Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

system SAR


spekulantplus

Doporučené příspěvky

Zdravím, jde o indikátor, který vymyslel Welles Wilder a popsal jej v knize New Concepts in Technical Trading Systems. Písmena SAR jsou zkratkou pro „stop and reverse“ (tedy výstup z pozice a její obrácení), „parabolic“ se indikátor jmenuje díky vzhledu křivky, kterou v grafech vytváří. Jako jakýkoliv jiný indikátor lze i [bold]Parabolic SAR[/bold] používat mnoha způsoby. Patrně největší smysl mě osobně indikátor dává v nastoleném trendu, kde jej lze použít coby hranici pro umístění stop-lossu. Použití indikátoru je v takovém případě jednoduché – je-li trend v býčím směru (tj. nahoru), pak pokud se cena vrátí k hodnotě Parabolic SAR pozici uzavřeme a opačně. Na screenshotu je ukázkový obrázek Parabolic SAR v grafu z TNT.

18

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Máte absolutní pravdu. Pravda je ta, že skutečně fungují ty nejjednodušší věci, které se každý však musí naučit dobře používat a vytvořit si svůj systém. Indikátory jsou fajn, ale člověk se do nich nesmí zamotat a hlavně je začít překombinovávat. Úspěšně obchodovat lze jak s indikátory, tak určitě bez nich. Určitě doporučuji držet se toho co vám funguje :)
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Dobrý den všem,
jen by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s nastavením (P)SAR?
Já teď zkouším metodu triple screen podle libice a SL umísťuji podle PSAR v TNT nastavené 22/44/220
Zdá se mi že pak ty "čtverečky" nejsou tak daleko od pozice..
Pokud má někdo nějaký postřeh, tak se prosím podělte .. :)
Budu moc vděčný (a myslím si že nejen já) :D
S pozdravem
mister78

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
chtěl bych vám Spekulanteplus trochu oponovat....indikátoru už ze své podstaty přece jsou "vědecké" a člověk by je tudíš musí brát vědecky.Jsem sice nováček, ale nejen v komoditách platí, že když chceme s něčím efektivně pracovat musíme vědět nejen co to dělá, ale také jakým zpsobem....A tím bych ctěl připojit dotaz, neví někdo, kde bych se mohl dozvědět z čeho se vlastně které indikátory počítají....myslím ty nejzákladnější jako MOM, RSI, %R apod.

děkuji

Sardaukar

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Len pre spresnenie SAR bol vyvynutý Wellsom Wilderom a mal služiť ako systém pre vystupy z pozíc v trendoch a zároveň otvorenie opačnej pozície. Pri tomto indikátore je nutné naprv vyzistiť trend a následne hozaradiť do gafu .
Je to trendový indikátor tak že mimo trendu dáva hodne falošných signálov. Indikátor je doré používať spolu z indikátorom DMI .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...