Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

investice Warrena Buffeta


DanaVo

Doporučené příspěvky

Profesor, nehovorím že treba investovať do fondov WB. Ide o to, že keby som bol vedel že bez práce za 40 rokov zarobím 26 miliónov a žil vtedy, určite by som neváhal. Sentrix, možno že momentálne sú jeho obchody kapitálovo náročné, no ani WB vždy neobchodoval v miliardách ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 68
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

To že obchoduje v obrovských objemech je jeho nevýhoda, ne výhoda.
Když nakoupím já tak v podstatě nepohnu cenou, když začne nakupovat on, tak jeho vlastní nákup mu zvyšuje cenu akcií které ještě nenakoupil. To že by nakupoval na několikrát taky nejde, protože jakmile nakoupí část tak další investoři začnou nakupovat také, protože věří že jim jeho výběr akcií přinese zisk a tím zase zvyšují cenu.

V podstatě stačí aby WB začal nakupovat jakoukoli akcii a ona okamžitě posílí bez ohledu na fundament.
Pokud to není úplný odpad což by WB snad nekoupil :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radim2

bolo by to tak, aklo vravis, keby WB svoje akcie nakupoval na burze, ale to sa diat nemusi, WB svoje investicie riesi vacsinou na priamo, nakupuje prioritne akcie vo velkych objemoch takze ak sa rozhodne kupit obrovsky balik, tak to jeho investicia ovplyvni cenu az potom ako tranzakciu dokonci, on dostane vzdy cenu aku chce. takze je to naopak, velky objem je v tomtopripade vyhodou.

staci sa pozriet na posledny trejd Bank of america.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

velky objem je niekedy vyhoda a niekedy nevyhoda.

nevyhoda - nemoze investovat do mensich firiem. respektive moze ale vela volneho kapitalu sa tym nezbavi. to znamena ze moznost vyberu nema taku velku ako maly akciovy investor. to sa odrazi aj v zhodnoteni. taktiez sa nemoze iba tak zbavit nakupenych akcii.

vyhoda - suhlasim s airmike. buffett si moze dovolit vyhodne zjednavat s potencialnou firmou na priamo a to hlavne v case krizy ked je nedostatok volneho kapitalu. ako hovori buffett vtedy je odvaha a hotovost najdolezitejsia.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...