Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Brooks Price Action


Miles

Doporučené příspěvky

a-friend Napsal: ------------------------------------------------------- > Jakou prob% by jsi dal tomuto vstupu 55 % ? V backtestu to vychazi vzdycky optimisticky, mam win ratio pres 65% ale myslim ze az budu mit 100 obchodu na SIMu ze to bude spis tak kolem padesati, coz by jeste slo. Dneska to bude bez signalu, trh prekonal vcerejsi high v nejsilnejsim moznem trendu (small pullback bull) a pokracoval k high of February, coz byl buy signal bar na monthly grafu, takze zadny failed breakout high of yesterday se nekonal. Byl jsem na to pripravenej a cekal bullish PA vzhledem ke gapu ktery se vytvoril v 10:25 (New York time), a urcil tak smer na dalsich nekolik hodin. Dalsi vec je o cem Brooks mluvil uz nekolik dni, ze February je buy signal bar na monthly grafu (trebaze weak signal bar) a ze brezen se nejspis bude obchodovat nad February high aby se aktivoval ten monthly buy, akorat ze vzhledem ke kontextu je pravdepodobnost "sellers above and scaling in higher" coz by vedlo k sideways to down (na daily a weekly). Davam jeste link na "Ask Al Transcripts" (je to vzdycky jednou za tyden vybrana otazka z Al's trading room), nektery jsou videa a nektery jen audio, a-friend asi tohle znas, ostatnim doporucuju, na tuhle cast jeho stranky podle me maji mit pristup jen members, ale kupodivu to jde bez prihlaseni, tak honem na to nez to jejich admin uzamkne :) https://brookstradingcourse.com/blog/ask-al/ Tady je dnesni screen:

35639

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 741
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

a-friend Napsal: ------------------------------------------------------- > Muzes sem hodit ze 5 obchodu 2 Bottom/top=H/L > rejection, ktere ted testujes losers and 5 winners > with simillar setup? pls Dam, postupne jak je budu na denni bazi exekuovat. Do mesice tu jiste bude cca 10-15 obchodu celkem (pokud na to budu mit cas). Dnes to bylo o trpelivosti. Trh prorazil vcerejsi high poprve v bode A, o jediny tick a zacal postupne klesat, nicmene trading range PA dominovala od prvni svicky a to bylo idealni nastaveni trhu pro muj system. Kdyz v bode B trh neprekonal vcerejsi high podruhe, myslel jsem si ze z toho dnes nic nebude. Nakonec se v bode C vykreslil ale opravdu ukazkovy reversal bar, jenze ja jsem nebyl u PC a prisel az o 5 minut pozdeji. Nastesti jsem limitem chytnul o tick lepsi cenu nez bych byval mel pri vstupu stop prikazem. Ve spechu jsem si ale nevsiml gapu v bode D, ktery signalizoval urgenci na stranu long, a tedy vysokou pravdepodobnost buyers below. V takovych situacich byva mimochodem casto dobra strategie pockat na 50% retracement posledni bull leg a ocekavat second leg up (coz se take stalo - viz fialova carka). Mohl jsem na zaklade toho mirne zmensit profit target, jelikoz ho trh nakonec minul o jediny tick - no klasika :) (viz druhy screen). Dalsi dulezitou informaci nam trh dal v bode E (opet jsem si vsiml az po close) - o tick se trh nedotkl OOD (open of day - zluta teckovana cara) a vyrazil prudce nahoru, tj. slusna sance ze trading range PA konci a charakter trhu se meni na trendujici. Nakonec tedy tak trochu zbytecne vystup na B/E, nicmene jsem to porovnal s Brooksem a psal o tyhle situaci ze dalsi buy po po vrcholu C se dal cekat na patternu H2 (two legged correction), takze jsem uvazoval spravne. Trh se obratil na H1 (po jedine noze smerem dolu) coz byla pomerne mala pravdepodobnost, jinymy slovy jsem mel vetsi sanci ze na muj target trh dojde, a obchod tedy mel solidni logiku. Ne kazdy den roste equity, ale hlavne ze roste celkove (tu)

