Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jen klouzavé průměry


Doporučené příspěvky

Ahoj,
trochu nechápu, proč se zde řeší ultra složité obchodní systémy, když na jakémkoliv grafu zkusím jednoduchý klouzavý průměr, tak mi to vychází vcelku dobře. Vstoupím do pozice a buď ji uzavřu s menší ztrátou nebo mě klouzavý průměr nechá růst s trendem. Pravda, že jsem do toho nezapočítal poplatky bookerovi, ale i tak si myslím, že by to vycházelo vcelku dobře.
Nebo se mýlím, proč se nepoužívají jen klouzavé průměry, mě přijde že by to bylo docela ziskové?

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasoo Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ahoj,
> trochu nechápu, proč se zde řeší ultra složité
> obchodní systémy, když na jakémkoliv grafu zkusím
> jednoduchý klouzavý průměr, tak mi to vychází
> vcelku dobře. Vstoupím do pozice a buď ji uzavřu s
> menší ztrátou nebo mě klouzavý průměr nechá růst s
> trendem. Pravda, že jsem do toho nezapočítal
> poplatky bookerovi, ale i tak si myslím, že by to
> vycházelo vcelku dobře.
> Nebo se mýlím, proč se nepoužívají jen klouzavé
> průměry, mě přijde že by to bylo docela ziskové?

Moving average je jeden z nejlepsich indikatoru a urcite se vypalti jim zabyvat. Ale neni to tak snadne jak pises. Napriklad, jaky pouzivas signal ke vstupu? A jak urcis zda je trh v trendu nebo v konsolidaci? 70% vsech dnu je v konsolidaci, jenze s klouzavym prumerem se vydelava temer vyhradne v trendujich dnech. Dalsi problem je pochopitelne v urceni spravneho targetu abychom neskoncili s temi "mensimi ztratami" i v tech ojedinelych dnech, ve kterych se na zaklade moving average hypoteticky vydelavat da. Jinymy slovy, jedna se patrne o system nasledovani trendu, tudiz z logiky "trader's equation" nutno pocitat s tim ze pouze mensina (napr. 30-40%) vsech obchodu skonci na cilenem profitu. A to znamena ze techto 30% obchodu musime provest naprosto bezchybne, aby nam kompenzovaly tu ztratovou vetsinu. Staci jedina chyba - obchod ktery mel byt ziskovy promenime v dusledku emoci ve ztratu nebo napr. jen maly zisk, a cela nase statisticka vyhoda kose poslednich 10-20 obchodu je v haji, jelikoz potrebujeme kazdy potencialne ziskovy obchod k zisku dovest, jinak celkovy soucet ztrat v kosi urciteho poctu obchodu prevysi celovy soucet profitu. A to je jen zacatek. Nalezt profitabilni system s pouzitim MA neni tak snadne, jak se ti momentalne zda. Schvalne napis nejake parametry (mechanicka pravidla), muzem to naklepat do Tradestation a uvidime co z toho vyleze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Ja jsem dosel postupem casu (peknych par let) prave vyvojem, kdy jsem zacinal na jednoduchem grfu s jednim dvema klouz. prum a postupne rozsiroval. Typicky novacek co chce zdolat svet dokonalou TA- aneb cim vic v grafu tim vic :-D

To co rikas ma logiku. Mene je vice. Vi to asi kazdy, ale malokdo to aplikuje do praxe. Ja jsem postupem casu omezil svou veskerou technickou analyzu na dve veci. Neni to ma metoda a pise se o ni take dost casto, ale me funguje. Otevru si graf na cele okno monitoru. Pokud je cena zacatek vlevo vys, nez konec v pravo- jde dolu a je to Bear a naopak. Veskera technicka analyza hotova a vyodnocena asi za 1 sekundu. Uzasne, jak nemrhame svym casem, nebo ne?

Jako swyngovy obchodnik tedy pockam na chvili, kdy je smer jasny a nastoupim do protitrendu. Tim nechci rict, ze je to idelani. Kazdy ma svuj zpusob a je velmi popularni vsem tlacot do hlavy trendove obchody. Logiku to ma a funguje to. Funguje je to ale jen proto, ze vetsina obchoduje kratkodobe a tak drobeckuje postupne na trenodvem pohybu a generuje zisk. Ja jalo swingovy obchodnik se ridim pravidlem nakupuj za levno a prodavej za draho. Sice obchody trvaji dele, ale generuji stabilni zisk.

Tak a tedy- udelej si technickou analyzu jak chces, ale mej ji opravdu co nejjednodussi. Jsem si zcela jist, ze pokud dotahnes jeden jediny klouzavy prumer k dokonale aplikaci- vygenerujes mnohem veti a stabilnejsi zisy nez matlove s umeleckymi hejbatky v grafech-co to nedelaji kvuli penezum, ale kvuli vlastnimu egu. Ja na svoje EGO kaslu. Delam to pro penize ne pro sebe.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...