Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Začínající mladík


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 214
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Netvrdím, že backtestom treba stráviť 2-3 roky života, ale vrhnúť sa do obchodovania úplne bez neho, to si rovno môžeš hádzať korunou. Obchodovanie je o pravdepodobnosti a ak vôbec netuším aká je moja šanca na úspech a v čom je moja výhoda, tak ako môžem potom takémuto systému dôverovať. Backtest slúži i na napozeranie paternov, učí ma v ktorej fáze ich brať a kedy nie, tu predsa nejde len o slepé zapisovanie vstupov a výstupov, ale o poctivé čumenie do grafov a rozmýšľanie o tom čo sa v nich deje.
To potom radšej daj tú tisícku na charitu a určite budeš mať z toho lepší pocit, ako keď ju za pár dní slepo preklikáš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ať mě kamenuje kdo chce jak chce, backtestoval jsem dva roky přes 6 hodin denně, miliony statistik...

Vzpomenu ještě vlákno člověka jménem Gandalf, je to tuším ve VIP sekci, omlouvám se, ale už sem nechodím a nevím jak se lidé vyvíjí. Nicméně před prací Gandalfa smekám, udělal všechno možné, bylo vidět, jakou má touhu být úspěšný trader a také doufám, že se mu to povedlo, protože jsem v životě neviděl moc lidí, kteří objetovali své práci tolik co on. Nicméně rozebíral každou candelu každý pohyb trhu, podle mě mu z těch statistik vyšlo i jak často chodí trader na záchod atd... Bohužel ani po tom co věděl, jaký potenciál mají jeho patterny a jakou má pravděpodobnost nebyl schopný ziskově vydělávat. Ano, on byl na 100% schopný dodržovat plán. Problém byl podle mě někde jinde (vidím to až s odstupem času). Nechci zde vyvolávat diskusi o tom co je dobré a co ne. A nechci tu razit průkopnické teorie.

A ano, určitě si můžeš házet korunou a být ziskový. Záleží na tvé psychice a managementu. Zaměřil bych se spíše na to.

Většina traderů doporučuje backtestovat backtestovat atd... Většina traderů je neúspěšná.

Z backtestu nevidíš realitu, nevidíš jak se chová trh, neznáš fundamenty, které jsou tím hlavním, co hýbe trhem. Vidíš jen kostru čehosi a ani nevíš čeho. Pokud vyndáš z hodinek jedno kolečko, přestanou fungovat. V backtestu ti rozhodně chybí hodně koleček na to, abys na tom mohl cokoliv stavět, backtest je absolutně nevypovídající údaj, který si můžeš maximálně pověsit nad počítač a říkat si - "tak takovouhle statistiku jednou budu mít".

Ještě jednou zopakuji, že trading je umění. Malíř se nikde neptá kde ma použít jakou barvu a nechodí na fóra ptát se, jakej štětec kdo používá. Buď to v tobě je nebo ne.
________

Omlouvám se, ale poskytování emailů je zde zakázano, ale stejně si nemyslím, že bys ode mě mohl potřebovat víc věcí, než jsem napsal. Můj systém můžu napsat na tři řádky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pochybujem, že maliar s talentom, ktorý poriadne nedržal štetec v ruke sa postaví do kostola a začne v ňom z fleku kúzliť fresky a určite to nedokázal ani Michelangelo :). Najskôr sú námety, ktoré sa hodia na skicu a až potom sa ide na ostro, dnešní umelci sú však iní, padne im pixla s farbou na plátno a už v tom hľadajú umenie a pýtajú 20 000€. toľko k tvojmu prirovnaniu.
Súhlasím, trading je umenie, ale i umelec musí nejako začať, zdokonaľovať sa a pracovať na sebe, samotný talent nikomu nestačí, ale možno sú výnimky................

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Levatio
nevím zda jedeš live a zda úspěšně, ale pokud ano, možná ti pomohly právě ty dva roky testování? Nicméně každý jsme jiný, co je dobré pro jednoho jistě nepůjde druhému a je krásné, že je trading tolik různorodý. Pokud jsi úspěšný bez testů, bezva a moc ti přeji úspěch, ale to že navadíš úplného nováčka, aby testy nedělal mi příjde trochu mimo.
Osobně souhlasím s příspěvkem Freeman11, který to napsal velmi hezky.
Dobré obchody,
P

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...
  • 1 year later...

No, taky jsem začínající mladík. A ještě k tomu nerozvážný...