35694

35695

Link to comment
Sdílet pomocí služby

a-friend: Tak tady mas ukazku jednoho SL :) Prvni pulka dne byla v trading range, a myslel jsem si ze se nad vcerejsi high nejspis podivame jen jednou, nebo mozna vubec. Cekal jsem signal priblizne na urovni zlute linky, coz byla stejna vzdalenost od open jakou trh urazil k low dne, a zde byla slusna sance na high dne a navrat k OOD, abysme meli doji na dennim grafu (kontext tomu nahraval). Signal bar se vykreslil a zadal jsem stop order 1 tick pod (bear bar with 1 tick tail on top and bottom), ale trh sel dale nahoru a prikaz jsem tedy stahnul a zadal opet az na dalsim baru, ktery sice nesplnoval moje podminky vstupu, ale uz jsem byl tak nedockavej, ze jsem prikaz presto zadal (v danou chvili byla pravdepodobnost cca 50/50). To uz mi zacinal byt setup trochu podezrely, hlavne proto ze se trh neotocil na zlute lince, ktera byla logickym mistem pro obrat dolu pokud mel den skoncit jako doji na dennim grafu (a to byla hypoteza na ktere muj obchod zavisel). Nicmene bull channel byl velmi slaby a i pres nedostatek selling pressure jsem si byl jisty, ze trh pri nejmensim otestuje klouzavy prumer, coz take udelal. Hlavni chybu vnimam v tom, ze jsem pozici neuzavrel po vykresleni svicky oznacene modrou sipkou, ktera byla pomerne zretelne "buy the close bar" a mohl jsem mit o kousek mensi ztratu. Nakonec jsem vyskocil limitem 2 ticky pred zasazenim initial stop, a dobre jsem udelal. Zpetnym pohledem vidim, ze se trh po prvnich dvou hodinach zacal pohybovat v rezimu "small pullback bull trend" ktery je vseobecne nevhodny pro shortovani. Dnes to ale ne zcela platilo, na grafu je jasne videt ze slo v celem tomto kanalu profitabilne scalpovat shorty stylem "sell new highs and scale-in higher", az do predposledni svicky.

35748

Link to comment
Sdílet pomocí služby

vcera jsem neobchodoval
na konci seance je to vzdycky jednoduche videt

tvuj short stop entry

- bull channel X (yes weak as every new high TTR)
- previous 3 PB bought above MA X (yes possible wedge)
- no previous significant bear pressure in tight bull channel X (yes possibility for doji day)
- doji bull signal bar within 5 bar tight Trading range
- Pokud bych vzal tento obchod, kde weak signal bar, previous buyers at MA a no significant sell pressure breaking TL, tak hledam vzdalenejsi SL a pridavam pozice, ale proti tomu hral cas.
Mam pravidlo, ze cim vic mi toho chybi tim vzdalenejsi SL potrebuji k vylepseni % a tim narocnejsi obchod.
Podle me hlavni chyba tohoto obchodu bylo stop order a tight SL
Ta doji bull bar mela byt sell close, coz jak vidime vsichni udelalia a vzali % at MA
Podle me to nebyl 50 % obchod na stop entry.

Tak troche podobny obchod jako predevcirem. Al casto mluvi o tom jak musi scale in, aby si vylepsil % coz dela kdyz si je jisty contextem ale stop order by mu na % nepridalo a proto to nedela ke konci.
Tve posledni 2 obchody mi prijdou podobne, contex tam je ale oproti Al vstupujes na stop order a pouzivas pevny SL.
Samozdrejme tu nejsme od toho abychom nekoho kopirovali, ale ucili se.




Link to comment
Sdílet pomocí služby

a-friend Napsal: ------------------------------------------------------- > Mam pravidlo, ze cim vic mi toho chybi tim > vzdalenejsi SL potrebuji k vylepseni % a tim > narocnejsi obchod. Ja zase cim vic mi toho chybi, tim mensi target. Kdyz je setup weak, nelze od nej cekat homerun. Ostatne muj prvni dnesni obchod byl perfektni priklad "weak setup" - mohl jsem inkasovat PT na urovni RRR 1:1 a byt v pohode, ale sel jsem pro 1.5 nasobek SL a to se pak vymstilo (hlavne psychicky). Takze to jsem mirne nezvladl, ale aspon ze jsem nenechal zasahnout initial stop loss! > Tak troche podobny obchod jako predevcirem. Al > casto mluvi o tom jak musi scale in, aby si > vylepsil % coz dela kdyz si je jisty contextem ale > stop order by mu na % nepridalo a proto to nedela ke konci. Toto je velmi dulezita vec, technika scale-in for a scalp skutecne zvysuje pravdepodobnost a to az k 90% coz nelze delat s jednim kontraktem. Nic pro zacatecniky. Al tohle nedela ke konci seance protoze uz by nezbyl cas na to vystoupit se ziskem. Takze v posledni hodine az hodine a pul vstupuje pouze stop entry. Ja dnes 4 obchody, celkem nakonec $50 profit, ale zbytecne jsem se pripravil o nekolik ticku nedockavosti (hlavne prvni a treti obchod). Taky se dalo z meho posledniho vstupu vyzdimat mnohem vice, ale to me zase nemrzi vubec. S tim uz jsem se davno prestal trapit.

