Pre:goldstandard
No akcie za 0,02- su presne zaciatocnicka chyba ktorej snad kazdy v uvode naleti. Neni vecsi poplatok za to ze kupis
10 000 akcii za 0,02, alebo 100 akcii za 50. Poplatok na nemeckej XETRE je obecne velmi vysoky a prave preto na nemeckej burze je lepsie kupovat drahsie akcie uz z toho dovodu ked nastane pohyb v kurze je to uz par eur ak nie desiatky co samozrejme dava sancu umazat stratu ktoru sposobil poplatok.
Dividendy: K tomu sa rada vyjadrim, dnes uz neplati ze kup akciu a drz ju 1-5r to ju neudrzi nikdo a nervy mu to nedovolia, pretoze je celkovo ohromny prepad na vsetkych akciach ktore su oznacene ako stabine.
Barclays sa prepadla zo 700 na 228 -68%
HBOS sa prepadla z 1000 pod 100 -90%. V 2009 ju kúpil Lloyds, ináč by skrachovala
Royal Bank of Scotland je v strate -95%. Pred bankrotom ju zachránil štát
Siemens v strate zo 150 na 132 -12%
Daimler je stále ešte v strate zhruba -5%
Solon zo 70 na 2,55 ! -96,5%
Adidas zo 47 na 56 +19%
Vossloh je od 2007 zhruba na nule 0%
Reinmetall je v strate zo 70 na 64 -9%
Singulus v strate z 10 na 3,76 -63%
Ano aj mne sa pacila myslienka ze dividendami si zabezpecim vedlajsi prijem no niektore akcie zacali vyrazne padat pre diskusiou o EUROVALE a kazda co i len mala negativna zmienka o us a eu politike s nimi riadne zakolise.
Barclays, HSBC, Banco Santander, Banco Bilbao, Bank of America, Wells Fargo a akcie koncern BP, Royal Dutch Shell, Sanofi Aventis, Pfizer, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Iberdrola, Telefonica, AT&T, General Electric, United Technologies, BHP Billiton, Vale do Rio Doce a akcie obchodu Tesco
Samozrejme je este dost akcii ktore stoja za zmienku no urcite by som ich nedrzala na dividendy, skor by som kupovala akcie na ocakavanu novinku v spolocnosti.
Smutnym prikladom je teraz NOKIA ano ona vyplacala dividendu tak 9%, lenze po neuspechu s chytrými mobilmi (smartphones) ju to polozilo na zadok takze naco ja budem drzat akciu na dividendu ked jej cena výrazne klesne. Ocakavana novinka je ako sa nokiacke smartphony budu predavat s operacnym systemom od MIcrosoftu Windows Mobile.
Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 19.11. 07:39 uživatelem oousha.