Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jak na RRR ?


beginner

Doporučené příspěvky

Dobrý den, včera jsem se pustil do backtestingu své strategie a hned jsem narazil na takový problém - buď je v mé psychice (snaha vychytat každý trend) a nebo jen nevím přesně jak zacházet s RRR, co brát jako mez kam až může trend jít, kde se může zastavit. Nevím přesně do jaké vzdálenosti zpět v čase mám brát na grafu v úvahu S/R úrovně, jestli i úrovně staré třeba půl roku apod. Pro lepší znázornění přikládám i obrázek. Četl jsem i Tomův článek o RRR v ID obchodování - tam jsem to snad dobře pochopil, ale přišlo mi, že Tom bral v úvahu jen poslední S/R úrovně a denní max a min. Ale poziční obchodování je podle mě trošku o něčem jiném, přece jen ten graf je ,,delší,, a tím pádem se tam nabízí mnohem víc S/R úrovní a různých dalších ,,zádrhelů,, pro růst/pokles ceny. Byl bych rád, kdyby mi někdo poradil na mém příkladu co přiložím, jestli by dané situace bral jako možné zaražení ceny a tím pádem jako nesplněné RRR, nebo jak... Jirka

595

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den ,


Jen můj názor !!!
1. RRR 1:2 je podle mne trochu málo a dosti rizikové když si ze zisku odečtete komise které zaplatíte za nákup a prodej moc Vám asi nezbude .
2. Jak určovat nebezpečnou S/R úroveň ? tak pro vnímání takových úrovní má každý asi svůj styl a cit . Já si všímám i vzdálenějších S/R úrovní pokud jsou dostatečně silné jinak bych to vyděl tak dva až tři týdny zpět , ale takhle se to nedá přesně definovat . Skutečně záleží vždy na konkrétním trhu a jak se trh chová .Prostě to musíte natrénovat a získat pro hledání těchto úrovní cit . Já jsem osobně tento cit pro S/R úrovně získával asi tři měsíce a dnes je to skutečně jen pocitová záležitost . Pokud Vám mohu poradit vykašlete se na všechny indikátory a trénujte a označujte si pouze S/R úrovně nic víc pouze S/R . Vždy si je označte všechny a až projedete celý graf tak si udělejte zpětnou kontrolu a ty skutečně silné kde je dobře vidět že se od nich trh odrazil označte tučně . Potom se dobře podívejte jak je vzdálená S/R úroveň k bodu kde se trh otočil nebo byl ovlivněný touto S/R úrovní .

Pokud jsem to napsal nesrozumitelně tak se klidně ptejte dál nějak to spolu vyřešíme .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo,
díky za odpověď, co se týče mého RRR 1:2 - to je minimum co hledám, ale ve skutečnosti, když zprůměruji RRR uskutečněných obchodů, tak je kolem 1:3,5.
Díky za nápad s tím označováním si S/R úrovní a zpětným prohlížením, určitě to zkusím. Já jsem právě nevěděl, jestli brát v úvahu i S/R staré několik měsíců. Vypadá to, že teď na chvíli asi pustím celou strategii k vodě a budu trénovat S/R, abych pro to získal cit a v testování strategie budu pokračovat až potom.
Docela by mě zajímalo, jestli Vy osobně (i ostatní) by jste vzal dané obchodní příležitosti, které jsem vyznačil na grafu (vím, určitě máte jinou strategii na vstupy atd., ale představte si, že Vám vaše strategie ukázala místa vstupu přesně tam, kde ta moje) za stejných podmínek (RRR 1:2).