35887

35888

35889

35890

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja zase cim vic mi toho chybi, tim mensi target. Kdyz je setup weak, nelze od nej cekat homerun. Ostatne muj prvni dnesni obchod byl perfektni priklad "weak setup" - mohl jsem inkasovat PT na urovni RRR 1:1 a byt v pohode, ale sel jsem pro 1.5 nasobek SL a to se pak vymstilo (hlavne psychicky). Takze to jsem mirne nezvladl, ale aspon ze jsem nenechal zasahnout initial stop loss!

Ano napsal jsi to lepe:)

the probability changes constantly

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky detroit, ze sem davas sve screen shots

Musim si pichnout tve obchody by dobre fungovali s moji poznamkou, ze cim min toho mas tak tim vetsi SL potrebujes a jeste lip s tvoji poznamkou,ze Kdyz je setup weak, nelze od nej cekat homerun.

with low probability trades you can not cherry pick to jsi zvladl perfektne, vzal jsi vsechny

Asi sam vidis, ze jsi bral stop orders in limit order markets. Tak trochu jsi byl pozde na limit order party jak s prichodem tak s odchodem.

Kazdy z tech obchodu, te mohl vytuknout na posunutem sl a pak se rozjet, bez tebe.
Naprosto chapu tvuj pristup dat sanci obchodu se rozjet a pokud se nerozjede tak nenechat zasahnout SL a vypadnout z obchodu za lepsi cenu nez sl.
Udelal jsi to u prvniho obchodu, druheho obchodu, 3 obchodu a pokud by trh neudelal velikou bull bar tak by jsi to udelal i u ctvrteho.
A ted mi rekni jak by si se citil, kdyby te trh u ctvrteho obchodu vytuknul a pak se rozjel bez tebe?









Link to comment
Sdílet pomocí služby

to detroit:
delal si nejake vypocty na spatne follow through of entry bar and good follow through of entry bar ?
Podle toho, co si sem dal, tak se snazis obchod uzavrit pokud entry bar neni in direction of the trade or is doji or reversal, not sure which one?

Coz je chytre, protoze pokud ma obchod RR 1:2 a ty beres 40 % obchody ( z prumerovano s tvoji netrpelivosti) tak si nemuzes dovolit mit zasahnut 2x SL, protoze na 3 ziskovem obchode by si skoncil na be.

nevyhoda low % trade is cherry picking, more stress, less time for decision

I personally think you should try to add limit order trades in area where you take stop trades as you are capable to analyze context.


Dalsi vec vsimni si, jestli tve vstupy a netrpelivost neovlinuje to co al rika.
Stavalo se mi, ze al napriklad rekl zitra je 70% pravdepodobnost 2 legs correction up/sideway a ja samou netrpelivosti zapominal na dulezite details samotne price action. Ano trh udelal presne to co al rekl, ale napriklad az po dalsim otestovani low.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

