Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 285
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To je dost nekonkrétní dotaz, připadámi, že se bavím s někým, komu ve skutečnosti o žádnou diskuzi nejde. Takže můj poslední příspěvek směrem k vám Honzo pokud chcete pokračovat v tomhle duchu.
Např. na trhu AAPL žádný trend nevidím, Sója viz zde www.akcie.cz/komentare-a-doporuceni/116012-soja-s-ohledem-na-pretrvavajici-sucho-v-usa-prudce-posilila/
dále viz:
www.akcie.cz/komentare-a-doporuceni/115983-nokia-leti-vzhuru-po-dohode-s-microsoftem-cez-pada-na-nove-osmilete-dno/
a zbytek si už vyhledáte

BTW: zkuste si na svoji otázku odpovědět sám a pak se s námi podělte o odpověď, jsem na to zvědavý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Žádná zpráva přece nevytvořila žádný dnešní trend, trendy vytváří obchodníci svými příkazy, kterými tlačí cenu nahoru nebo dolů, tj. příkazy pro nákup nebo prodej při vstupu do pozice nebo prodej nebo nákup při uzavírání pozic na PT nebo SL, případně BE. Každý má pro svoje umístěné příkazy nějaké "logické" zdůvodnění, někdo používá technickou analýzu, někdo fundamentální, někdo vstupuje do trhu náhodně, někdo tam skáče za market, protože je gambler a chce být v akci, každý má zkrátka jinou motivaci. Jak je možné, že ve stejném okamžiku někdo prodá a někdo jiný koupí a zároveň tito lidé vstupují oba dva do rozdílných pozic? Ví ten jeden něco více nebo něco jiného než ten druhý? ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radim,
nebud popudlivej, Honza te chtel jen klasicky "chalengovat" abys obhajil svoje tvrzeni.
Tvoje priklady jsou sice dobre ale rek bych, ze zpravy (korporatni) jsou dulezite u akcii a u klasickejch komodit zase vedou sucha/ zaplavy/ otevirani/ zavirani dolu, apod (jsou to vlastne jeste zpravy??).

Pohyby a trendy u futures (TF, NQ, DAX, ...) jsou ovlivneny mnoha duvody: dav, sentiment, konec/ zacatek mesicu/ ctvrtleti, ... zajistovani portfolii a zmeny .... ale i zpravy. Na druhou stranu je pravda, ze trhy casto cekaji pred dulezitymi reporty a rozjedou se az po nich.
Tvrdit, ze vse zavisi na zpravach je dost odvazny generalizovani. Mozna u dlouhodobych trendu (tydny a mesice) to funguje spis na zpravach ale rek bych, ze cim mensi timeframe, tim nastupujou jine duvody.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime, prosím neberte to jako pokus o nastolení konfrontačního ducha, pouze jsem chtěl naznačit, že věci nebývají tak černobílé a jednoduché, jak možná z vašeho názoru vyplývalo. Jak píše cipinek - pohnutek k tomu, aby se cena hýbala v trendu nebo zůstávala v nějakém chopu, sideways, tvořila nějaký pattern, jsou v reálu zkrátka tisíce a nějaká "zpráva" může tak být pouze známým příměrem "hýbnutí křídly motýla v Indickém oceánu může rozpoutat bouři na Aljašce". Samozřejmě jsou situace, kdy velká část trhu čeká na něco zásadního, jako je rozhodnutí o sazbách, které samozřejmě může spustit lavinu rozhodnutí účastníků trhu, kteří na základě sazeb rozhodují o realokaci prostředků.
Obchoduji naživo už hodně přes 10 let a zažil jsem situace, kdy i celkem zásadní zprávy, na kterých jsem čekal velký trend vyústily pouze v prudké oscilace, které končily sideways a naopak jsme měli řadu dní, kdy i při absenci jakýchkoliv zpráv trh pěkně trendoval nebo začal trendoval po zprávě/makrodatech, které byly zcela nezajímavé a člověk by si řekl, že se nic dít nebude.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to sublo:
Já jsem ale příklady dodal :) Honza by měl na druhou stranu, prokázat, že to pravda není když chce "chalengovat".
"u klasickejch komodit zase vedou sucha/ zaplavy/ otevirani/ zavirani dolu, apod (jsou to vlastne jeste zpravy??)." - ano, jsou a trh na ně reaguje :)
"Mozna u dlouhodobych trendu " - ano, u trendů, ale o tom píšu už od začátku. Čím menší TF, tím více to ovlivňují jiné důvody - souhlasím.

to Honza: Jen zprávy určitě na cenu dopad nemají, to máte pravdu, není to jen o zprávách, ale na trendy a raději dodám dlouhodobé, mají.
Zmiňovat post cipinka, to si ze mě děláte legraci, četl jste to? "Ví ten jeden něco více nebo něco jiného než ten druhý?" Sorry, ale insider trading už jsme snad ve škole probírali ne (td)

Ano, zprávy spustily pohyb na trhu, ale proč jen oscilaci? Kdo na tuto otázku odpoví pochopil o čem mluvím.
Pořád jsem zvědavý co podle vás vytvořilo ten včerejší trend, rád se přiučím od zkušenějšího.
To že z vašeho pohledu žádná zpráva neproběhla, nemusí znamenat že neproběhla, jen o ní nevíte.