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer Jirko ,


Nainstaluji si TNT a vyhledám ten graf hodím tam klasické bars a kouknu se jak bych postupoval já a pokud se mi podaří vložit graf tak ho sem vylepím . Musím však upozornit že jsem také začátečník a proto to co zde prezentuji není všeobecný pohled na danou problematiku , ale pouze mé osobní řešení .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

poprosim o radu ---ako je myslene RRR 1:2,5 napr ak dnes 5.12.06 v ER2 vstupim do trhu so SL 200 tak by som mal vidiet volny priestror na 500 dolarov ??? cize 5 bodov ??? ....na zaklade RS z 15 min grafu??????...hmm tak take mi dnes v ER2 nehrozilo a ked si tak posledne dni pozeram trhy tak je to dost mala pravdepodobnost ....alebo je to niejak inak ???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj kuky969, ano, úvaha je myslím správná.
Je ale třeba RRR počítat z průměrných hodnot, to může být někdy komplikované odhadnout.
Pokud jde trh takto do strany, je nesmysl mít SL tak vysoký.
Ale ber prosím mou odpověď jako teoretickou.
Já obchoduji jiný TF a vše pod 1 hodinu ignoruji.
Petr fi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 years later...

Pozdravujem trejderov. No kedže sa tu bavíme o RRR. Včera som dokončil MAE/MFE analýzu na trhu NQ kde som odtesoval 6,5 mesiaca, na začiatok. Pritom som bral len 2 patterny ako 0/v a 2v. Vyšli mi veľmi zaujímavé čišla to že SL-6, PT-6, pri týchto číslach my vyšla analýza najlepšie. No a teraz mi to príde 1:1 ako RRR celé zle. Čiže buď niekde robím chybu alebo?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Marosis

Pokial obchodujes jeden kontrakt tak ten sa zatvara niekde medzi 1:1 az 1:1,5.Je to uplne normalne a takto obchoduje vacsina pro traderov.Ten prvy kontrakt sluzi na to aby si sa s dalsim kontraktom dostal do "free risk" obchodu a mohol tak manazovat druhy kontrakt bez nejakeho stresu.Vecsina zaciatocnikov obchoduje pravy opak a to znamena ,ze sa snazia vytazit z prveho kontraktu co najviac.A kedze v trhoch operuje vela algoritmov ,tak SL tychto neskusenych obchodnikov su pekne vyzobavane jeden po druhom.A tak sa tyto obchodnici dostavaju do situacie ,kde namiesto mensieho PT koncia na SL a v tom lepsom pripade na BE.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

marosis,sice trademan vám chtěl pomoct,ale dle mého názoru je to špatně,máte započítány komise a zkluzy??Předpokládám že nikoliv.A RRR 1:1 pro začátečníka=téměř jistá likvidace účtu,protože se vám určitě nepovede udržet úspěšnost ve vyšších desítkách procent.Postavte systém alespon 1:2 a máte nějakou šanci,takže radím pravý opak než trademan.Nízké RRR si může dovolit jen profesionál. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

marosis, já jsem taky začátečník, začal jsem u rrr 1:3 a teď jsem u rrr 1:5 :-), výhoda je, aspoň pro mě, že mě to donutí se soustředit na trh jako celek, tedy snažit se vnímat cenu, čas, S/R + patterny apod., a dávat si do nějakých souvislostí pohyb ceny v grafu. Snažím se jít cestou PA. Jinak čím víc jsem posunoval nároky na rrr tím menší jsem měl ztrátovost a odpadly zbytečné vstupy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Ďakujem všetkým že sa vyjadrili.
Traderman: tvoj názor ma potešil, pretože som zbacktestoval úsečku po úsečke a vyšli mi kladné čísla, ale aj tak sa bojím ísť s tým RRR live a keďže ďalší kontrakt si s mojím účtom dovoliť nemôžem.

MichalMV: Komisie som tam započítal a stále som mal dobré výsledky, sklzy som nepočítal pretože neviem aké veľké budú a ako to bude vyzerať. Rád by som mal RRR pozitívnejšie ale MAE/MFE mi nič také neukazuje. Keďže som na 3 min TF.

Lobo1: Tak k S/R úrovniam sa momentálne dostávam a vykresľujem ich v grafoch takže rád by som sa v tom zlepšíl a potom podľa toho vylepšíl RRR, ale zaiaľ pokračujem v paper tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...