Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

AKCIE-historická data


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

nevíte prosím někdo, kde by bylo možné sehnat historická data US akcií (převážně tituly DJ a SP) avšak zahrnující i fundamentální data jako P/E? Klasických OHLC-volume dat je všude spoustu, ale nedaří se mně nikde najít historická data i s položkami jako P/E, apod.... Díky za tipy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 62
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Preji dobry den

Yahoo - napr. akcie FORD : finance.yahoo.com/q/rr?s=F
OnVista (historie od roku 2002) : aktien.onvista.de/
kompletni folio DJ : index.onvista.de/einzelwerte.html?ID_NOTATION=324977

Kiplinger : www.kiplinger.com/investing/markets/
AktienCheck (pomerne objemna historie zprav): www.aktiencheck.de/
a (no, snad to projde, ze ...) Proventus : online.proventus.cz/index.php

Udaje P/E jsou ale zpravidla pouze rocni, vetsi hloubku nez do roku 2002 jsem nikde nenasel (krome par "velkych" firem).

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky všem moc za tipy, trochu špatně jsem se ale asi vyjádřil, potřeboval bych data, která je možné stáhnout v nějakém .txt nebo podobném formátu. V podstatě něco jako nabízí finance.yahoo.com, kde je možné stahovat jakákoliv historická data ve formátu OHLCV, akorát bych k tomu potřeboval ještě údaje jako PE a PB. Například Genesis umím tyto informace k akciím zobrazovat, ale neumí to jakkoliv exportovat nebo alespoň třídit. Pokud by pak nebylo možné nikde data stahovat, tak alespoň hledám zdroj, kde by je bylo možné třídit způsobem jako "ukaž akcie s 5ti nejnižšími P/E v měsíci XY v roce 2000", atd. .... Stačilo by i pro Dow, ideálně Dow i SP.... Samozřejmě mně nevadí za taková dati i zaplatit.... Díky,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,
možná by vám pomohla data, screening a backtesting na www.backtest.org/. Pokud výběry, které vás zajímají nejsou obsaženy v některém již definovaném screenu, můžete použít celkem kvalitní screenbuilder.

Pokud vás zajímají kompletní fundamentální informace v delším časovém rozsahu (10-15 let), ale s nižší frekvencí (čtvrtletí), pak pro vás může být zdrojem ValueLine. Pro představu, co jejich data obsahují, se můžete podívat na kompletní data pro jednotlivé firmy v Dow 30 na www.valueline.com/dow30/index.aspx.

Patryk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,
ten backtest.org vznikl jako side-effect k diskusnímu fóru Mechanical Investing na www.fool.com (ano legendární The Motley Fool). Skupina lidí tam odvedla ohromnou práci na definici a testování screenů pro mechanické investování do akcií. Takže, pokud bz něco nebylo zřejmé přímo z backtest.org, je možné dohledat kontext na www.fool.com.

Pokud to někoho zajímá, vstup do diskusních fór na www.fool.com je na jeden měsíc zdarma.

Patryk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,
pokud tě backtest.org zaujme a budeš chtít znát definice jednotlivých už otestovaných screenu, případně si je sám nadefinovat a testovat ve spreadsheetech, pak je pro tebe asi zajímavá i stránka mechanicalinvestor.net.

Pokud bys měl nějaké dotazy, klidně se ozvi na můj mail, docela jsem se tím kdysi zabýval.

Petr
---

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...