik, ted uz live a sice Gordon.
Ono ten sytem stejne ve finale nejde prevzit do puntiku, protoze stejna nakonec sedi pred tim grafem sam za sebe a kazdej pak tu jednotlivou situaci vyhodnoti jinak, kazdej ma jiny priority jednotlivych faktoru. Kazdej si musi udelat svuj backtest atd.
Ja se chtel od zacatku dobrat se co nejdrive k jednoduchymu systemu s kterym budu sto prezit. Gordonovo vlakno to je proste skola, studnice napadu. A dalsi vyhoda, muzes si zaobchodvat sam za sebe a pak to zpetne porovnat se screenama v Gordonove vlakne. Obchodnici tam komentujou svoje obchody a leccemu se clovek muze priucit/inspirovat.
Takze jsem videl, ze Gordonovi to funguje a to mi hodne na zacatku pomohlo - to videt.
Ale jak rikam, je to jen muj pristup a muj pohled na vec.
Preju hodne trpelivosti
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...