Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

KDO JSME A CO DELAME


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny tradery - ať už papírové, nebo "skutečné"!

Tak mě napadlo - když jsem dříve začínal s komoditami, velmi mě zajímalo, kdo asi jsou další lidé co se chtějí tímto úžasným způsobem živit nebo si jen přivydělávat. Proto mě vždy lákalo dozvědět se o jiných traderech něco více a vždy jsem byl překvapený, jak pestá může být sestava lidí v tomto oboru a jaké rozdílné cíle mohou mít! :-) Proto navrhuji - pojďme jen tak pro ostatní zkusit každý stručně něco napsat o sobě! Věřím, že pro každého může být zajímavé dozvědět se, z jakých všech oborů a s jakými cíli přicházíme do tradingu.....! :-)

Navrhuji, ať každý kdo bude chtít, napíše o sobě následující:

1) co je jeho původní profese
2) jak se dostal ke komoditám
3) co dělá v současnosti
4) jaké má v komoditách cíle

A abych šel příkladem, sám začnu :-)

Tak tedy, já vystudoval SŠ, obor filmová a TV produkce. Mým snem vždy bylo být filmovým režisérem a mojí nejoblíbenější hrou byly monopoly. Ke komoditám jsem přišel náhodou, v době, kdy jsem psal svůj první filmový scénář. Komodity mě hned chytly a stal jsem se stejně vášnivým komoditním milovníkem, jako filmovým. V průběhu času jsem si navíc čím dál tím více začal uvědomovat, že film je sice krásné povolání, ale pokud nejste Steven Spielberg, moc jako filmař přežít nemůžete. Takže jsem začal brát trading i jako určitou "nutnost", jak si zabezpečit příjem a zároveň mít dost času a svobody na psaní filmů a hledání investorů k jejich natočení :-) Na komoditách je krásné, že se člověk má pořád co učit. Důležité je vědět, že člověk může jít pořád dál a dál a samozřejmě s vlastním sebezdokonalováním se mohou přicházet stále větší a větší zisky. Třeba si svůj film jednou zaplatím sám :-)

To je tedy můj příběh. Přidá se někdo další?

Zdravím,

Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 372
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Myslím si, že nejspíš zde budu patřit k naprostým výjimkám, ale docela by mě zajímalo, jestli je zde někdo takový jako já.

Je mi 18 let, ještě rok budu studovat na gymnáziu. Ke komoditám jsem se dostal taky náhodou (asi jako většina). Jak jsem tak přemýšlel co chci v životě dělat, co mě baví atd... tak jsem si koupil i knihu od Roberta Kiyosakiho - Do důchodu mladý a bohatý, a tam jsem se trošku víc dočetl o komoditách, opcích, investování celkově. O komoditách vím asi od svých 10 let (v té době bratrův kamarád pracoval na Vídeňské komoditní burze jako obchodník a dnes si žije velice spokojený život ;) ). Vždy mě lákalo pracovat s penězi, investicemi... (poprvé jsem investoval přes bratra v 17 letech do podílových fondů - 30% zisk za 6 měsíců :) ). Před půl rokem jsem si koupil manuál od Toma Řepíka a od té doby jsem se do komodit úplně zbláznil! Teď po půl roce obrovského návalu informací o komoditách, indikátorech, různých pokusech a spoustě dalších věcí si začínám sestavovat obchodní plán a postupně jak se učím tak jej při papertradingu doupravuji a vylepšuji. Moji rodiče komoditám vůbec nevěří i přes všechny moje snahy jim to vysvětlit a odrazují mě od toho... jenže já mám svoji hlavu a myslím, že v komoditním obchodování budu moct všem dokázat co ve mě skutečně je a hlavně ukázat i lidem kolem sebe postupně že se dá žít mnohem lépe aniž by museli dřít za mizerný plat v práci, kterou v dnešní době nemá téměř nikdo jistou. Mým cílem je se komoditnímu obchodování do budoucna plně věnovat a živit se jím a užívat si život a ne se v 60 letech probrat a zjistit, že jsem prakticky nic nedokázal, nezažil a jen poctivě chodil každý den do práce a strachoval jsem jestli při dalším propouštění nepadne řada na mě!

