Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Akcie - reálná očekávání příjmů


xzajic

Doporučené příspěvky

CHCI: se podělit o zajímavý postřeh z blogu, na který jsem narazil a který mi tak trochu mluví z duše.
CHCI: rozpoutat diskusi ohledně zajímvých blogů, které se týkají akcií
a rozhodně NECHCI: vyvolat stopadesátou diskusi na téma "kolik si lze vydělat tradingem"

Nuže, na zajímavé myšlenky jsem narazil v blogu "The Lazy Trader", kde se píše například:

www.the-lazy-trader.com/2012/09/how-much-capital-trade-for-living.html

čili, že pro uživení se tradingem v akciích potřebujeme, ehm, čtvrt mega v USD. To je docela zajímavé a zajímavý je i výpočet, pomocí něhož blogger k tomuto číslu došel. Ten se dá zopakovat na pytlíku od mouky, tudíž na zamyšlení určitě podnětné.

A z téhož blogu ještě jednou:

www.the-lazy-trader.com/2012/11/trading-with-realistic-expectations.html

Tam je zase zajímavé zmínit, že maník má za uplynulý rok 36% zhodnocení, přičemž obchody jsou na blogu zdokumentovány (nekontroloval jsem je). Což mě jednak přivádí na myšlenku, že 3% měsíčně (na které cílím já) jsou nějakým způsobem reálné, a jednak že "3% monthly return represents a compounded 42.58% yearly return. Excellent return, this is elite, but still achievable."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mno zajímavé xzajíc! Co tak sleduji vlákna a příspěvky, jde vidět, že jsi dost zkušený ( alespoň z mého pohledu). Cílíš na 3% p.m. Jak si úspěšný? Jde asi hlavně o to dosahovat konzistentní měsíční zhodnocení. Já se na to musel podívat z většího nadhledu a to určit si časový rámec ne měsíční, ale čtvrtletní. Ten objem mincí na účtu je velice individuální věc, dle toho jestli někdo očekává nahrazení dosavadního příjmu a bonus v podobě časového volna a nebo zvýšení životní úrovně a ještě ten bonus v podobě více volného času. Osobně bych řekl, že stačí 100k dolarů při zhodnocení zmíněných 40%p.a.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkušený ... nevím, dělám to pár let, takže nevím, jestli to znamená "zkušený". 3% měsíčně se mi daří. > 100k mám. Ale na nějaké uživení to myslím není, stále u toho ještě pracuju. S tou konzistencí je to různý. Fakt jsou měsíce, kdy mám například 7%, ale pak zase třeba -2%. Jsou to prostě akcie a tam je nutný počítat s určitou volatilitou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud to po ročním shlédnutí děla cca 40% i za cenu mírných měsíčních výkyvů, toď super. Adekvátní obchodní účet dle každého = odproštění od systému a pravidel nevytvořených člověkem samotným. Musím říct, že od doby co se zde zjevily vlákna na akcie a příspěvky od xzajic, tom.swing a ještě dalších, plně jsem přešel se zájmem na akcie i za cenu nižších, ale pro mne reálnějších výhledů ve zhodnocení, pochopení celé problematiky a smíření se s požadavkem na vyšší účet. Takže tak, toď vše a ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super vlákno, díky :)

Budu se striktně držet tématu a tak sem dám link, který zase zaujal mě. Je to víceméně v souladu s tím, co tvrdí "the lazy trader":

www.morpheustrading.com/trading-strategy-performance-results/the-wagner-daily
Zhruba 150% za deset let, ovšem při velmi konzervativním řízení peněz, čili potenciál toho systému je podle mě minimálně dvojnásobek (je to rozklikávací, s přístupem ke všem obchodům).

Jinak samozřejmě platí, že čím delší obchody děláme, tím delší časové období musíme brát jako bernou minci, když si počítáme zisky. Konkrétně: při swingovém obchodování je blbost trápit se ztrátovým měsícem, a klidně může nastat i situace, kdy se prostě trhy chovají divně a člověk chytne i ztrátový kvartál. Čili pro mě je rozhodující roční zhodnocení, s tím, že můj systém by měl být schopen dělat zhruba tak těch 30% p.a. (tj. pro rok 2013 cílím, řekněme, na 20-40%).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pozor na průměry: 40% znamená letos 25% a příští rok 55%, toho druhého roku se ale nedožiješ, protože musíš do práce :)
Jinak jak píše xzajic, každý si výpočet udělá na pytlíku mouky a dosadí kolik potřebuje měsíčně.


Já mám rád blog Corey Rosenblooma:
blog.afraidtotrade.com/
Sice vůbec nemluví o opcích, ale mám rád způsob, kterým popisuje trhy a já už si z toho vyberu do potřebuju pro svoje obchody.

Např. tento nedávný článek, kde popisuje jak si vybírá adepty na obchody a co tam sleduje:
blog.afraidtotrade.com/scanning-for-stocks-most-extended-from-200d-sma-in-november/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Nemůžu založit nové téma jako dotaz (nesplňuji 30 příspěvků...), tak se ptám zde, snad je to aspoň trošinku k tématu.

1) Existuje někde nějaký OFICIÁLNÍ seznam firem ("čekatelů"), které mají zájem vstoupit se svými akciemi na burzu?
Něco jako čekací listina?

2) Je věc jednotlivých burz? Asi budou mít každá jiná pravidla (pražská a třeba NYSE)? Nebo se o to stará třeba nějaká komise, atp?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...