Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

AKCIE


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 154
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 týdny později...

Uvazujem o investovani do cennych papierov cez FIO, kde by som skusila sama on-line nakupovat/predavat akcie. Chcela by som sa spytat niekoho kto cez nich obchoduje, mala by som pristup na obchodovanie so vsetkymi CP, ktore sa obchoduju na NASDAQ? Najvyhodnejsie by to bolo cez e-broker?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Milá paní či slečno,

přes FIO a vůbec přes jakékoliv české rádoby-brokery nedoporučuji obchodovat. Jsou to zloději, kterým nejde o prosperitu klientů. Buď Vás udusí poplatky např. 1% i víc z obratu (pozor, NE ze zisku, ale z obratu, tedy objemu obchodu - a je jedno či na obchodu vyděláte či ne - poplatky platíte vždy a to při nákupu i prodeji) nebo Vás doslova zadusí (finančně) tzv. nadměrných obchodováním. Schválně si to vygooglujte co to znamená. ČNB již proti těmto praktikám podniká příslušné kroky. Alespoň to tvrdí.

Osobně doporučuji (a já to tak dělám odjakživa) obchodovat přes nějakého amerického brokera a přímo na trhu USA. Je nejlikvidnější, poplatky jsou fér a máte největší výběr titulů pro investice (aktuálně 6757, z toho 3992 má jako derivát opce a lze u nich spekulovat na pokles - short sell).

Pro začátek je asi nejuniverzálnější broker IB, kterého většinou každý chválí.
Paradoxně já u něj účet nemám, neboť se věnuji čistě opcím na burze CBOE a můj broker je systém OX.

Přeji hodně úspěchů a ať brzy slyším o nové miliardářce v českých luzích a hájích. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to zabka: jak psal Dagobert, chcete-li nakupovat/prodavat pouze americke akcie, rozhodne bych zalozil ucet u brokera v USA... pokud chcete i ceske akcie, polsko, popr nemecko a chcete to delat pres fio, tak se smirte s tim, ze pokud budete delat hodne obchodu, bude to velice drahe... pokud to zamyslite vylozene jako velmi dlouhodobe investice v radu let, poplatky se casem "ztrati" a americkym brokerem si nemusite komplikovat zivot...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Dagobert:
vím, že je to offtopic, ale píšete, že Váš broker je systém OX. Jelikož právě hledám vhodného brokera pro obchodování opcí (zatím u mě vítězí MB Trading) tak by mě zajímalo, jaký je Váš broker. Nepodařilo se mi ho vygooglovat. Tak jestli byste prosím mohl napsat případně celý název.

Děkuji,

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...