Přeji Vám všem hodně úspěchů v komoditách ale i ve zbytku života, který je neméně důležitý!

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Tomasi a Beginner

Zajimavy thread tak proc bych neprispel, ze? =)
Ja o komoditach a celem bizu okolo vim necely rok, tedy ne ze bych o tom tehdy slysel prvne, ale do te doby to pro me bylo celkem tajemstvi, ci jak to presneji nazvat.. Znal jsem to trosku s filmu, ci jen tak okraove z banneru a stranek pri surfovani po netu, ktery byl po nekolik let mou obzivou - (delani stranek, reklamy, honeni trafficu atd , ale v uplne jinem odvetvi ;) ). Vzdycky jsem si svou idealni praci predstavoval jinak nez vetsina lidi - a prace hezky doma u pocitace me uplne uspokojovala/uspokojuje =). Jsem relativne samotarsky clovek a tak mi kolecko icq,mail,ftp,homesites absolutne vyhovovalo/je .. Moje meritka na idealni job jsou takova, aby se dal provozovat s pokud mozno z postele :), nebo ze zahrady, aby mi sef dychanim nemlzil monitor a abych pokud mozno nemusel obihavat urady pro kazde stupidni razitko.. Coz moje predchozi prace a nyni i komodity do puntiku splnuji..

Jeziskote na jeden post strasne moc textu, pro ted koncim, nekdy jsem strasne liny clovek! :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji hezký večer,
když Tomáš otevřel takové zajímavé téma, tak také přispěji svoji troškou do mlýna.

Můj komoditní život rozhodně nebyl moc přímý – s komoditami jsem se poprvé seznámil kupodivu poměrně dávno. V ’91 roce jsem maturoval na americké střední škole na předměstí Minneapolisu a v rámci jednoho ekonomicky zaměřeného předmětu jsem měl možnost navštívit Minneapolis Grain Exchange (MGEX) – komoditní burzu zaměřenou na pšenici a posléze se zúčastnit několika setkání lidí, které na burze pracovali. Pochopitelně to na mě udělalo dojem a tuším, že jsem si tehdy koupil svoji první knihu o obchodování. Bohužel v té době jsme ani v americké škole neměli internet a veškeré informace se získávaly hodně těžko a tak jsem svůj zájem dokázal proměnit akorát ve vysokoškolské studium na fakultě bankovnictví na zdejší VŠE. Čas běžel, a já se vzdělával v obchodování spíše tou „bankovní“ cestou, která co si budeme povídat – má s praktickými spekulacemi pramálo společného. Navíc se obávám, že mě teoretická věda na čas obor trochu znechutila a tak jsem při VŠE začal podnikat (peníze byly třeba a bez kapitálu se stejně obchodovat nedá). Postupem času jsem vybudoval několik dobře a stále prosperujících společností, abych je následně „unaven z toho budování, zlobení se ze zaměstnanci, státem a vším ostatním“ prodal společníkům. Toto kolečko jsem si zopakoval několikrát :) přičemž postupně jsem začal po dlouhé cestě objevování té správné cesty při podnikání konečně komodity skutečně obchodovat – zlom nastal v okamžiku, kdy jsem pro sebe před několika lety objevil spreadové obchody, které mi umožňovaly časově skloubit jak obchodování, tak řízení firmy. Postupně se mi podařilo obchodování upřednostňovat a ukončit všechny ostatní aktivity, abych se dostal do nynější fáze, kdy obchodování dělám na „full-time“ a je to jediná věc, které mohu věnovat celý svůj myšlenkový potenciál.

