Flakaci,
Corn se obchoduje i elektronicky (eCBOT - značka ZC ), ale má naprosto minimální volume - ve srovnání s pitovou Corn, která má průměrné denní volume kolem 50000, má ZC maximálně kolem 2000 (tedy podstatně menší likvidita). Jinak brokera, který umožňuje elektronické obchodování pitových trhů hledám taky - zatím jsem jich našel několik na netu - potíž je ta, že na ně neseženeš reference (jestli to nejsou podvodníci, jak jim chodí platforma, jaká je skutečná spolehlivost klientské podpory atd.) a na dotazy tady na Finančníkovi nikdo neodpoví - což asi znamená, že tady přes ně nikdo neobchoduje :S. Kromě Chicagského českého Harpoonu, který ve své platformě pitovou Corn má, vím taky o Peregrine Financial Group (to je vlastně autor té Harpoonovské platformy), Open E Cry a Go Futures - to jsou vyloženě elektroničtí brokeři. Open E Cry mi nabízeli komise od $5.80 RT za elektronické a $14 RT za pitové kontrakty, GoFutures cca $2 RT za elektronické a $10 RT za pitové přes platformu (ovšem musíš mít minimální konto $5000, jinak jsou komise podstatně vyšší). Platformu Open E Cry jsem testoval - celkem ušla, skvělé byly okamžité odpovědi na chatové dotazy přímo z platformy, ale jinak nic moc. Taky jakmile jsem se začal tázat po ostatních poplatcích, tak se pánové začali kroutit a nic kloudného jsem z nich nedostal. U GoFutures zase sice mají pitové trhy v seznamu, ale v demo platformě mají jen elektroniku a na dotazy mi neodpovídají - tak nevím

.