Dále mě samozřejmě lákají známé věci jako dostatek volného času, nebýt svazován nějakým šéfem, být sám svým vlastním pánem. Tady neexistuje alibismus. Pokud budu ztrácet nebo vydělávat, nemohu z toho obviňovat nikoho jiného než sebe. A to je důvod, proč mě zaujal trading, když mi o něm vykládal kamarád, který už má za sebou krátkou praxi s reálným účtem. Hned jsem si začal kupovat knihy. Během posledních dvou měsíců jsem jich přečetl asi 6 (většinou z finančníka), ale musím říct, že zpočátku mě nejvíce nakoply seriály o psychologii úspěchu...jen tak dál
. No, v současnosti s oním kamarádem vyvíjíme obchodní systém, který se jeví nadmíru příznivě, až mě to udivuje (protože jsem zkoušel testovat jen tak zhruba na bezplatných grafech a naše vstupy mají snad 100% úspěšnost. Výstupy máme v hrubém nákresu, ale musíme to ještě pořešit, jestli neexistuje lepší řešení. A ono bude, jsem hrozný pedant:P) Jediný problém je - logicky v mém věku - sehnat kapitál. Určili jsme si počáteční hodnotu účtu 8000 USD, takže sehnat 70000 kč pro mě není hračka:-D Ale já si jdu za svým snem, i když je pravdou, že kupříkladu moje matka a spousta dalších lidí mě hrozně potápí, protože o tradingu nevědí zhola nic. A není mi to příjemné, když za mnou máma přijde a snaží se mi nakukat, že jsem si vybral špatnou cestu, protože všechno ztratím. Řekl jsem jí, že dokud si nepřečte knihu od pánů Podhajského a Nesnídala (skvělý začátek), odmítám se s ní o tom bavit. A co myslíte? Nikdy si jí nepřečně a furt bude mít předsudky... možná proto nikdy nebude úspěšná (a ostatní, co kritizují, též). Paradox je, že její obchody s konfekcí jsou mnohem rizikovější, poněvadž tržby jsou závislé na počasí. Ale to je jen díky všeobecnému negativnímu mínění lidí, hned jak slyší slovo burza... Já se nenechám zviklat

A pokud sloužím jako vzor pro to, že začínat není nikdy pozdě, tak jsem moc spokojená.
Jen abych to tu dokončil, zjistil jsem, že je dost škoda, že jakmile lidé slyší, že se zajímám o burzu, hned ve mně vidí sobeckého materialistu... To mě mrzí, doufám, že to tak nikdy nebude. Víte, mám takový sen
Kdybych byl někdy v tradingu hodně úspěšný, chtěl bych založit nějakou specifickou charitativní nadaci... ne, skutečně si myslím, že je člověku bohatství k ničemu, pokud se o něj nemá s kým podělit. Pomoc druhým je jedna z mých priorit, doufám, že se to nezmění.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.