Osobně na komoditách miluji to, že mám celý proces „ve svých rukou“. Nemusím spoléhat na soudnost zaměstnanců, solventnost partnerů a celý čas strávený obchodováním je pro mně vzděláváním sama sebe – tj. investuji do oblasti, kterou považuji za perspektivní :)

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Docela zajímavé přízpěvky.
Tak jo o důvod víc proč se připojit.Jsem 20 letý student na vysoké škole stavebního charakteru, takže mě těší že tu nejsem jedinej mlaďoch.Můj důvod proč jsem se začal zajímat o komodity je prostý.I když si občas přivydělávám na brigádách tak jsem po většinu svého studíjního období dost finančně závíslý na rodičích,což mi opravdu hodně vadí, zvlášť když má člověk hodně zajmů, které něco stojí.
K financím jako takovým jsem se poprvé dostal asi v roce 1997 kdy se po záplavách začaly vydávat státní dluhopisy,které v té době byly dost slušně úročeny.Zisk takovýchto peněz mi připadal zajímavý a tak jsem začal pátrat ve sféře financí.Hodně mi pomohla také kniha "Teorie a praxe obchodování s cennými papíry od Oldřicha Rejnuše",která mě postupně pomohla propracovat se k akciím, a přes ně jsem se před nedávnem dostal i ke komoditám.
Vlastně se o komodity naplno zajímám asi tři týdny, takže ve skutečnosti jsem zde asi největší beňamínek a na úplném začátku cesty komoditami, mnoho z termínu zde užívaných mi občas nic neříká,ale věřím že se to brzy změní už jen proto jak jsem do toho zapálený.
Snad to nebude dloho trvat a zapojím se do komodit i z praktického hlediska.
Přeji hodně štěstí všem co momentálně obchodují a potřebují ho,,,, jo a také bych chtěl poděkovat autorům těchto stránek Petrovi a Tomášovi, protože bez nich bych o komoditách věděl asi dost málo (slušně řečeno)

Mějte se Láďa ( Bushman )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,
pripojim neco malo k me osobe. Po stredni skole [stavebni] jsem cca 8 let pracoval v oblasti prodeje nemovitosti, a to jak pro developery, tak pro realitni kancelare. Zacinal jsem od nuly a vypracoval jsem se na velmi slusne vysledky. Pracovat v realitach byl muj sen. Pred vice jak 4 roky me vsak osud zaval za more, presneji do USA. Zde jsem se opet vratil na nulu a opet jsem zacal budovat svoji karieru. Cesta byla nelehka, ale dostal jsem velmi silnou podporu. Pohybuji se zde v obchodu a jak to v USA byva, drive nebo pozdeji se clovek dostane do kontaktu s burzou. Rok jsem sledoval praci partnerky pri investovani do akcii a hledal jsem svoji cestu pri investovani na burze [chtel jsem investovat, avsak akcie mi byly zcela vzdalene diky nutnosti investovat velke castky]. O komoditach jsem nemel ani tuseni do doby, kdy jsem narazil na odkaz na Financnika. Financnik byl tim, kdo me zavedl do oblasti obchodu komodit [samozrejme studuji i dalsi literaturu]. Cela oblast komoditniho obchodovani me natolik oslovila, ze jsem se rozhodl stat se obchodnikem na plny uvazek. Sve vyhody vidim ve skutecne neomezenych financnich moznostech, casove nezavislosti a moznostech skutecne volnosti pohybu. Kdybych mel nejakeho sefa, pak bych fakt, ze uz nemam nadrizeneho, dal vice nez jiste na prvni misto vyhod:-))