Celý (můj zatím krátký) život hledám něco, co by mě bavilo. Vysněnou práci nebo tak. Něco co by mě přitahovalo. No a teď jsem narazil na burzu.
Takhle mě nikdy nic nebavilo. Hltám znalosti, co práce a přítelkyně dovolí.
Dokonce mi přijde, že jsem na tohle celý život čekal, že jsem se konečně našel. Mám dobrý odhad, inteligenci (omlouvám se, nechci se vytahovat), baví mě matematika a celkově mám při (zatím virtuálním) obchodování pocity "vzrušení". Ne, nejsem úchyl, erotické vzrušení to není, ale takový ten pocit mravenčení.
Znalostí zas tak moc nemám a občas se i tady v diskuzích zatím ztrácím. Přesto mi znalosti lezou do hlavy samy (alespoň 3x lépe, než při studiu VŠ, dokončené při práci v řádném termínu).

Chci být trpělivý, ALE je to tak těžké. Mám lehčí finanční krizi (hypotéka apod.) - není z čeho šetřit a neskutečně mě žere práce (aneb "kdo chodí do práce, nemá čas vydělávat" bo jak to je).
Hrozně bych si přál pracovat z domova.

A teď k té blbosti. Vím, že by to byla děsná chyba. Vím, že by to byl obrovský risk...
Ale někdy mám chuť si prostě vzít půjčku v bance. Třeba 250 000,-. 50 000,- nacpat do kurzů a 200 000,- do trhu.
Dát výpověď a pár týdnů se věnovat intenzivní výuce.

A třeba po třech měsících vydělávat v průměru 100$ denně a jsem nejšťastnější na světě.

Když to tak po sobě čtu, vím, že to vůbec není moudré. Ale stejně mě to žere. Trochu mně pomohlo se vypsat.
Kniha Trading in the zone mi moc nepomohla. Tím, že dál chodím do práce si akorát utvrzuji negativní myšlení. Tak rád bych se vylíhl jako krásný motýl!

No, co si o tom myslíte? Popožene mě někdo, nebo naopak stáhne na zem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jeron992: půjčit si prachy na trading není úplně nesmysl, zvlášť pokud máš příjem, který ti dovolí úvěr splácet v pohodě bez závislosti na tradingu a zároveň máš už nějaké zkušenosti s tradingem tj. prošel sis nějakými ztrátami, naučil ses řídit risk a konzistentně aplikovat plán a hlavně už si nějaké peníze (aspoň trochu) tradingem vydělal. Vidět něco, co ti pod rukama funguje je jako otevřít pandořinu skříňku. Víš, že už to máš a jediné, co ti brání k neomezeným možnostem jsi už jen ty sám ....

Počítat ale s tím, že budeš úvěr splácet z tradingu, když si ještě neudělal ani jeden live trade, je něco jako myslet si, že poprvé sedneš do dopravního letadla a zaskočíš za profíka celou šichtu. Nevím o nikom, kdo by to dokázal, ale možná někdo takový bude. Snad, pokud sezeneš opravdu dobrého trading mentora, které tě bude vodit jako miminko za ručičku a ještě ti bude dělat osobního risk-managera.

Pokud máš ještě hypotéku, byl by to hodně solidní tlak na palici. Nevím nevím

Být tebou, nejdřív bych začal trochu u "seřizování" myšlení. Začít můžeš například zde www.youtube.com/watch?v=4a51wQAOGR4

Hodně štěstí (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně bych do toho nešel. Pokud myslíš trading vážně a nehledáš jen snadný prachy, protože jseš línej jako prase, můžeš to v pohodě dělat při práci, a na začátek vydělat. Nebo se vážně zamysli, zda by nebylo lepší začít podnikat v něčem rozumném, protože vzít výplatu, roztočit ji na nákupu/prodeji nějakého rozumného zboží je mnohem jednodušší a bezpečnější.
Rozhodně můžeš začít i s malinkým kapitálem, ale na burze se nechytneš. Tam musíš mít na účtě ranec, aby jsi v tradu neriskoval více než 5% kapitálu a vydělat je těžké - navíc musíš odečíst náklady a ještě to zdanit. Zeptej se brokerů, jaké jsou průměrné zisky - ve skutečnosti to je nula minus poplatky, ale pokud budeš patřit mezi ty šťastné, kteří na to mají a budeš tomu opravdu rozumět, tak něco můžeš vydělat. Nějaké promile obchodníků je schopno vydělávat trvale a dlouhodobě (opakuji - vydělávat, nikoliv jednorázově vydělat) 20%, ale to je fakt myslím pro většinu dost nedosažitelné.
Ale víte, v čem je problém? Že většina lidí tady nikdy nepodnikala a nemá zkušenosti s tím, jak se ty peníze těžce vydělávají a podceňují náklady a nebo neumí počítat, byť studují VŠ (ale nedělám si iluze, že kantoři na těchto školách počítat umí).

