Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Testování strategie


Doporučené příspěvky

Takže abych nějak začal, jsem začátečník ve stadiu kdy se dokážu orientovat v základních pojmech, dokážu sledovat graf a aplikovat na něj mě známé indikátory. To znamená, že jsem schopen dát dohromady alespoň zákldní obchodní strategii.
Tohle téma zakládám protože mám pocit, že jsem se ucelenou odpověď nikde nedočetl a možná sem akorát špatně hledal.
Kde nejlépe testovat svoje strategie? Ze všech příspěvků jsem usoudil, že jsou min. dvě možnosti. Buď trénovat s grafy zdarma, které jsou ke stažení na internetu, nebo se např. založit účet u IB (intadení obchod) a používat grafy od nich.
Programátor nejsem, takže testování v exelu by mi zabralo dost času byť není nijak extra složité a proto se spíš asi přikláním k druhé možnosti. Teď mne napadlo jestli třeba není varianta pořídit si program sierra chart a možnost natáhnout si do ní historická data volně ke stažení z nějaké tady doporučené stránky.
Předem všem děkuju za reakce. Tyto stránky jsou pro mně neocenitelnou pomocí a inspirací v obchodování i v životě díky vstřícnosti jakou tady nacházím. Sem se ňák rozepsal co?? :-)) Hodně štěstí v tradingu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 135
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím Viki !
Možností je samozřejmě více. Záleží rovněž na tom, pro co se rozhodnete. Budete-li obchodovat pozičně a rozhodnete se pro pořízení TNT s account pluginem (279 USD-slevy), budete mít k dispozici na backtesting historická data mnoho let zpátky. Tozhodnete-li se pro ID, pak pro začátek je ideální Sierra (48 USD/3měsíce) + zakoupit historická minutová data od SC Magic, kde za 2letá data zaplatíte za 1 titul 16 USD. Není ovšem nad to, když si můžete ověřit svoji obchodní strategii na reálných datech, tedy zřídit si účet u ID a fundovat ho min. 2000 USD.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Viki,

pokud se rozhodnete obchodovat intradenně doporučil bych Vám založit účet u IB a fundovat ho. Dostane tak real data za pouhých 10 USD/měsíc (pokud obchodujete a vyděláte IB na poplatcích 30 USD jsou data grátis). Co se týče grafů: existuje mnoho řešení, některá jsou i zadarmo. Většina lidí zde používá Sierra charts, protože je to levné a přitom velmi dobré řešení. Jak psal Břonda do Sierry je možné velmi levně dokoupit i data pro backtest. Navíc existujou i fora, kde uživatelé tyto soubory poskytují a jsou volně ke stažení. Jenom upozorňuji, že jsem to nikdy takhle nezískával takže nemohu říci, jestli jsou data kvalitní, v jakém time frame jsou ukládány atd.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

TO BRONA:

Stiahol som si vyvoj ceny (napr zlata kontrakt na december 2006) z TNT, okrem daneho kontraktu, tam su data priamo od roku 1,2,2002. Ked si ale otvorim kontrakt zo septembra 2006 a porovnam data, ktore v nom su tiez, tak napr.z roku 2003 su ine ako v tom predchadzajucom kontrakte... neviete preco to je tak? Tieto data si chcem stiahnut a ich pre backtest do Metastocku.

Dakujem za odpoved ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to viki: asi sa chapeme dobre.... je mi jasne ze sa vyvija trochu inak... ale ked si zoberiem aluminium tak hodnota 1.12.2004 bola 89,2 v jednom kontrekte a v druhom 79,9 co je velky rozdiel nie? Jeden kontrakt je na december 2006 a druhy na dec.2004. Pravdepodobne sa to tu uz niekde riesilo, ako napajat kontrakty aby sa dalo pracovat s kompletnou casovou radou pre backtest... tak ak ano tak prepac za dotaz... ale to co som uviedol mi pride byt divne :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jj může to být i takový rozdíl. Dav má velkou sílu. No ono jsou metody matematické sofistikované, ale podle rozumu, když já přecházím na jiný kontraktní měsíc, tak přecházím ze dne na den, když se v novém kontraktním měsíci objevý dostatečné volume. Ale to je dost obecný. Pozičně neobchoduju, takže přesnou radu ti nedám..

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...