Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

margin initial/maintenance


namodro

Doporučené příspěvky

  • 3 years later...

Dobrý deň,
potrebujem radu ohľadne marginu pri obchodovaní kreditného spreadu opcií. Viem, že sa požiadavky líšia podľa brokera, ale ide mio všeobecný princíp. Margin chápem ohľadne nákupu podkladového aktíva, ale neviem, ako je to pri kreditnom spreade. Napr.:
Mám na účte 3000$ a chcem otvoriť 1 kontrakt kreditný opčný spread SPY 113/114, ktoré sa obchoduje na 105. Aký margin sa bežne blokuje a ako sa vypočíta, kedy dôjde k margin call?

Ďakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

galant

margin je blokovaný ve výši maximální ztráty z tohoto obchodu, v tomto případě rozdílu mezi strike spreadu, který je vye výši 100 USD. To se stane v případě, že cena bude při expiraci vyšší než 114 USD (nad strke Long opce). Tento margin je stejný od uzavření obchodu do jeho expirace a po celou dobu obchodu se nemění, 10 spreadů ti tak zablokuje 1000 USD.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mapler, ďakujem za info, tiež som to takto predpokladal, ale na stránke CBOE som našiel tento margin calculator a keď som tam zadal uvedené hodnoty, vyliezol na mňa potrebný margin 160$ a neviem sa k takejto sume dopočítať. A ešte celkom nerozumiem tomu odstavcu v strede, kde je písané, že short opcia expiruje skôr ako long opcia a tak ma vlastne long opcia v určitých prípadoch neochráni od priradenia. Dík za objasnenie.

37867

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...