Mnoho uspechu vsem!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky neco prihodim
Vystudoval jsem VSE obor podnikova ekonomika (ukoncil v r. 2000), ale tam mi financni trhy k srdci moc neprirostly :) Pak jsem pracoval jako informatik, po nejakem case jsem sel na civilni sluzbu, ted pracuji jako obchodnik (reklama). Tak nejak v prubehu tech par let jsem zjistil, ze penize by mely pracovat pro mne, ne lezet a vydelavat bance (ovlivnil me stejne jako asi spoustu lidi tady Kiyosaki). Zacal jsem trochu zkoumat a objevil jsem prez nejaky odkaz v diskusi financnika (cca pred pul rokem) Od te doby papirove testuji a vzdelavam se :) Navic jsem na zacatku zkusil akcie (USA trhy), ale zadny uspech. Na druhe strane jsem se dost poucil o psychologii obchodovani, tuhle lekci si kazdy musi projit.
Pocitam, ze nekdy koncem prazdnin bych zacal obchodovat pozicne nazivo, pokud bude strategie fungovat tak jak zatim funguje (coz ona asi bude, jsem akorat zvedavy, co to udela v realu).
Chtel bych dosahnout financni nezavislosti, nelibi se mi pracovat pro nekoho jineho. Delat na sebe je lepsi :)) Proto ted zkoumam intraday obchody, predevsim FOREX. Ale obavam se, ze tam je jeste cesta dlouha.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny !

Toto je zajímavé téma. Diskuze jsou většinou dost anonymní a pokud víte alespoň v hrubých rysech, jaká osobnost se za přihlašovacím jménem skrývá, je to docela příjemná změna.

Je mi 32 let, vyučil jsem se mechanikem zemědělských strojů, potom následovala nástavba. V té době (po revoluci) se vše začalo drasticky měnit a já pochopil, že jsem šlápl trošku vedle. Nějakou dobu jsem pracoval jako obch. zástupce u zlatnické firmy. V té době to byl obrovský business, jako ostatně všechno. Postupně jsme vybudovali svou vlastní rodinnou firmu – velkoobchod se zaměřením na import zlatých řetízků. V roce 97 – 98 nastal zlom. Trh byl nasycen a následoval postupný úpadek. Hypermarkety začaly ukusovat stále větší krajíc a já opět pochopil, že žádná perspektiva není a peníze jsem investoval na Ukrajině - to byl první „úlet“. Následovaly další negativní zkušenosti se společníky a tak jsem se rozhodl, že nechám běžet vše, co bez větších problémů alespoň trochu funguje a do jiného klasického podnikání už prostě nepůjdu.

Na internetu jsem se začal pídit po nějaké odlišné formě vydělávání peněz. Zkusil jsem akcie, což nebylo vůbec jednoduché a tak jsem dostal dobrou školu. Pořád jsem narážel na komodity, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Až jsem narazil na finančníka a pomalu začínal zjišťovat o co jde. Mám celkem dost času a můžu u počítače sedět prakticky stále. Kde jsou ty časy, kdy neustále zvonily telefony…Po dlouhých letech jsem si ověřil, že dělám správná rozhodnutí hlavně pod určitým časovým tlakem. Proto jsem přešel k ID obchodování ES. Přináší mi to daleko lepší výsledky, než poziční obchodování.

Nedělám si iluze, že začnu vydělávat v komoditách velké peníze, ale z počátku budu spokojen, když o své prostředky nepřijdu. Pokud je mírně zhodnotím, bude to pro mě znamenat, že jsem v té obrovské konkurenci komoditních spekulantů obstál a těm zkušenějším se nepodařilo mé prostředky přesunout na jejich účty. Byla by to pro mě určitá motivační výhra.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nazdar všichni,

Začíná se tady tvořit zajímavá paleta osobností...