Příklad: vy se tu bavíte o nějakých 250k půjčce ... vezmu naprosto šílený a nereálný cíl, kdy předpokládejme, že dokážete vydělávat trvale 100% ročně. Je vám dvacet a máte 50 let do důchodu. S takovým zhodnocením byste odcházel do penze s 19537540250377273344. Kč .... víte o nějakém člověku, kdo tohle vydělal na burze? Já ne, nikdo takový totiž neexistuje. Proto je to naprosto nereálné a teď počítejte se mnou.
Protože jste na začátku svého života, nezkušený, půjčíte si čtvrt mega. Pokud byste z něho dokázal udělat do konce roku půl mega, je to 250k zisk za rok. Tzn. zhruba 20.000 měsíčně - ale pokud ty prachy budete chtít použít, musíte ten zisk přiznat a rozlučte se tak s třetinou až polovinou (nevím, jak vám tam ty sazby teď lítají) ... jste na nějakých 14ti tisících ... a začněte odečítat - hypotéku, bydlení, telefon, internet, auto, spotř. materiál, jídlo a žijete jako žebrák. Něco z toho asi proženete účetnictvím, jako náklad potřebný na dosažení zisku, ale nic to nemění na tom, že žijete jako žebrák.
Pokud vyděláte pouze nereálných 50% ročně, tak možná nevyděláte ani na telefon, internet a kancl.
Opravdu držte se při zemi a než se do něčeho pustíte, najděte si nějakého podnikatele ze svého okolí a pokecejte. Možná vám dá více než nějací pochybní diskutéři či zaměstnanci, kteří se kopou do prdele a mají plnou hubu keců :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

beraniste:

zase sis přečetl první větu do první čárky a hned ses nasoptil :) Samozřejmě je lepší "poctivě" pracovat a našetřit, je to takové "ušlechtilejší" :)
"pochybní diskutéři" - nevím jak ty, ale já píšu vždycky z vlastní zkušenosti ;)
"ale pokud ty prachy budete chtít použít, musíte ten zisk přiznat" - ten musíš přiznat i když je nebudeš chtít použít
já to myslel tak, že [bold]má příjem, ze kterého pokryje celý svůj provoz včetně splátky té půjčky[/bold] a pouze si půjčí na účet a jeho budování. Jeho jediný úkol by byl alespoň porazit RPSN a zaplatit roční daň z příjmu. A riziko? Jediné - přijde o účet (black swan, horká hlava) a úvěr bez problémů splatí a může nad sebou přemýšlet :). Pokud dosáhne 50% ročně, může za cca 2 roky úvěr doplatit a má celý kapitál pro sebe. Jestli není ale schopen udělat 30, 40, 50, .... ročně na burze, tak je lepší samozřejmě prodávat koblihy :D

tak pěkný den přeji :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud neudělá 30% na burze prací tak je skutečně lepší prodávat koblihy, protože to bude snažší a udělá na tom rozhodně více s menším kapitálem :-) ... 50% je nereálné. Jinak já se věnuji spíše podnikání a burzu mám na odkládání, kde mi peníze čekají na příležitosti. Zároveň je to forma diverzifikace veškerých aktiv a způsob, jak jednoduše zvýšit svoji produktivitu práce a získat z jedné odpracované hodiny více peněz. Když mi rentabilita z prodejů určitého segmentu klesne pod 50% ročně, tak daný druh zboží přestávám prodávat a raději vrhnu peníze na burzu. Protože lepší 20% bez práce a kontroly, než 50% pro které se musí dělat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jeron992.

Nevím, ale ve vaší situaci-lehčí finanční problémy- asi nebude nejvhodnější si zadělávat na další možné problémy. Možná, že se vám zdá cesta, kterou jste zvolil, jako vhodná, ale to jsou pouze první náznaky, které nic neznamenají. Co by se stalo, pokud byste o peníze přišel? Počítal jste i s touto možností? Trading není jenom o ziscích, ale především o učení prohrávat. Zatím nemáte žádné zkušenosti, pouhé dohady, že by to mohla pro vás být schůdní cesta. Nic víc, nic míň.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...