Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 285
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

no_one ziadna otazka neje blba, ale zacni tym ze si precitas manual, aby si chapal co je to rastuca sviecka a co klesajuca plus ine technicke zalezitosti.
Ja osobne odporucam precitat si ho raz pozvolna - ako keby si cital proste nieco prvy krat
Potom druhy krat si zapisovat poznamky
A treti krat ked uz budes citat budes rozumiet vsetkemu co sa tam pise.
A to je zakladny kamen

Potom obchodne zaklady si precitaj od zaciatku do konca
www.financnik.cz/clanky/zaklady/index.html?page=8 - pretocil som ti to uplne na koniec co je vlastne zaciatok, takze od konca na zaciatok je to podla datumu... , ale tiez citaj pozorne a uvazuj, zvazuj co by bolo asi pre teba, kde vynikas, kde je to tvoje silne JA ktore by si mohol uplatnit v tradingu a podla neho si potom najdi svoj styl, svoju cestu, svoj tradingovy svet, ktory ta bude bavit , naplnat, a ktory budes milovat.

Uz ked budes citat o roznych styloch, roznych pristupoch bude tvoje ja samo hovorit "toto sa mi paci" toto sa mi nepaci, toto by som si vedel predstavit atd... len staci pocuvat sameho seba a nepocuvat ostatnych

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jo jo, diky, ja jsem si manual precetl, nektere dily dokonce dvakrat ale o barvach svicek tam nic nebylo, alespon pokud si pamatuju, ted uz mam tak nejak v hrubych obrysech i to, cemu se tady rika obchodni plan, v hoooodne hrubych obrysech teda, musim jeste prijit na to jaky trh a pujdu zkusit nejaky ten backtest.

co se tyce trhu to je dalsi otazka kterou nevim.

vim ze chci intradenni
vim ze nebudu mit vic nez 5000 usd (mozna i min - 3000)
vim ze chci neco ne moc agresivniho

nejaky tip?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...

Mám dotaz týkající se mého učení rozpoznávat obchodní příležitosti... Chtěl bych znát názore zkušenějších traderů, zda by vstoupili do obchodu při této situaci. Jedná se o 15 minutový graf DE30. Od 1.8. bych tam osobně neviděl žádné příležitosti ke vstupu do obchodu. Je možné tady hledat formaci double top/bottom a vstoupit do short při ceně 9130, popřípadě do long při ceně cca 9255? Nebo jsem úplně mimo? Jsem začátečník... Jinak trh klesá posledních několik dní, takže osobně bych čekal na příležitost pro vstup do short pozice...

29203

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obojí má logiku, i short i long jak popisujete. Ptejte se ale zároveň na další otázku - kde považujete váš případný vstup za "fail" tj. kde mít stopa. Osobně bych případnému shortu dal menší expozici vzhledem k tomu, že předchozí pád je výrazný a dlouhý. Případně při dalším pádu "utahoval" rychleji SL, obraty po těchto pádech bývají prudčí a výraznější. Záleží vše, jak máte postavenou strategii. Samotný fakt, jestli položit stop sell a stop buy a čekat co bude, je jenom jedna strana mince zvané trading. Měl byste mít i představu, co s tou pozicí potom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

fuit:
První dvě věty docela dobře vystihly dvě podstatné "kapitoly" tradingu. Rozpoznat obchodní příležitost + zda opravdu vstoupit.

U první části - obchodní příležitost - mnoho v začátku napoví např. články o S/R úrovních, různých cenových formacích double bottom/top, a lze jistě najít další způsoby identifikace obchodních příležitostí (např. každý čvrtek, nebo válka v oblasti důležité pro určitou komoditu .....) . Záleží na časovém rámci a trhu, který chce člověk obchodovat. Pro intradenní trading, jak je zde na tomto serveru prezentován, bych začal S/R úrovně, swingy, DT/DB, flip a další se ukáží "samy".

