Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Můj první obchod


vladimir30

Doporučené příspěvky

Viki, jasně , že si rozumíme, důležité je, že si nevnucujeme své chytrosti, neomylnosti a metody, jak to mnozí mají v povaze. A k hranici a risku bez SL. Žádný koumes nepozná kdy je akcie dole a vzápětí půjde nahoru, dá se to odhadnout ale ne se 100% úspěšností a jestliže koupím akcii (já obchoduji jen s akciemi) a zadám SL, tak v mnoha případech u mnoha lidí se stane to, že trend pokračuje proti nim nebo mně, uskuteční se SL a co nastane dle Murphyho zákona, trend se obrátí a jde nahoru a mně zbyde jen ztráta. My si rozumíme, takže to nemusím rozvádět. Pro jiné štouraly snad jen poznámku na to, že potom teda opět nakoupí zpět pozice, tak samozřejmě se to ve většině případů zase obrátí směr opačný, to by jinak Murphy ani nefungoval a můžete mi věřit on v tradingu funguje dokonale.
Ale je to jen o přístupu, ti, co zadávají SL, nastupují dle jiného systému.
Položme si Viki však jinou otázku, když absolutní většina lidí používá k ochraně SL(alespon to předpokládám), proč je jich absolutní většina na marketu ztrátová(samozřejmě samotný SL zisk nepřinese, jen jsem si dovoli spojit dvě problematiky dohromady), alespon obecně panuje dojem, že vydělává 5-10% lidí na marketu. To by znamenalo, že 1 z deseti či dvaceti je ziskový, ale já slyším, že kde kdo je ziskový a malokdo ztrátový, není to divné, kde potom běhají ti ztrátoví človíčci. A pokud to tak není a je to obráceně, koho ti ziskoví vlastně škubou, že by fondy, banky a jiné gigantické firmy s velkými objemy peněz ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 839
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Jéé, to se to hezky rozjíždí. Martine, to snad ani nemůžete myslet vážně, napsat větu, že nepoužívání SL je finanční sebevražda. Bohužel, asi to vážně myslíte, aniž by jste zvážil pro a proti a klidně jste to položil jako absolutní pravdu. To mě u vás jako zkušeného tradera udivuje. Prosím, prosím vás a ostatní, aby mě nekamenovali za odlišný názor. Na stupidní poznámky mě nebaví odpovídat.Pouze věcně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To je zvláštní já považuji SL příkaz za zcela samozřejmý , pokud někdo chce obchodovat bez SL ať to zkusí proč mu to rozmlouvat . FUGI pokud uvažujete o obchodování tak jak uvažujete, tak jste z mého pohledu gambler a ne obchodník , jestli chcete dobrou radu , tak ta zní takto : neobchodujte jděte od toho , jestli chcete mít z vašich peněz nějaký pozitivní užitek tak jeďte raději s rodinou na dovolenou . Pokud však chcete i s tímto přístupem obchodovat tak hurá do trhu držím vám palce, ale nic velkého si od toho neslibujte

REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pajiku,

myslim to naprosto vazne. Ale pozor - jsem presvedcen o tom, ze _teoreticky_ lze dlouhodobe profitovat i bez pouzivani SL. Zatim ale o nikom, kdo by to dokazal aplikovat v praxi, nevim.

Cimz Vas nijak nekamenuju. Tuto diskusi sleduji od zacatku a jak vidite, az do chvile, nez jste prohlasil, ze naprosta vetsina lidi obchoduje se SL, jsem na Vas nereagoval.

Mne je, mam-li byt zcela uprimny, srdecne jedno jak obchodujete a jak se svymi penezi nakladate. Jsou to Vase penize (predpokladam) a tudiz mne absolutne nezajima a je mi zcela jedno jestli pouzivate SL nebo ne, stejne jako je mi zcela jedno jestli si za rok koupite dva ostrovy v Karibiku nebo budete spat pod mostem. Je to ciste Vase vec a jste-li o kvalitach sveho obchodniho pristupu presvedcen, tak Vam drzim palce - pokud Vam obchodovani bez SL vyhovuje a osvedcuje se, asi neni duvod system menit.