a-friend Napsal: ------------------------------------------------------- > to detroit: > delal si nejake vypocty na spatne follow through > of entry bar and good follow through of entry bar Nedelal, ale ma to neco do sebe. > Podle toho, co si sem dal, tak se snazis obchod > uzavrit pokud entry bar neni in direction of the > trade or is doji or reversal, not sure which one? Posuzuju to individualne. > Coz je chytre, protoze pokud ma obchod RR 1:2 a ty > beres 40 % obchody ( z prumerovano s tvoji > netrpelivosti) tak si nemuzes dovolit mit zasahnut > 2x SL, protoze na 3 ziskovem obchode by si skoncil > na be. Urcite nema cenu necinne cekat na zasazeni initial stop loss. Takovej pristup si muze clovek podle me dovolit leda tak s RRR kolem 1:3 a vice, a ani tak bych to nenechaval zasahnout pokud jsi byl alespon castecne v otevrenym profitu. Jak o tom casto mluvi Al, tvuj risk je de facto stop loss plus otevreny profit. Takze mas-li treba stop $100 a jsi uz $125 v profitu, tvuj stop loss je v danou chvili $225 a to patrne uz muze presavat i vyhovovat pravidlum tveho risk managementu, jelikoz je mozne ze riskujes v danou chvili prilis velke procento uctu, a mel bys podle toho posunout svuj SL. > Dalsi vec vsimni si, jestli tve vstupy a > netrpelivost neovlinuje to co al rika. Vim jak to myslis, sam nejsem velkej priznivec takovych tech teorii pred market open, ze si zanalyzujes denni graf a pak si vsugerujes kam by trh asi mel jit. Ctu si to sice na jeho strance kazdej den, ale nenechavam se tim ovlivnit. Nejvic mi pomohlo prave se soustredit jen na jeden typ obchodu na kterej si clovek musi pockat, jako je to co sem ted od 1. brezna davam. Pokud trh neprekona HOY nebo LOY, neberu nic. Je to takova "tunnel vision", cekam proste jen na to jedno, a je mi vlastne docela fuk co se deje na vyssim TF, tam jen koukam na supporty a res. Prikladam dnesni screen, dnes bez obchodu. Vcera trh neprekonal LOY ani HOY takze take bez obchodu. P.S. V tom bode 4 to ma byt ze "vymetl posunute stop lossy" mysleno posunute na B/E

35978

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To detroit: Ano mozno moje posledne prispevky vyznievaju negativne, ale zacina ma rozculovat, kolko klamstiev, polopravd, a bludov sa predava na poli tradingu. Vysvetlím ti v základe,čo si myslím že je základom a čo funguje ale asi sa ti to nebude páčiť. Ešte na začiatok podotknem, že si uvedomujem, že to nie jediný spôsob, ale je určite funkčný. A dotknem sa aj Brooksa. Trh je v zásade veľmi náhodný. Je tam veľké množstvo obchodníkov, ktorých záujmy sú rôzne a preto aj pohyb hore alebo dole v krátkom časovom horizonte je veľmi náhodný. Preto si myslím, že intradenné obchodovanie je extrémne ťažké, v prípade, že trader používa malý stop. Bude často vyhodený na šume a bude to zhoršovať jeho výsledky. Edge je vačší pri obchodovaní na vyššom TF. A tu sa dostávame aj k Brooksovi. H1,H2,H3,H4. vstupovať do trendu na H2 nemôže fungovať a dávať SL pod vstupný bar. Pretože trhu(obchodníkom) je úplne jedno kde sa trh otočí. Ak tam bude imbalans medzi nakupujúcimi a predávajúcimi trh sa otočí, ale či to bude na H1, H2, H3 a pod. je irelevantné a keby si to testoval trebárs na ročnej báze zistíš, že medzi H2 a H3 nebude štatisticky významný rozdiel. Preto keď sa budeš držať vstupu na H2 tvoje výsledky budú náhodné. A zarábať na náhode sa nedá. Brooks nemá nič podložené štatisticky. Nikdy neurobil žiaden test, nevidel som jeho equity. To, že dodatočne napíše wedge bull flag, alebo tu som vstúpil nič neznamená. Daj mi graf akýkoľvek a ja ti ho opíšem tak, že to nerozoznáš od profesionála.Avšak tu je podstatné jedno slovo- DODATOČNE. Okrem toho si strašne protirečí a dokonca má základné fundamentálne neznalosti typu na druhej strane vašeho obchodu vstúpi profesionál, ktorý vie čo robí a vy stratíte peniaze. Čo to je za blud? Príklad: vstúpim long na cene 100 kto je na druhej strane vašeho obchodu? Kľudne niekto kto vstúpil na cene 50 pred rokom a momentálne si chce kúpiť bazén a preto vystupuje. Akým príkazom? Short. Znamená to, že si myslí, že trh bude klesať? Vôbec nie. Čísla pravdepodobnosti hádže ako z rukáva. Tento obchod má pravdepodobnosť 60%. Ako to vie?Dlhodobou štatistikou to asi nebude, keďže som nikdy nič nenašiel. Jedenkrát sa snažil obchodovať live s tým, že dopredu bude hovoriť kde vstupovať. Dlho mu to nevydržalo a skončil s tým, lebo podľa neho sa nevie koncentrovať na obchodovanie a mal zhoršené výsledky. Okrem toho jeho systém je extrémne komplikovaný a každá situácia sa dá vysvetliť rôzne. A aj preto dokáže po skončení obchodných hodín ukázať všetky obchody profitabilné, ktoré sa mali zobrať. A vysvetliť prečo. Je mi to lúto, lebo jeho systém je veľmi nákazlivý a chytľavý, ale nefukčný. Sám som prečítal 3 jeho knihy asi 3X krát, kurz pozeral niekolkokrát. Avšak v konečnom dôsledku ma to určite posunulo dalej. A čo som zmenil a čo obchodujem? Začal som obchodovať na denných grafoch a viacmenej obchodujem momentum a mean reversion, ale s obrovskym SL, aby som sa vyhol šumu. Jeden obrazok asi povie viac ako tisic slov. Tento konkrétne bol ziskový, ale to nie je podstatné. Samozrejme mám aj veľa stratových obchodov. Ta zelená prerušovaná čiara je, kde som mal približne SL. Presne som ho mal 57,27. A ešte k EMA- používam ju aj ja, ale tu je podstatný rozdiel, že mne je jedno či je to TNG, alebo sa jej ani nedotkne alebo ju prerazí a potom sa otočí. Mám ju kvôli tomu aby som vedel, kde je pomyslený stred a v blízkosti neho vstupoval. Avšak tým že mám ďaleko SL a trh ide naďalej proti mne aj po vstupe som v pohode.