Něco o mně. Je mi 37 a pozoruji, že jsem tady při horní hranici věkem. Po ukončení VŠ elektrotechnické v roce 91 jsem pracoval jako projektant a přitom zkoušel obchodovat akcie z kuponovky. Projekty mi přinášely jistou míru kreativní práce, na druhé straně byly časově náročné. Svět burzy mě docela fascinoval a měl jsem i nějaké úspěchy. Poté jsem se oženil a všechny peníze jsem vložil do pořízení bydlení a rodiny a finanční trhy jsem pověsil na hřebík. Nikdy jsem toho ale nelitoval.
Vždy jsem chtěl dělat nějakou nezávislou činnost. Malovat neumím a spisovatel také nejsem - takže tudy cesta nikdy nevedla.
Obrat přišel letos na jaře, kdy jsem objevil stránku Finančníka. Náhodou - kdy jsem musel doložit ceny železa a já začal hledat historii cen za poslední rok. Komodity mě velmi chytily.
Na své rodině vidím jak ten čas rychle letí. Rád bych byl finančně nezávislý (a nejen já) a nemuset chodit do zaměstnání až do důchodu - pokud se ho vůbec dožiju. Rád bych si během 3 let otevřel účet u nějaké brokerské společnosti. Zatím nespěchám, obchody dělám jen papírové, zatím jsem v minusu a věřím, že se to obrátí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jo.
Po přečtení těch předchozích příspěvků si tady připadám jako patriarcha (47 let) ale cítím se asi tak na 25 takže to jde, ne? :) Komoditní burzy jsem znal, tak jako každý, z filmů a knížek, a nikdy mě nenapadlo, že bych se mohl vůbec o něco takového pokusit. Musím říct, že mě vlastně celý život peníze moc nezajímaly - jednak za komunistů snad ani poctivě vydělat nešly, pokud člověk zrovna nebyl horníkem nebo dobře zabydleným papalášem, jednak jsem spíš potřeboval volný čas - muzika, vodáctví, tramping, skauti (pod různými hlavičkami) atd. Když komančům odzvonilo, dělal jsem nějakých 10 let šéfa různých charitativních organizací (postižená mládež, Kosovo, bezdomovci, záplavy...) - pomáhali jsme jiným úplně zdarma nebo za naprosto směšné peníze, takže člověku občas ke konci měsíce nezbývalo ani na svačinu. Mezitím jsem si taky při zaměstnání dodělával vysokou školu - sociální práce. Změna nastala, když jsem se konečně ve svých 44 letech (to není překlep) oženil, a abych s tím neměl tolik dřiny, tak se ženou přišly rovnou i tři děti. Na to čtvrté jsme taky nečekali dlouho a páté je na cestě (tu) (na nějakou dobu by to zatím, myslím, stačilo). Rodinu bych asi z 9000 Kč netto měsíčně neuživil, takže jsem mizerně placenou ředitelskou židli vyměnil za o něco lépe placenou manuální práci v kamarádově firmě a začal se poohlížet po nějakých možnostech. Odmítl jsem dělat slušně placeného zbytečného byrokrata či hromosvod, na kterém si nějaký nadřízený pitomec kompenzuje svoje mindráky. Při pátrání na netu jsem kolem Vánoc 2004 objevil tuhle stránku a pokud se nám podaří uškudlit těch pár dolarů do začátku a pokud mi to v reálu půjde alespoň zpoloviny tak, jako simulovaný trading v TNT, tak Vám Petře a Tomáši (doufám) za pár let pošleme s rodinou pohled z Nového Zélandu. A i kdyby to nedopadlo - ať už proto že nenašetříme, či proto, že prostě budu tradingu neschopnej pitomec, každopádně velké díky za nové obzory a za tu možnost, kterou jste lidem nabídli!
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové,
už asi deset let vím, že existují nějaké komodity. Zejména z amerických filmů (např. Záměna s E. Murphym). Do minulého týdne jsem ovšem myslel, že toto obchodování je pouze pro milionáře, že je potřeba koupit vždy oves pro stádo koní v Arábii na rok za cca 50 mil. USD a potom ho za 60 mil. USD prodat nějakým Mustafům.
Potom jsem ale náhodou narazil na netu na Finančníka. Mohlo za to zřejmě čerstvě zřízené pevné připojení na net o rychlosti 1000 kb/s, kdy jsem fascinován rychlostí načítání nových informací četl kdeco.
Po přečtení těchto stránek jsem si uvědomil, že je to ONO. Už studuji grafy a až se do toho časem dostanu, zkusím obchodovat jen tak fingovaně sám, potom třeba nanečisto na Harpoon Capital (jak jsem včera objevil, nabízí zřízení simulovaného účtu s fiktivním vkladem 50 tis. USD), no a podle toho, jak to půjde ...... uvidíme.
Vystudoval jsem ekonomiku stroj. výroby na VUT, mám za sebou práci ve firmách na pozicích programátora, obchodníka a ekonoma. Je mi už 43, ale možná, že až teď najdu tu správnou cestu.
Zatím mám slušně placenou práci, peníze do začátku obchodování také (které klidně oželím, když o ně přijdu, protože vilu, jachtu a Porsche nepotřebuji a všechno ostatní už mám), ale hlavně se potřebuji něčím bavit. A když bude výdělek slušný, možná budu potom dělat na sebe a ne na nějaké kapitalisty jako dnes. Už bych chtěl honem něco zobchodovat, ale právě po přečtení Finančníka vím, že nyní musí následovat dlouhá etapa samostudia.