BTW: "hýbnutí křídly motýla v Indickém oceánu může rozpoutat bouři na Aljašce". - neprokázaná teorie, jeden váš nákupní/prodejní příkaz spustí trend, to opravdu myslíte vážně? :)

Pokud chcete věřit, že trendy způsobuje něco jiného, než zprávy a reakce účastníku trhu na ně, tak já s tím problém opravdu nemám a nikomu z vás to neberu.
Peace :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime, nemám čas si procházet historii a hledat a vzpomínat, kdy jaké situace byly to fakt ne, takže jestli chcete 1:0 pro vás, z paměti argumentovat neumím. Pamatujete si ale např. flash crash? Jaká zpráva byla, že např. Dow Jones udělal největší jednodenní pokles v neskutečném trendu? Možná že nějaká zpráva byla a tak těžko můžeme rozsoudit, ale celý pád nastal v podstatě jedním obrovským náhlým impulsem obřího prodejce (podílového fondu) následovaným okamžitou reakcí HFT algoritmů. Celý trh se dostal do spirály, ze které prakticky nebylo úniku a až teprve poté se začaly šířit zprávy různého typu, o co vlastně jde nebo nejde a co že se to děje. Mám ještě v paměti občasné soustředěné akce velkých hráčů stopující long pozice na krásném trendovém signálu po velmi bullish makrodatech, nebylo to vždy, ale ani výjimečně. Trh zkrátka očekával trend up, volume up, cena jakoby najížděla do trendu a pak to přišlo - velcí hráči začali zasypávat kvanty prodejů a zcela otočili situaci. "Dav" začal následoval nebo musel následovat (nucené prodeje apod.) a bylo z toho sado maso, které proti logice rozjelo trend třeba na týden (je to dlouhodobé nebo ne?).

Jaká zpráva vytvořila včerejší trend - bylo jich dost, takže si můžete vybrat pro svojí podporu, já to neumím odhadnout, jestli šlo o reakci na mezinárodní obchod USA, US Redbook nebo předchozí zprávy z EU (retail sales, HDP) nebo šlo jenom o čekání na US beige book? Kdo ví, ať odpoví, nedokážu říct, že určitě nešlo o trend vyvolaný zprávou nebo zprávami, ale na druhou stranu si nemyslím, že jste i vy schopen najistotu říct, že šlo o reakci na zprávy/u.

Pro mě jako tradera je důležité to, že jsem byl schopen ze včerejšího trhu vytěžit. Filozofické úvahy nad tím, zda velké trendy způsobují zprávy nebo dlouhodobá očekávání investorů nebo aktuální stav ekonomiky, výhled do budoucna, zásahy centrálních bank, politická, daňová rozhodnutí a zákony anebo mix toho všeho nechávám jiným. Osobně preferuju "mix toho všeho a ještě něčeho navíc", ale pokud to tak není, nemám s tím problém a rád budu rozcupován a položen na lopatky :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak to jsme na tom časově stejně, proto už opravdu poslední příspěvek :)
Flash crash z 6.5. 2010 pokud máte na mysli tento, není dlouhodobý trend. Vždyť už 2. obchodní den po něm uzavřel trh stejně vysoko jako daný den před propadem. Z hlediska kratšího TF to klidně trendem nazvěte a spustil ho jak správně uvádíte fond a algoritmy tomu pořádně přikouřily.

Čistě pro trading je nedůležité co trend způsobilo, na tom se shodneme :)
Většinu času zprávy taky neřeším, krom vyhlašování výsledků akciových firem, to je totiž slušná příležitost ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja myslim ze mam na otazku ohledne stredecniho trendu pomerne logickou odpoved. Nejspis se mnou nebude kazdy souhlasit, ale to neni podstatne. Jelikoz si myslim ze jde o velmi zajimavy priklad, chtel bych se zde podelit o svuj nahled, ktery si navic myslim ze je snadno pochopitelny. Rad si prectu pripadne komentare a pripadne to muzeme dale rozebrat. Mozna bude i pro zkusene tradery nasledujici tvrzeni zcela novym poznatkem, ale i v akciovych indexech existuje urcita sezonnost, napriklad prvni tyden v zari je statisticky prinejmensim 60% pravdepodobnost uptrendu. Ale to rikam jen pro zajimavost. Ono totiz jde hlavne o to, ze s trhy nehyba nikdo jiny, nez instituce s obrovskym kapitalem. A takove instituce koukaji predevsim na denni graf, a nezridka i na tydenni ci mesicni. Prave jejich prikazy dle meho nazoru odstartuji vetsinu velkych trendu. Z hlediska support / resistance a price action (coz je u instituci bez diskuze prevazujici zpusob technicke analyzy) mame aktualne na trhu S&P 500 primo ukazkovou fomaci, kterou jsem se pokusil vysvetlit na prilozenych screench.

25255

25256

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No a pak tu mohou být diskutovány další pro trh zásadní až nejzásadnější věci typu vliv QE. Navrhněte Benovi B, aby stáhl těch svých 85 miliard měsíčně a ono by se ukázalo, jak na tom vlastně trhy jsou.... Viz např.

www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/08/Fund%20Flows%20August%206.jpg

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...