Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Swingové obchody - US stocks


tom_swing

Doporučené příspěvky

Milí přátelé,

rád bych tímto vláknem zaplnil jistou mezeru, kterou na tomto fóru vnímám. Uvítal bych, kdyby toto vlákno sloužilo jako zdroj inspirace pro ty, kteří obchodují diskréčně akcie a ETF kótované na burzách v USA, a to swingově (tedy s ideální dobou držení v rozsahu, řekněme, 2-20 obchodních dní).

Pravidla:
- diskutující si tykají :)
- vítány jsou zejména konkrétní příklady (nejlépe i s přiloženými obrázky grafů) swingových obchodů uskutečněných na živo (nebo alespoň "paper")
- vítány jsou též otázky, ale i tipy týkající se swingových vstupů, řízení pozic a výstupů

Happy trading :)
Tomáš

PS: Pro inspiraci - pokud umíte anglicky, možná by vás mohly zaujmout tyto stránky:
www.swing-trade-stocks.com (není to samozřejmě "svatý grál", ale dá se tam najít dost cenných informací)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 257
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ahoj Tomáši!

jedno takové vlákno tady mám, mám tam primitivní systém založený na MA200 a RSI2, někde to tady najdeš. Tady by to chělo aby alespoň někdo "pustil do oběhu" buď pravidla, podle kterých si akcie či ETF vybírá, nebo pravidla pro nějaké vstupy a výstupy, jinak to bude dosti teoretické povídání...

Moje vlákno: www.financnik.cz/forum/read.php?19,187563

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj xzajici,

tvoje vlákno je vynikající, sám jsem do něj přispíval (naposledy včera) a ještě přispívat budu, a tohle vlákno se rozhodně vůči němu nechce kriticky vymezovat! Spíš je to alternativní prostor pro obchody, které nemusí splňovat kritéria tvého systému (např. neberou v potaz MA200). Jinak bych byl rád, kdyby tohle vlákno kladlo důraz spíš na praxi než na teorii, ono té teorie je všude "neúrekom"... Jinak podle mě velmi dobrý soubor pravidel pro swingové obchodování nabízí ten web, který jsem uvedl.

Pár slov k mému přístupu. Jak vybírám "stocks" - mám fixní sadu 60 stocks (10 komoditních ETF, 10 ETF "emerging markets" a 40 akcií), k tomu sleduji i různé jiné akcie, které zajímavě trendují. Samozřejmě koukám i na celkovou náladu na trzích, např. kam jde SPY atp. Nedržím akcie, když firma vyhlašuje své "earnings". Občas (spíš ale výjimečně) beru ohled i na nějaké ty fundamenty. Vstupuji do trendu na (nebo krátce po) korekci či "pullbacku", respektive na (či krátce po) konsolidaci. Nějaké indikátory sice někdy používám, ale rozhoduji se na základě "price action", nikoli na základě indikátorů. Dále: nejsem tak bláhový, abych se pokoušel "lovit" úplné začátky a úplné konce trendů. RRR 2-3 dle situace; risk zhruba 1,5% účtu na obchod. Řízení pozic a výstupy: mám nějaká více či méně dogmatická pravidla, ale tohle ještě dolaďuju "za pochodu". Obchoduju většinou mezi třetí a pátou odpoledne (CET), používám IB. Jo a nepoužívám žádnou placenou službu. Toť vše, není v tom nic tajemného (základem je slavná teze "trend is your friend") a celé je to samozřejmě dosti diskréční ;)

Plány do budoucna: testovat gapy a breakouty. Jo a samozřejmě důchod na Havaji :)

Jinak jsem ženatý, 34 let, bydlím v Praze, první miminko na cestě :)

Brzy sem dám nějaký obrázek, až se mi povede nějaký relevantní obchod...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ale jo:

10 nejlikvidnějších ETF (pro hnidopichy: i ETN) nejrelevantnějších komodit: GLD, BAL, UNG atd.

10 nejlikvidnějších ETF nejrelevantnějších "emerging markets": EWZ, EPI, FXI atd.

30 akcií patřících do indexu Dow, takže abecedně: AA, AXP, BA atd.

10 největších a nejlikvidnějších akcií, které nejsou mezi tou třicítkou Dow: Apple, Google, BP atd.

No a pak nějaké ty "divoké karty", ty se průběžně mění.

Čili zase: nic tajného, nic tajemného :)

A co tvůj "swingový koš"?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ukážu vám jeden svůj dnešní živý vstup. (Mimochodem, už o víkendu jsem jinde na tomto fóru avizoval, že tuto akcii mám "v hledáčku"). Obrázek hovoří jasně, základní údaje jsem tam připsal. Jen ještě doplním, že ta bílá čára, kterou jsem tam dokreslil (na hodnotě 21,01) je jednak předchozí support, který se po proražení (jak doufám, respektive spekuluji na to) stal rezistencí, a jednak je na hodnotě přesně 50% předchozího rozpětí (22,02 - 19,99), takže by z ní měl radost i pan Fibonacci :) Každopádně primárně spekuluji na pokračování trendu aspoň k hranici 20.

19030

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za tip. Jo, MCD je součást Dow 30, takže ho sleduju. Osobně bych do něj ale zatím nešel. Mimochodem, momentálně se mi z té třicítky Dow nejvíc líbí BAC - trošku si vyčítám, že jsem ho nekoupil během dneška... Zóna konsolidace opuštěna, nic (technicky) nebrání cestě vzhůru, IMHO... Pokud BAC udělá byť i jen malej swing dolů, tak ho asi koupím...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Však taky máme rozdílné přístupy :) (Mně se jeví jako pravděpodobné, že BAC je na cestě zpět k těm 14, nebo aspoň k 10.) Jinak pokud bereme v potaz včerejší close, tak BAC je 11,56% nad SMA200. Nicméně mně osobně SMA200 zase až tolik nevzrušuje. Každopádně jak jsem už napsal, nebudu naskakovat do rozjetého vlaku, budu čekat na případnou korekci...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě k BAC: na obrázku ukazuji, proč svou včerejší pasivitu považuji za chybu, respektive za "ušlý zisk". Trh byl podle mě krásně čitelný, a to i bez indikátorů (a celkově samozřejmě "býčí"), stačilo jen dát BUY STOP příkaz těsně nad horní linii té konsolidace a hezky si počkat na breakout. Kdybych vstoupil dejme tomu na 8,25, měl bych za necelých 24 hodin (na ceně 8,80) zisk 6,67%. Je to pro mě poučení pro příště...

19042

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Opce jsou způsob jak obchodovat "akcie" "swingově" na obrovskou páku. Například MCD se včera zvedlo o asi půl procenta, tzn. kdybych koupil akci, tak na tom něco málo vydělám. Já vypsal PUT opce na strike 95 a v další obchodní seanci je odkoupil zpátky. Tzn. investice 1130 USD, zisk 210 USD, tzn. 18,58% za den ;-)

Je tu někde na to vlákno...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...