Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

screening akcií


Stanley

Doporučené příspěvky

Zdravím,

používáte někdo k filtrování akcií nějaký screening? Já jsem používal ten na stránkách Reuters, ale už není přístupný. Hledal jsem jiný a našel na Yahoo screen.finance.yahoo.com/newscreener.html Ten "Launch Yahoo! Finance
Stock ScreenerJenže" mi ale nefunguje-nezobrazí žádné tituly. Používáte ho někdo? Nevíte, čím by mohlo být způsobeno, že mi to nefunguje? Javu mám staženou a normálně se otevře. Po zadání kritérií a zmáčknutí Run screen mi ale nic nevyhledá, i když dám jen jeden jasný filtr(třeba Market kapitalizaci větší než 500mil.). Mělo by vyjet spousta titulů a nic. Děkuji za rady a tipy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Ahoj všem,
v knize pana Gladiše (Naučte se investovat) je celkem detailní popis fundamentální analýzy, který lze zprocesovat například v stock screening toolech na www.msn.com, www.yahoo.com, www.nasdaq.com.

S tradiningem začínám, zatím vše jen testuji, ale mám pocit, že (alespoň v dnešní době) je lepší pracovat s fundamentální analýzou (i akcie zdravých firem s P/E menším než 10 klesají, v lepším případě trendují do strany). Neporadil byste mi prosím někdo, jak dělat screening pro technickou analýzu? Tj jak najít akcie, u nichž se trend otáčí, nástup trendu, potvrzení trendu,.... Cokoliv. Sleduji pár akcií, ale buď mají super trend (nicméně dle triple screening - Dr. Elder - nepřichází signál ke vstupu), a nebo netrendují.

Díky předem za pomoc
David66

Link to comment
Sdílet pomocí služby

David66:

Nejjednodušší určení trendu je pomocí MA (moving average). Záleží však na tom, jaký jste typ obchodníka. Intradenní obchodník bude posuzovat jiné parametry než poziční obchodník nebo dokonce dlouhodobý investor.

Pokud chcete dělat "technický screening" snadno, tak se soustřeďte na vyhledávání rezistencí a základních formací.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

David66

Skus sa pozriet na problem s akciami trosicku inak. dnes je situacia na trhu taka ze realnu cenu spolocnosti a jej potencial cena akcie vobec nevystihuje . mozes ratat a rozne koeficienty a brat do uvahy fundamentalne data roznych firiem, vyrocne spravy a podobne veci. ale toto je povedal by som ten stary sposob analyzovania spolocnosti. nehovorim ze je s principu spatny, ale dnes , ked su trhy maximalne chaoticke a riadi ich z vacsej casti len trzny sentiment, su tieto analyzy v podstate na nic. Trh sa riadi chaoticky. ak hlavny trhovy index stupa. tak stupa vacsina akcii. ak klesa, tak klesa vacsina.
prepady a narasty su extremne a nezakladaju sa na tom v akej kondicii je samotna spolocnost, ale skor na tom v akej faze je momentalne trh.

takze fundamentalna analyza samotnych firiem je menej dolezita, ako samotna analyza trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

David 66.

Položil jste několik zásadních otázek,na které není lehká odpověď.Nejdříve si musíte zodpovědět,v jakém časovém rámci budete obchodovat,protože od toho se odvíjí vše ostatní.Jestliže budete otevírat pozice na pár hodin,pak význam fundamentální analýzy klesá.Jestliže budete obchodovat pozičně,myslím,že se už brzy začne lámat chleba.Už začínají být rozdíly mezi jednotlivými sektory.Jde o to udělat si pořádek v tom,jak chápete otázku toho,které konkrétní sektory se začnou po krizi zotavovat nejdříve,které pro to mají předpoklady.Až si zodpovíte tuto otázku,přijdou na pořad dne konkrétní akcie podniků,které podle Vašeho mínění přečkali krizi nejlépe a jsou relativně zdravé.Nezapomínejte,že zotavení na akciových trzích většinou jde o 6 měsíců napřed před změnou ekonomického cyklu.Celý cyklus trhů je velice dobře popsán v Dowově teorii.Je to stále se opakující a neměnný koloběh,založený na nejdůležitější hodnotě,kterou je psychologie.Je i dobré sledovat předstihové ukazatele ekonomiky USA,Eurozony atd.I oni dokáží jít před ekonomickým cyklem podstatně napřed.

Co se týče TA,je to běh na delší trati.Musíte vybudovat svůj obchodní systém,který Vám bude sedět.Musíte hlavně poznat sám sebe.Nejdůležitější není biflování cizí pravdy,protože sebedokonalý systém,který Vám nebude sedět,Vás zničí.Musíte vybudovat něco co bude vycházet z Vás.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...