Druhá část je asi mnohem těžší, ale je na ni jednoduchá odpověď. V duchu filosofie Finančníka, pokud to nemá být gambling, tak pokud splňuje daná příležitost pravidla TVÉHO OTESTOVANÉHO OBCHODNÍHO PLÁNU tak jistě - vstoupit.

A jak psal Honza.K : "co s tou pozicí potom" ....


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 1 month later...

Zdravím. Mám otázku ohľadom "chart style". Keď si na burze pozriem graf napr. SPX, tak pri "Chart styles" mám na výber Linear a Logarithmic. Čo presne znamená, že logaritmický typ grafu ? Keď naň kliknem, tak sa skoro ako keby nič nestane, len sa candles posunú trochu nižšie. Teda otázka znie, čo to je a kedy používam logaritmický typ grafu ?

29634

Link to comment
Sdílet pomocí služby

saguaro Wrote:
-------------------------------------------------------
> Zdravím. Mám otázku ohľadom "chart style". Keď si
> na burze pozriem graf napr. SPX, tak pri "Chart
> styles" mám na výber Linear a Logarithmic. Čo
> presne znamená, že logaritmický typ grafu ? Keď
> naň kliknem, tak sa skoro ako keby nič nestane,
> len sa candles posunú trochu nižšie.
>
> Teda otázka znie, čo to je a kedy používam
> logaritmický typ grafu ?

Doporucuju pouzivat vyhradne linearni, ktery je zdaleka nejbeznejsi (podivej se zde do nahodneho vlakna na nahodny screenshot, opakuj dvacetkrat, a pochybuju ze najdes jediny logaritmicky (mnoho platforem ho ani zrejme neumi zobrazit).
Logaritmicky ma vertikalni osu zalozenou na procentualnim rustu a z pohledu price action me osobne nedava ani moc smysl. Je to pekne vysvetlene zde: www.investopedia.com/ask/answers/05/logvslinear.asp

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravím :-) mám dotaz ohledně alternativního grafu a to konkrétně "renko bars". Zkoušel jsem si v Sierra Charts zobrazit na historických datech e-mini NQ a renko bary s nastavením 3 ticků, ale utvořily se mi velké mezery ve VOLUME. Asi je to hloupý dotaz, ale u těch svíček, kde je VOLUME na nule, tak to znamená že během těch 3 ticků (tedy 3 cenové hladiny) se neprovedl jediný obchod? Stává se to i např. u 3 svíček v řadě, což by znamenalo 3x3 = 9 cenových hladin na kterých nebyl uskutečněný žádný obchod. To by přece znamenalo, že ať už si zobrazím jakýkolv timefrime, tak na těchto cenách bych měl např. 9 ticků slippage? Ono to dělá i při vyšším nastavení, např. 6 a více ticků u těch renko barů. vysvětlete mi to prosím někdo selským rozumem, protože se mi nějak nezdá, aby to při dané cenové hladině nemělo žádné plnění příkazů. V příloze přikládám náhled. Děkuji :)

29733

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

2 Wojky

To je tim, ze tu michas hrusky s jabkama a se svestkama....
Predpokladam ze vis co je Renko, a co je volume... Takze tu mas vicemene tri veci na jedne ose... cas, volume a renko.

Ted budu lehce varit z vody, protoze Sierru uz jsem opustil drahne tomu let, ale predpokladam, ze SC to zobrazuje stejne jako NinjaTrader.

Takze priklad:
Mejme 16:00 a nejakej red fundament... Do trhu nabehne milion lidi => naroste ti volume v case 16:00 nebo 16:01, to je celkem fuk. A cena leti nahoru. Takze renko potrebuje pro jednu usecku volume vykreslit svoje 3-4 usecky na cene... Sierra resp. NT nebude a ani nemuze vykreslit "dalsi" volume, nebo "stejne" volume... mas zkratka na casove ose dve informace, a jedna z nich neni zavisla na case... A pri renko 3 je nasnade ze ti tohle bude delat.

Snad jsem to vysvetlil dost polopate. :) (A doufam ze spravne)

Rob99

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...