36114

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to papo 33

Brooks is using large SL, scales in and does not let innitial SL to be hit, majority of times he scalps, his edge is his experience of reading price and I can understand why its difficult to call trades live (at least thats what he says),

I am not sure how you can actually capture this approach in mechanical statistics. There are too many variable which you would have to consider. Lets say you wanna take statistics on H2, are you going to take statistics of MTL, AI, too s strongly down, TTRD or TD etc., well I guess its possible

H2 is actually DB, which is S/R area, but without more info (context) difficult to make money.

It seems to me like you have tried live trading and listened Al at the same time and lost money on it.

H 1,2,3,4 without more info is not profitable and actually nothing is profitable unless used in right context with correct MM and trade management.

I am surprise you use term "Čísla pravdepodobnosti hádže ako z rukáva" after all time you spent reading his books you should know better than anyone else, its market character, which determines the probability of the entry and its never certain when you make judgment of trade probability and when you are not certain assume its 50% market.

You are saying his system is complicated. Yes it has to be complicated as price action, constantly gravitates to 50 % probability and you see reasons for long and short and edge is breathe imbalance in surge for the balance .

I do not feel from what you wrote you actually given good enough reasons to consider understanding Al Brooks functionless.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Koukal jsem na část ukázkového videa z toho Brooksova live trading room. Nevím, podle mě při těch live akcích neobchoduje, pak by jeho komentáře byly asi stručnější a bylo by poznat, kdy bral pozici.. Předpokládám když už, tak na jiném kompu než co předvádí nebo má nastavená makra a obchody dělá přes klávesové zkratky, nevím je to fuk.
Jeho komentáře mi přijdou jako komentáře typu "nevíme jestli bouřka přijde od západu nebo východu, může přijít krupobití? No jasně že jo ale já si nemyslím, že přijde, ale to neznamená že nemůže přijít"... Jeho komentář na hotovém grafu, co se dalo vzít a kde vyhodit, to je s prominutím pakárna, komentáře v reálu byly trochu o něčem jiném.
Za mě - docela by se mi u toho dobře usínalo. Ale nechtělo by se mi za to platit 90 USD měsíčně, to si radši pustím záznam z jednání sněmovny zadara. Nedivím se papo3 za jeho komentář :)

a-friend - neumíte česky? Nebo vám přijde, že je angličtina víc "cool"?

Mám jenom dotaz - má ten Brooks nějaká pevná pravidla? Pokud ano, dá se to kvantifikovat, ale jeho hlášky "tohle má 60% pravděpodobnost" mě fakt rozesmávaj :) Pokud je to, jo tohle si myslím, že bude ok, tak jdu long (říká i jak velkou pozicí?), pak nezbývá ostatním než věřit a brát to, co zahlásí, že vzal i on..

Jako trader bych si radši našel něco vlastního... Mějte se fajn

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...