Roman.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás,
toto vlákno je zajímavé téma pro všechny,jak začátečníky,tak pro zkušené tradery.Můj příběh začal asi před šesti lety,kdy jsem měl několik telefonátů od jisté firmy, zda-li si nechci vydělat na komoditach. V té době jsem je ignoroval, protože jsem měl menší firmu a vůbec jsem vůbec nevěděl o co go. Telefonáty neustávaly. Postupem času,
zhruba kolem ledna letošního roku, asi jak člověk stárne,(je mi 46 let) jsem se o ně začal zajímat. Ne přes tu firmu která mi to nabízela, ale objevil jsem komoditní manuál ,který mě nakopl. Otevřel jsem si účet u Refco a skočil jsem do komodit rovnýma nohama . Testoval jsem TNT ,ale není to ono ,jak jste v ostré pozici adrenalin s Vámi cloumá a že jsem přílepený na obrazovce na to vemte jed. Je na Vás jakou ztrátu , nebo jaký profit s prstem na klávesnici
unesete a říkáte si ještě chvilku ,musí to nahoru nebo dolu. Pokud máte SL máte ztrátu jistou,ale dosti často je to korekce.Ale to jsem se zakecal co. Rád bych se ještě něco příučil od zkušených traderů a proto díky za tyto stránky.


Jaromír

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak ja se tedy take pridam.

Moje puvodni profese... Zacinal jsem jako programator a systemovy analytik zabyvajici se Unixem. Pozdeji jsem se spis omylem dostal do obchodni sfery se kterou jsem tvrde zapasil, nez jsem se v ni trosku zorientoval a casem jsem se stal obchodnim reditelem v jedne IT spolecnosti. Zhruba pred rokem jsem se ale z mnoha duvodu prestehoval do Prahy a se starou praci jsem skoncil. Dnes hlavne pisu knizky, skripta a predevsim clanky o nejruznejsich zalezitostech z oblasti IT, cimz se zase trosku vracim ke sve puvodni profesi.

Ke komoditam jsem se dostal teprve nedavno. Neco jsem hledal na Internetu a cirou nahodou mi v googlu vyskocil server financnik.cz. K obchodovani na burze jsem nemel moc duvery (ke komoditam pak uz vubec ne - muj jediny kontakt s nimi byl prostrednictvim filmu "Zamena") do doby, nez jsem se prave na techto strankach blize seznamil s tim o co jde, jak to funguje... Za coz autorum patri muj veliky dik.

A co je v komoditach mym cilem... Predevsim bych rad nalezl zpusob obzivy, ktery mi bude sympaticky, bude mne bavit, umozni mi zabezpecit rodinu a dosahnout stavu, kdy obchodovani na burze uzivi nejen mne, ale celou rodinu, a to zaroven pri dosazeni vyssiho zivotniho standardu (= ceka nas koupe vlastniho bytu).

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...