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já vím, je vám to jedno, ale z bohužel z vaší odpovědi je vidět nesouhlas nebo určité naštvání či spíše opovržení, aniž by vás to zajímalo věcně. Vidíte a já se zase domníval, že velmi a velmi úspěšní tradeři světa SL nepoužívají. Asi je používají, když je to samozřejmost, alespon v něčem jsem zase chytřejší, protože žádného profíka jsem v akci neviděl a na Joa a Andyho,který bude za nějaký ten den v Praze se mně ani tak moc nechce, abych se jich zeptal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pajiku,

nejsem ani nastvany ani Vami neopovrhuji. :-) Naopak jsem rad, ze se tu objevil nekdo s trosku odlisnym pristupem, nez jaky je tady zazity (byt s timto Vasim pristupem naprosto nesouhlasim, ale to je zase moje vec).

Uspesni traderi jsou uspesni mj. i proto, ze maji skvele zvladnuty money management a risk management a skvele reseno umisteni a posouvani stop lossu.

Mate-li zajem videt spickove tradery v akci, muzete si napr. pristi mesic zajet do Frankfurtu, kde bude i A. Elder a par dalsich. Zeptejte se jich, jestli pouzivaji SL a co si mysli o jeho nepouzivani a uvidite sam.

Jak ale rikam, dejte sam na sebe. Trading je zcela individualni a pokud Vam neco funguje, tak kaslete na to, ze Vam to nekdo vymlouva.

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to martinek a pajik

Systemy su trochu moje hobby a to nielen tie traderske.Ale existuje skupina obchodnych systemov,u ktorych sa v podstate nepouziva stop loss.Su to systemy,u ktorych ste neustale v pozici,ktoru len prepinate medzi long a short.V tomto pripade stop loss straca svoje opodstatnenie.

herman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Víte Pajiku já jsem bez SL zkoušel obchodovat na demo účtu (6x) a vždy jsem účet totálně zrušil a to jsme neobchodoval víc než dva kontrakty , jednou jsem vydělal v přepočtu za 30 minut asi 34000 Kč , ale druhý den jsem o ně za stejnou dobu přišel celý účet mi vždy vydržel tak týden . Fakt je že když by člověk měl účet třeba 50,000 dolarů tak by to asi ustál ale s 5000 ta ustojí člověk hodně těžko .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine, já zase rád věcně diskutuji, akorát, že málokdy se najdou dva, co jsou v diskusi ochotni naslouchat jeden druhého.To jistě znáte sám, když už tu dlouho diskutujete dle Gold Member. A k Elderovi. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, nechce se mně běhat ani v Praze (jsem z Prahy) na Joe Rossa a Andy Jordana, který tu bude myslím v listopadu, natož do Německa na Eldera. Líbilo by se mi je poznat, jací jsou to tvorečkové, jejich začátky a pod, i styl, ale v přátelském kruhu a ne formou kurzu, to mě neba. Ale to samozřejmě není možné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hermane,

predpokladam, ze mluvite o swingovem obchodovani. Ani v tomto smeru rozhodne SL neztraci svoje opodstatneni. Vzdy hrozi gap, extremni narust volatility etc. Trhy nikdy nefunguji presne tak, jak chceme... Nemluve pak o mnohem prozaictejsim duvodu nasazeni SL, ktery uz zminil Viki - ochrana uctu pro pripad vypadku el. energie, Internetu nebo nahleho zdravotniho selhani.

Ale myslim, ze sve jsem uz rekl a prepinam se tedy zpet do role ticheho pozorovatele. :-)

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hermane, já mechanické systémy nepoužívám, obchoduji osobně .A k té změně longu na shortu a obráceně. Shorty nedělám, vyjímečně ale opravdu vyjímečně jen intradenně a to málokdy. Je to z toho důvodu, že vstup do short pozice je pro mě poznat mnohem těžší než do longu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...